local-stats-pixel fb-conv-api

Vikingu sirojumi un vikingi Baltijā7

107 2

Sveiki! Šodien izlēmu uzrakstīt kādu rakstiņu konkursam, par cik tagad brīvlaiks un daudz laika, ir brītiņš kautko uzcept.

Vikingu sirojumi:

Savdabīga parādība Eiropas vēsturē bija vikingu sirojumi. Vārds vikings, domājams, cēlies no skandināvu darbības vārda vikja, kas nozīme aiziet prom, nošķirties. Par vikingiem skandināvi sauca vīrus, kas uz ilgāku laiku bija atstājuši savu dzimteni, lai dotos karagājienā. Zemēs, kurās nonāca skandināvu karotāji, viņus sauca arī citos vārdos - Rietumeiropā par normaņiem (ziemeļu vīri), Bizantijā - par varingiem, bet Krievzemē - par varjagiem.

Vikingu laikmetu parasti attiecina uz laika posmu no 8. gadsimta beigām līdz 11. gadsimtam. Taču siroumi sākās jau pirms tam un beidzās krietni vēlāk. Šajos sirojumos bija iesaistītas visas tautas, kas apdzīvoja Baltijas jūras krastus. Tomēr ar vislielāko vērienu un uzņēmību izcēlās skandināvu - dāņu, norvēģu, zviedru, kā arī islandiešu karotāji un laupītāji.

107 2 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Baigi maz, garso pēc vēl. Vikingi vispār ir baigi interesantā tema,tikai jāpamekle kāda grāmata, ne interneta informācija.

11 0 atbildēt

maz

3 0 atbildēt

Un šitāds raksts piedalās cīņās? 

Teksts vispār no dažādām lapām izskatās, ka salasīts.

2 0 atbildēt

Varēja būt vairāk, bet tāpat 6+ tev. emotion

0 0 atbildēt

Jus neesat daudz, graamata kas Jus interese ir izdota jau sen ,,Kursu vikingi,, Valdis Rumnieks un Andrejs Migla , rakstnieki stradajusi pie arhiviem vairak ka 11 gadu, man ideja ir saprotama jo liela krievija liek mums justies ka celusiem no nekurienes, bet mes te dzivojam vairak ka 4000 gadu.si ir musu vaina mes zinam savas saknes savus sencus.(loti atvainojos jo man nav pieejama latviesu tastatura) loti ilgi KGB slepa faktus un iznicinaja arhivus, slepa arheologijas atklajumus.

0 0 atbildēt