local-stats-pixel fb-conv-api

Fakti par Pink Floyd10

122 13

Pirmā daļa par grupu Led Zeppelin http://www.spoki.lv/kinomuzika/Led-Zeppelin/461552

Starpcitu, lai izjustu raksta dvēseli, noskrullējiet ar pelīti uz leju, uzspiediet play uz tā video un sāciet lasīt.

Par cik iepriekšējam rakstam par Led Zeppelin bija tīri laba atsaucība, esmu nobriedis uzcept vēl vienu rakstu par kārtējo grupu, kas ir uzskatāmi par vienu no pirmajām grupām, kas bija psihodeliskā roka žanra pārstāvji (psychedelic rock)

Raksta mērķis ir iepazīstināt cilvēkus, kas par šo grupu nav dzirdējuši neko vai arī drusciņ pa ausu galam kaut ko padzirdējuši.

________________________________________

1. Grupa ir galvenokārt kļuvusi slavena ar filozofiskajiem dziesmu vārdie, interesanto experimentēšanu, savdabīgo albūmu vāku noformēšanu un neaizmirstamiem dzīvajiem šoviem.

2. Pink Floyd ir viena no finansiāli veiksmīgākajām grupām rokmuzikā, vīri ir pārdevuši vairāk kā 200 miljonus albūmu visā pasaulē un 74,5 miljonus štatos.

3. Grupa, jo it īpaši Deivids Gilmors (David Gilmour, grupas ģitārists un solists kopš 1967. gada) smēlās savu iedvesmu tieši no Džimija Hendriksa (Jimi Hendrix)

4. Deivids Gilmors (David Gilmour) tiek uzskatīts par vienu no iedvesmojošākajiem 20. gadsimta ģitāristiem. (Personīgi es pats arī smeļos iedvesmu tieši no viņa ģitarspeles)

5. 1973. gadā grupa izdeva albūmu "The dark side of the moon". Grupas līderim bija derības ar menidžeri Stīvu O'Rurki (Steve O'Rourke), ka albūms netiks ASV, mūzikas, TOP 10, bet jau nedēļas laikā albūms kļuva par kases grāvēju un ierindojās augstajā, pirmajā vietā.

6. "Albūma The Dark Side of the moon" ieraksta laikā darbs studijā bieži vien tika pārtraukts divu iemeslu dēļ - futbols vai arī Montija Pitona (Monty Python) televīzijas pārraides dēļ. Grupa Montija Pitonam bija lieli fani tāpēc palīdzēja segt izmaksas filami Montija Pitoni - Svētais grāls (Monty Python's The Holy Grail)


7. "The dark side of the moon" - 1990 gadā šo albūmu austrālieši ierindoja kā numur viens albūmu kuru klausoties ir vispatīkamāk gultā mīlēties.

8. Dziesmas "Wish You Were Here" interesantais dziesmas sākums tika panākts dziesmu atskaņojot caur Deivida Gilmora mašīnas radio un tad tas ierakstīts.

9. Piedziedājums slavenajai dziesmai "Another Brick In The Wall" tika ierakstīts ar bērnu palīdzību - šoreiz izpalīdzēja kāda skola Islingtonā, Anglijā, kas bijs ļoti ļoti tuvu studijai. Kopumā bija 23 bērni vecumā no 13 lidz 15 gadiem. Ierakstītais materiāls tika apstrādāts tā, lai izklausītos, ka īstenībā ir daudz vairāk bērnu.

10. Dziesma "Time" iesākās ar pulksteņu tikšķēšanas trokšņiem, kurus kopā samontēja grupas inženieris Alans Parsons (Alan Parsons). Katrs pulkstenis tika atsevišķi ierakstīts antikvariātu veikalā un materiālu gribēja izmantot, lai nodemonstrētu jaunāko kvadrofonisko skaņas sistēmu, bet beigu beigās ierakstīto materiālu izmantoja dziesmā.

________________________________________

Ļoti ceru, ka fakti nebūs dzirdēti. Droši komentāros rakstiet par ko vēlaties nākamo rakstu. Esmu ieplānojis nākamos rakstus taisīt par The Doors un Black Sabbath



122 13 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Tante gūgle.
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Gan Pink Floyd, gan Deivids Gilmors neapšaubāmi ir izcili... bet raksts..hmm... gŪlta, pŪlkstenis

5 0 atbildēt

Pie favorītiem +

5 0 atbildēt

interesanti :) Paldies

2 0 atbildēt

Ir vērts noskatīties arī filmu the Wall, kur spēlē Pink Floyd mūziku un ir saskatāmi interesanti klipi, animācijas un uz to pusi..

2 0 atbildēt

Ooo paldies ka atgadinaji par Montiju Pytonu. Janolūr vēlreiz. +

0 0 atbildēt

gaidiju kko vairak vai citu, bet nu grupa jau forsha emotion

0 0 atbildēt

Black Sabbath

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt