Mani iedvesmoja raksts par kūciņu dažu minūšu laikā, tāpēc izdomāju padalīties ar savu saldējuma recepti.
Bildēs viss smuki redzams.
Nepieciešamās lietas: ogas (šoreiz upenes), krējums, cukurs, vanilīns (nedaudz piegaršai, var arī iztikt bez.)
Tātad - ja ir upenes vai citas ogas, kuras nepieciešams sašķaidīt, es ņēmu bļodu, caurduri (vai kā šito štrumentu sauc), kaut kādu rīku ar ko sastampāt, formītes (parasti ledusskapjiem nāk līdzi) un visas nepieciešamās sastāvdaļas. (1. bilde).
2. bildē redzam, ka no ogām izspiests viss labums.
Tālāk (3. bilde), krējumu pieliku, būtībā dažas karotes, lai krāsa un garša būtu citādāka, tad liekam cukuru (gribi saldāku - met vairāk cukuru), vanilīnu un maisi, līdz cukura graudiņi ir izkusuši.
4. bildē redzam, ka viss ir gatavs un esmu salējis formītē.
5. bilde - metam saldētavā un liekamies mierā uz vairākām stundām.
Ja vēlies stilu - pēc stundas formītēs saliec zobu bakstāmos, lai vēlāk varētu ēst saldējumu "uz kociņa".
No visas sirds iesaku kādreiz pamēģināt ar zemenēm, visu darīt tāpat, tikai, protams, cukuru mazāk, gardums vienkārši ideāls. Pats esmu mēģinājis ar zemenēm un vakar iesāku ar upenēm. Zemenes da best. Ar zemenēm mazāka ķēpa. Tas tā.
(pievienojos, ka vajag ātro recepšu sadaļu)
Cerams, ka patika.