local-stats-pixel fb-conv-api

Anime/Manga vēsture.11

Tas viss ir radies Japānā 2.Pasaules kara laikā.

    Japāņu animācijas, zināmas arī kā anime ir populāra animāciju forma Japānā, kas ātri vien izplatījās ASV.Galvenā atšķirība starp anime un Amerikāņu multfilmām ir ka atšķirībā no Amerikāņu multenēm, kuras skatās lielākoties bērni, anime ir populārs starp visām vecuma grupām.Auditorija ir galvenokārt virzīta nevis uz bērniem, bet uz pusaudžiem un pieaugušajiem.Tas pats ir ar Japāņu komiksiem, ko sauc par manga.

    Otrā pasaules kara laikā visa Japānas nācija bija mobilizēta. Cilvēki bija spiesti samierināties ar valdības prasībām vai maksāt visdārgāko cenu.Japāņu komiksu rakstniekiem bija grūta dzīve, jo tik daudz kas bija aizliegts.Daudzus arī patrieca un aizliedza veidot komiksus.

    Ap 1940.g. tika izveidotas daudzas mākslinieku un karikatūristu organizācijas.Starp tām bija Japānas Jauno Karikatūristu Asociācija (Shin Nippon Mangaka Kyokai) un Jauno Karikatūristu Frakcijas Grupa (Shin Mangaha Shudan).Tai pašā laikā valdība izmantoja dažus atlikušos karikatūristus, kuri netika patriekti no strādāšanas vai kuri nebija armijā, lai ietekmētu cilvēkus ar savu mākslu, izveidojot komiksu līniju pilnu ar propogandu, ko izmantot pret nācijas ienaidniekiem.

    Kamēr animācijas virsotni ASV centās noturēt Walt Disney, Japānā pēc Otrā Pasaules kara, jauns un centīgs māksliniek Osamu Tezeka kļuva par karikatūristu un publicēja savu pirmo darbu Shintakarajima (pazīstamu kā ''Jaunā Bagātību sala'').Būdams bērns Tezeka bija fanātisks Walt Disney pirmo animāciju fans.Daudzi bija pārsteigti par Tezukas oriģinālo stilu.Tomēr, tas bija līdz Tezuka publicēja savu dižāko darbu Tetsuwan Atomu (Astro Boy), ar ko viņš ieguva panākumus;viņš tika pasludināts par Anime un Manga Tēvu.

   Kad Tezuka kļuva populārs šajā industrijā, viņam izdevās izveidot pašam savu kompāniju 1962.Viņš izveidoja Mushi Productions, kur viņš arī publicēja savu dižāko darbu, Astro Boy. Ar Astro Boy, daudzi atpazina Tezukas oriģinālo stilu un pietuvojās arvien tuvāk šai unikālajai industrijai.Viņa ilustrāciju stils un varoņi nāca no Francijas un Vācija kīno. Viņa varoņi eksplodēja ar dzīvi un emocijām, un viņa varoņi atvērās simtiem lapās.Ap 1963.gadu, Astro Boy nokļuva NBC, kur tas tika pārraidīts visā ASV un ieguva slavu arī ASV.

   Pēc panākumiem ar Astro Boy, Tezuka publicēja Jungle Taitei (Kimba the White Lion).Bija daudz diskusijas pagātnē par anime pēc tam, kad Disney publicēja līdzīgu versiju filmā The Lion King ar Simbu kā galveno varoni.Lai gan Disney noliedz to, daudzi tic, ka Disney nozaga anime un pārveidoja to pēc sava prāta.

   Ar laiku, citi mākslinieki, kas arī vēlējās kļūt slaveni ar šo neparasto stilu, kā Akira Toriyama,Rumiko Takashi,Hayao Miyazaki, Isao Takahata un daudzi citi.Miyazaki, kurš strādā Studio Ghibli labā, ir viens no slavenākajiem un visvairāk cienītajiem anime māksliniekiem mūsdienās.Daži no Miyazaki darbiem ir Kiki's Delivery Service,Heidi,Nausicaa of the Valley of the Wind, un viņa jaunākais darbs Princess Mononoke.

    Tezuka ir teicis, ka komiksi ir viņa ''sieva'' un animācijas viņa ''mīļākā un saimniece''.

Lūk neliels ieskats Anime/Manga vēsturē.Tulkoju no angļu val. un meklēju info tāpēc orģinālraksts.

43 2 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

un tad radās hentai.

6 0 atbildēt

man patīk anime :) ++ tev

2 0 atbildēt

paldies par rakstinu.man anime ljooti patiik bet nekad nebiju neko par taas veesturi lasiijis interesanti ++

2 0 atbildēt

+

0 0 atbildēt

atbildot uz niks komentāru " āāāmm mangas pirmsākumi ir jau apmēram pirms... " taisniba..manga tika izveidot 12.gadsimtā, bet Tezeka to radīja tādu kāda tā ir tagad...Pirmstam manga tika zīmēta savādākā stilā..  

0 0 atbildēt

copy paste ,a little bit of edit un pictures....

0 0 atbildēt

Varētu arī tā būt,nezinu, vienkārši teksts zināms ,lasīts ,bet ka pārtulkots to pat neievēroju.

0 0 atbildēt