local-stats-pixel fb-conv-api

Spartaka sacelšanās (74.-71.g.pmē.)22

77 2

Vergu sacelšanās no 73.–71.g.pmē. vadonis

77 2 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 22

0/2000

 emotion 

3 0 atbildēt

Viens riktīgi labs raksts +

3 0 atbildēt

Ej nu sazin, kā patiesībā bija?  Varbūt jā, bet varbūt nē...ko neesi savām acīm redzējis, tam nevar ticēt. emotion  Vismaz mūsdienās! emotion  Un tik tālā pagātnē... gadu gadiem pārstāstīts, gadu gadiem izpušķots. emotion

Bet man patīk šādi stāsti! emotion 

4 1 atbildēt
Spartakam sacēlàs..
2 0 atbildēt

es arī par to, ka Spartaks bija latvietis emotion

2 0 atbildēt

Autor, pārskats par šo vēstures tēmu ir uzrakstīts haotisks, tu uzraksti sākumā, kas notika beigās ar Spartaku, visu jau pasakot, tad pa daļai, kas notika un beigās uzrakstot to pašu, kas ir minēts sākumā tikai mazlietiņ detalizētāk. Visu var piedot, bet kad tu mini, Spartaks nāk no Trāķijas, tātad iespējams balts, wtf, tu stūlbs esi vai vienkārši debīls? Tu zini maz kur Trāķija atrodas? Tas ir zemes pleķītis, kas apsedz Turcijas Eiropas daļu un nedaudz no Bulgārijas un Grieķijas pierobežu. Kur tur ir Balti bijuši? Pat ne tuvu!!!! Viens liels - par vēstures faktu safabricēšanu/nezināšanu!

1 0 atbildēt

Pa REN TV stāstīja, ka tikai Krievija atbalstījusi Spartaka sacelšanos, pat sūtījusi smagos tankus KV-1 un KV-2 palīgos, bet tie netikuši līdz Itālijas ziemeļiem rezerves daļu trūkuma dēļ. Tāpēc Spartaks, nesaņēmis tankus, pagrieza savu armiju uz Sicīlijas pusi.

1 0 atbildēt

Vietam teksts ka no vikipedijas  emotion ,plus atminjas par filmu ari savu artavu devusas.Kas nav lasijis pats neko no vestures vai kaut dailliteraturas  ,protams iztiks ari ar tadu ,,konspektu,, ,bet varbut kadam radisies interese papetit dziljak, tas ir ta verts.Sakars ar baltiem Spartakam bija protams ,tik daudz ka vins nebija ne negeris(nubietis emotion ) ne skibacainais... emotion 

1 0 atbildēt

Par kādām DNS kombinācijām jūs te runājaT?!  emotion 

Spartak Čempion! Spartak Čempion! Spartak Čempion!

0 0 atbildēt

Interesanti emotion  emotion 

0 0 atbildēt

Autoram, Spartaks vēlējās pārcelties uz Sicīlīju tāpēc, ka tur nesen bija notikušas 2 lielas vergu sacelšanās - tā teikt uzpūst vecās dumpja ugunis. Un kāpēc nepameta Itāliju, kad bija iespēja - vairums tomēr uzskata, ka vergu armijai patika dzīvesveids ar laupīšanām un izvarošanām. Galu galā pasacinas par brīvības cīnītājiem ir palikušas PSRS grāmatās. Realitātē viss cik tālu spēja aizdomāties šie bijušie vergi ir tas, ka viņi paši gribēja šo vergturu dzīvesveidu (ar villām un n-tajiem vergiem).  Par Spartaka nāvi arī ziņu nav, šis atreferējums par cīņu uz viena ceļa utt. ir no viena romiešu autora (neatceros kura), kurš pats šīs ziņas bija ieguvis pastarpināti, līdz ar to ticamība ir diezgan niecīga.

0 0 atbildēt
Vai man vienam liekās, ka raksts tāds saraustīts, mētājas no vienas epizodes uz otru?
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
Vai manu vai. Šitas murgs ir no psrs laika vēstures grāmatas pārdriķēts! Autoram-pilnīgs fui! Mēsls.
1 2 atbildēt