local-stats-pixel fb-conv-api

10 lietas, kuras zinātnieki vēl aizvien nav spējuši izsk27

316 0

10. vietā pie neizskaidrojamo faktu saraksta, ir signāls „wow.” 1977. gada 15.augustā Džerijs Emans (Jerry Ehman) saņēma radiosignālu no kosmosa, kura izcelsmi visi uzskatīja gan par „ārpus Zemes”, gan par „ārpus galaktikas.” Emans, nespēdams izskaidrot uztverto signālu, to nodēvēja par „Wow!”, kas šobrīd arī tiek izmantots kā iepriekš minētā signāla nosaukums.

9. vieta neskaidrojamo faktu sarakstā tiek piešķirta dīvainajiem Pioneer 10 un 11 lidojumiem. Kosmosa izpētes stacijas Pioneer 10 un 11, kuras tika palaistas aktīvai darbībai 1972. un 1973. gadā, jau sen ir beigušas savu izpētes procesu Saules sistēmā, tomēr zinātnieki vēl aizvien piešķir tām lielu uzmanību. Lai arī Pioneer 11 bija zaudēts, abas izpētes stacijas neparedzēti mainīja savu trajektoriju. Un mīklas par šīm abām kosmiskajām stacijām vēl aizvien turpina parādīties: izskatās, ka abi kuģi lido vienā un tajā pašā virzienā.

Zinātnieki, kas vēlējušies atklāt šīs dīvainības, ir centušies visiem iespējamajiem veidiem skaidrot notiekošo, pieņemot, ka tā ir datorkļūda, Saules vētras vai degvielas zudums. Tomēr neviens no iepriekš minētajiem skaidrojumiem nav guvis nepieciešamo atsaucību no citu kolēģu vidus.

8. vieta. Sieviešu orgasms.

Daži zinātnieki pieļauj, ka sieviešu orgasms – rudimentāla parādība, t.i., tas nesniedz nekādu reālu evolūcijas laikā radušos funkciju. Kā uzskata zinātnieki, sieviešu orgasms nekādā veidā nesniedz īpašus noteikumus vai kādus citus palīglīdzekļus tam, lai turpinātu dzimtu. Citi pētnieki uzskata, ka šāds uzskats ir maldīgs, jo nav ņemti vērā sievietes orgasma psiholoģiskie aspekti.

7. vieta. Tumšā enerģija.

Lielākā daļa fiziķu pirms kāda laika bija pārliecināti, ka visuma izplatīšanās ir samazinājusies. Tomēr jau 1998. gadā tika noskaidrots, ka tas nebūt tā nav. Gluži pretēji, mūsu visums turpina izplatīties. Kā viens no iemesliem tiek minēta tāda parādība kā tumšā enerģija, kura pēc aplēsēm varētu aizņemt trīs ceturtdaļas no visa mums zināmā visuma.

Kā tiek uzskatīts, tumšā enerģija reti izplešas, toties gravitācijas ietekmē mijiedarbojas ar citiem objektiem. Tumšajai enerģijai piemīt negatīvs spiediens, kura dēļ tad arī notiek visuma paplašināšanās, jo savā veidā notiek visuma „plēšana.”

6. vieta. Gaismas ātrums.

Ja ņem vērā Einšteina varbūtības teoriju, nav nekā ātrāka par gaismu. Pētniekiem bija nepieciešami pierādījumi un viņiem bija jāizdara neiespējamais, turklāt viņiem tas arī izdevās. 2000.gadā Prinstonas universitātes zinātnieki sūtīja nelielu lāzera impulsu cauri tvaikam, kurš tika iegūts no gāzveida cēzija. Zinātnieki sasniedza savu mērķi: lāzera impulss tvaika vidē pārvietojās ātrāk, nekā to dara gaisma.

5. vieta. Placebo efekts.

Placebo ir īpašas tabletes vai medicīniskie preparāti, kuri pēc savas būtības nenes nekādu reālu labumu, jo tajos nav nekādu konkrētu vielu, kas spētu kaut kā ietekmēt cilvēka organismu. Līdz ar to arī reālas iedarbības uz cilvēka veselību vai pašsajūtu nevajadzētu būt. Šis noslēpumainais fenomens tiek dēvēts par plasībo efektu. Tas, kādā veidā mūsu psihe spēj ietekmēt mūsu veselību, vēl aizvien zinātne nav spējusi izskaidrot, tomēr pētnieki šim jautājumam pievērš pastiprinātu uzmanību un, iespējams, pavisam drīz jau spēs izskaidrot šo neizskaidrojamo lietu.

4. vieta. Aukstā kodolsintēze.

Kad atomi satriecas ar nepieciešamo spēju, viņi spēj savienoties. Šī procesa ietvaros tiek iegūta milzīga enerģija. Zinātnieki apgalvo, ka šāda veida efekts var notikt tikai un vienīgi atbilstošos apstākļos un noteiktā vidē, piemēram, Saules kodolā, kur ir milzīga enerģija.

Tomēr daži eksperimenti ir pierādījuši, ka šo procesu iespējams iegūt arī reālā vidē. Ja starp pallādija elektrodiem, kas atrodas ūdenī un notiek strauja ūdens kustība, palaist elektrisko spriegumu, šis “nereālais” process notiek cilvēka acu priekšā.

3. vieta. Žāvas.

Žāvas ir pieņemts uzskatīt par garlaicības vai noguruma pazīmi, tomēr neviens nevar noliegt, ka cilvēks žāvājas ne tikai tad, kad viņam gribas gulēt, vai ir garlaicīgi. Atlēti, kā piemēram – sprinteri vai smagatlēti, bieži vien ir novērojuši, ka žāvājas pat ļoti aktīvu nodarbību laikā, turklāt pie milzīgas slodzes. Žāvas turklāt ir neizskaidrojami lipīgas: ja kāds jums blakus žāvājas, tad neapšaubāmi ir nepārvarama vēlme žāvēties… eh, ku’ interesanti!

Viena no hipotētiskām žāvu funkcijām tiek minēta ogļskābās gāzes krāšanās smadzenēs. Tomēr tas nespēj izskaidrot šo “lipīguma” faktu.

2. vieta. Tumšā matērija.

Ikviens priekšmets sev piesaista citus priekšmetus, turklāt – jo vairāk objektu var sev piesaistīt priekšmets, jo lielāks ir pievilkšanās spēks.Viss ir relatīvi vienkārši. Tomēr mūsdienu izpratne par gravitāciju nespēj sniegt atbildi uz jautājumu – kāpēc redzamie priekšmeti brīvi pārvietojas visumā.

Lai risinātu šo problēmu, mūsdienu fizikas speciālisti izveidoja īpašu substance – tumšo matēriju. Tumšās matērijas klātesamību iespējams noteikti tikai pēc tās gravitācijas īpašībām, ar kuru matērija ietekmē lielus priekšmetus. TIek uzskatīts, ka tumšā matērija ir lielākā daļa no visuma.

1. vieta. Kas noticis līdz un kas notiks pēc tam?
Ir pieejams neskaitāms daudzums ar dažādām teorijām, kurās tiek aprakstītas iespējamās situācijas gadījumā, ja mūsu visumam tomēr pienāks beigas. Turklāt tik pat daudz ir dažādu teoriju par to, ar ko tad īsti viss ir sācies. Šajā gadījumā nebūt nav obligāti būt par augstās zinātnes pārstāvi, lai saprastu – nevienu no šīm teorijām nekad nebūs iespējams pārbaudīt realitātē, lai noteiktu tās patiesumu.

Uz dažiem no jautājumiem tomēr ir neiespējami atbildēt. Kur nokļūst cilvēks pēc nāves? Kāda ir cilvēka dzīves jēga? Šie jautājumi vēl ļoti ilgu laiku nespēs rast savu atbildi, tomēr katru mīļu mirkli tas tik tiešām tirda cilvēka ziņkāri.

316 0 27 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 27

0/2000

vai es vienīgais izlasot par žāvām, sāku žāvāties? :D

12 0 atbildēt

atbildot uz AirZ komentāru " vai es vienīgais izlasot par žāvām, sāku žāvā... " Es arī! Un attapos tikai tad, kad izlasīju Tavu komentāru.

Un žāvas nepāriet!

12 0 atbildēt

tiešām labz

6 0 atbildēt

zhaavas ? neizpeetiits ? ahahah. cilveeka organismam truukst skaabeklis - un vinjsh zvaavaajaas.  punkts.

6 0 atbildēt

labs raksts, bet es sāku žāvāties jau tad kad lasu par žāvām

5 0 atbildēt

atbildot uz doksnomarsa komentāru "zhaavas ? neizpeetiits ? ahahah. cilveeka organ... "  

100 patiesiba un punkts  

5 0 atbildēt

atbildot uz mazaa komentāru " Izlasīju 3.vietu un sāku nereāli žāvāties..va... " man tas pats :D

5 0 atbildēt

normals raksts ieliktu + ja varetu

5 0 atbildēt

atbildot uz gurkjis komentāru " Es arī! Un attapos tikai tad, kad izlasīju ... "

:D psc :D  

5 0 atbildēt

labs raksts :)

9. drošvien programmētājam fūga rokas trīcēja kad kursu vadīja :D

5 1 atbildēt

Pa 9 liekas ka magneetiksias lauks kautkaa novirzija tos sputnikus vai kaa tur vinus deeveeja :D

5 1 atbildēt

labs raksts, patiesi.. +

3 0 atbildēt

šīs mēneša Ilustrētajā zinātnē ir raksts par melno materiju/enerģiju un visuma izplešanos. par abiem ir teikts kautkas cites, nekā esi uzrakstijis

2 0 atbildēt

Jām, es arī nožāvājos kā sāku lasīt par žāvām. Domāju, ka pie 1. vietas varētu vēl pielikt to kāpēc mēs vispār esam? 

1 0 atbildēt

atbildot uz thrasher777 komentāru " Jām, es arī nožāvājos kā sāku lasīt par žāvām... " es nožāvājos, kad izlasīju par žāvām un vēl, kad izlasīju tavu komentāru! :D

1 0 atbildēt

Lai zinātnieki vēl pastrīdas.......

1 0 atbildēt

atbildot uz TTrrrr.. komentāru " izlasot par taap zaavaam , saaku zhavaaties :D " es ariii :D 

1 0 atbildēt

aj aj... jums vel jamaacas.

1 0 atbildēt

es arī nesaprotu tās žāvas, skolā vienmēr kad redzu kad kāds cits nožāvājas, tad es pusstundu žāvājos :D

1 0 atbildēt
Zavajoties mes atdzesjam savu smadzenu podu,ta runa discovery.
0 0 atbildēt