local-stats-pixel fb-conv-api

Cik bruņoti ir Latvijas iedzīvotāji.28

163 1

2010. gada deviņos mēnešos valstī kopumā reģistrēts 35 911 šaujamieroču īpašnieks, kam kopā pieder 62 259 ieroču. 26 428 no tiem ir mednieki. Pašaizsardzībai pavisam reģistrēti 12 193 šaujamieroči; visvairāk īsstobra šaujamieroči (pistoles, revolveri) — 11 523, no kuriem 10 021 paredzēts nēsāšanai. Tas nozīmē — to īpašniekiem ir attiecīgas atļaujas, kas tiem dod tiesības ar ieroci atrasties publiskā vietā. Iespējams, šis skaitlis ir tik liels tāpēc, ka daļa apsardzes firmās strādājošo ieročus iegādājas paši un reģistrē tos uz sava vārda. Vēl pašaizsardzībai reģistrēti 670 garstobra gludstobra ieroči (bises).

163 1 28 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 28

0/2000

Kas Latvijai būtu vajadzīgs, tas ir: pusmiljons AK-47 automātu + miljards patronu. Krievi kā reiz tagad iztirgo par lētu naudu vecos Kalašņikovus, kā reiz būtu Latvijai. Tikai naudiņas mims tam nav :D

Tad vēl kādi desmit tūkstoši prettanku raķešu un reaktīvo granātmetēju, divi-trīs tūkstoši portatīvo zenītraķešu un daži simti pretkuģu raķešu. Tikai tad ar Latviju kaimiņi rēķināsies un mēs varēsim nebaidīties no krieviem - citu potenciālo agresoru es nemaz nespēju iedomāties.

A tas, kas mums tagad ir, sū vien ir. Ārpus telpām pat izjaukt/iztīrīt nevar, r*nts - tikai speciālās darbnīcās... Vecais Kalašņikovs rullē vēl joprojām, to arī NATO karavīri atzīst.

7 1 atbildēt

a ko dariit ,kad urliks ciigu prasa?! noshaut vinju emotion

5 0 atbildēt

un kur tad G-36???

2 0 atbildēt

Vismazāk ieroču paredzēts sportam — tikai 252

 

Negribas tam ticēt, jo vien tikai tīri biatlonā LV ir vairāk nekā 100 ieroči, + vēl modernie sporta veidi, kuros ietilpst mazkalibra ieroči + sporta šaušana uc sporta veidi.

1 0 atbildēt

1 bilde no mw2 ^^

1 0 atbildēt

Labs copy paste rakstiņš :)

1 0 atbildēt

Krīzes laikā paši uztaisa kaķenes un dur medības..:D

0 0 atbildēt

Zombiju apokalipsei neesam gatavi...

0 0 atbildēt

Mīnus! Nav minēts avots no kurienes raksts ir ņemts un ir par īsu (orģināls ir daudz garāks un līdz ar to intresantāks)allforhunt.com - Vai Latvija ir bruņota nācija?

0 0 atbildēt

Valstij po uz mums, tie simts rešņi augšā mūs necentīsies aizsargāt, tāpēc darām to pašu spēkiem un zinām ka izdarīsim to labāk.

0 0 atbildēt

Labi bruņota cīņai ar zombijiem , nejau ar citu valsti :D

0 0 atbildēt

pārējie garstobra vītņstobra ieroči (karabīnes un kombinētās bises).

-------------------

Nu un kāpēc nav pieminēti tādi medību garstobra vītņstobra ieroči kā šautenes? Vai arī varbūt raksta autors liek tās kopā ar karabīnēm?

0 0 atbildēt

galīgi labs raksts!  ļoti novērtētu, ja tu uzceptu kaut ko tādu par mūsu bruņotajiem spēkiem.

i mean cik tanki lidmašīnas helīši, kādi automāti blah blah.

tanki mosh kādi 2 ir, taapta kā lidmašīnas un helikopteri :D bet nu tāpat interesanti

0 0 atbildēt

FAMAS 4ever

0 0 atbildēt

Latvijas nācija nav īpaši labi bruņota, un nebūs- par laimi mums armijā tgada ieviesa bruņojumā G-36 Vot tas ir ierocis, pat labāks par veco kalašnikovu...:(

0 0 atbildēt

"Tas liecina, ka mēs esam diezgan labi bruņota nācija" - Nu nezinu gan, jo tanku mums cik zina nav, kas varētu doties kaujā un, ja mums piedraudētu ar atombumbu mēs padotos, jo Latvija nebūtu pietiekami apbruņota.

0 0 atbildēt

bļin mūsdienu pārtaisītie ak-47 ir tik kroplīgi.

0 1 atbildēt

dzekin tu esi sajaucis 1 bilde m4a1 ar m16a4  :D:D:D  

0 2 atbildēt