local-stats-pixel fb-conv-api

Vietas un lietas, kuras vairs Rīgā neatradīsi.9

209 4

Rīga, pilsēta kuru mēs labi pazīstam kā savu valsts galvas pilsētu, esam pie daudz kā pieraduši, un šķiet neiedomājami, ka reiz vairākas vietas izskatījās pilnīgi savādāk.

209 4 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Tie pelēkie takši gan forši! Nebūtu slikti, ja tādi būtu kā viena no Rīgas vizītkartēm (tpt kā dzeltenie takši Ņujorkā, piemēram)

12 1 atbildēt

1. Pirms elektroniskā pulksteņa bija tāda pat ciparnīca, kā tagad. Tikai stabs tievāks, bez restorāna.

2. Skats no Stokmana stūra, stacijas fasāde vērsta uz Stokmaņa vietu. Pārbūvēja ap 1960.

4. Uzvaras kolonnas metāla daļas pačibēja 1. P. kara laikā, stabu uzstādīja ap 1990., bet daļa Atmodas pārņemto pret to noprotestēja - kā Krievijas impērijas simbolu.

5. Planetārija oficiālais nosaukums bija Zinību nams,  tur notika izglītojošas populārzinātniskas lekcijas.

11. Pontonu tiltu nomainīja Vantinieks ap 1980. Fonā redzamā Pētera baznīca izskatās zīmēta, tā varētu būt, jo karā cieta un tornis tika atjaunots ap 1970.

4 4 atbildēt
Labs. Būs vēl???
0 0 atbildēt

vēsture... emotion 

0 0 atbildēt

Nostaļģija emotion  emotion 

0 0 atbildēt

Varēji pieminēt, ka Planetārijā bija stilīgā kafejnīca, kuru dēvēja par "dieva ausi" un kur dzēra kafiju un runājās, runājās, runājās emotion inteliģences bohēmisti, studenti un stilīgie- tā ar romantisku nostaļģiju stāstīja mani senči.

Un vēl, slavenas bija padumjā laika bohēmistu kafejnīca "Flora" (unikāla koka ēka Brīvības ielā) un vēl Vaļņu ielā (ja atmiņa neviļ) stilīgie kafūži "Kaza" un "Putnu dārzs". Nevienas no šīm 70.- 80. gadu inteliģences un jaunatnes subkultūras ikonām vairs nav.

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

skumji

0 7 atbildēt