local-stats-pixel fb-conv-api

Amerikāņu gangsteri 1920 gados16

95 0

Sociālā aina 1920. gadā, kad tiek aizliegts alkohols un uzliesmo arvien jaunas bandu noziedzības kā nelikumīga alkohola tirdzniecība un banku aplaupīšanas. Vairāki noziedznieki kļuva ļoti ietekmīgi pārdodot alkoholu.” Lielā Depresija” radīja financiāli grūtus laikus priekš cilvēkiem, bet noziedznieki atrada daudz veidus kā pelnīt. Als Copone, Bonnie un Clyds, Johns Dillingers un Lesters”Baby face Nelson”Gills bija tā laika ietekmīgākie un zināmākie noziedznieki. Tomēr katrs no viņiem ir sēdējis cietumā, bet ir atraduši veidu kā turpināt savas kriminālās darbības.

Nelikumīga alkohola tirdzniecība un banku aplaupīšanas notika pa visu valsti, bet vis ievērojamākie noziedznieki uzturējās vienā ģeogrāfiskā vietā. Illinois, Indiana un Wisconsina, Čikāga bija lielāka pilsētas kur bija visvairāk bankas un ari liels iedzīvotāju skaits, un tā šķita ideāla vieta noziedzniekiem, piemēram, kā Capone un Dillingers, lai varētu darboties ar savām nelikumīgajam darbībām , Bet kad izdarīja savus darbus, tad viņi brauca uz citiem štatiem, lai slēptos savās paslēptuvēs.

Alkohola tirdzniecība

1920.gada ziemā ASV valdība aizliedza tirgot alkoholu visos 48 štatos ar domu, lai samazinātu augošo noziedzības līmeni valstī. Tā vietā noziedzība paaugstinājās, nelegālo bāru un salonu skaits dubultojās. Parasti nelegālais alkohols bija zemas kvalitātes un pārspīlēti augsta cena, alkohola saindēšanās pieauga par 400% no nelegālā alkohola.

Banku aplaupīšanas

Ne tikai nelegālā alkohola tirdzniecība paaugstinājās, bet arī banku aplaupīšanas. Liela nauda varēja iegūt tirgojot alkoholu, bet noziedznieki atklāja, ka aplaupot bankas varēja dabūt naudu daudz un ātri. Johns Dillingers bija viens no labākajiem banku palaupītājiem tajā laikā. Sākot savu banku aplaupīšanas posmu viņš ieguva $300,000.Bet ne vienmēr bija tik viegli, jo daudz bandas dalībnieki tika sašauti un viņiem vajadzēja izvairīties no policijas, kā arī meklēt drošu patvērumu.

Ieroči

Automātisko ieroču pieaugums 20tajos gados deva pārsvaru noziedzniekiem pār policistiem.

Populārākais ierocis gangsteriem kļuva „Tommy Gun”, tāpēc , ka tas ir viegls, viegli lietojams un ar lielu aptveru, kurā varēja ietilpt līdz 100 patronām, perfekts, lai izsmidzinātu munīciju pret policiju un citiem mērķiem.

95 0 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000

Labs. emotion tikai gribētos bildes vairāk.. emotion

5 0 atbildēt

Raksts labs tikai tulkojums nedaudz sačakarēts.

3 0 atbildēt

ļoti interesanti, bet bildes gan derēj mazliet vairāk !!!

1 0 atbildēt

''Smali viri''!

0 0 atbildēt

īstenībā jau Als Kapone ir tikai slavens nevis tiešām labs mafijas loceklis,bet labie mafijas locekļi tolaik pelnījās ar legālām un ienesīgām lietām kā piemēram azartspēles un zirgu skriešanās un citas ļautiņu vājības

Kapone mafijas aprindās tika uzskatīts par sava veida tumsoni jo labs mafiozo māk panākt vienošanos visādos veidos un tā ir svarīga īpašība bet Kapone bij slavens ar savu slaktēšanu ne parāta spējām un asumu

0 0 atbildēt

Gangsta gangsta

0 0 atbildēt

kapone tika sodīts par nodokļu nomaksāšanu :D ?

0 3 atbildēt

Tādiem ar kāju pa pīzdu :d

0 5 atbildēt

Ta bij mafija nevis gangsteri.

0 8 atbildēt