local-stats-pixel fb-conv-api

Pasaule bez pasaules kariem?5

248 8

Un ne tikai...

248 8 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
Interesants raksts
3 0 atbildēt

Interesanti uztaisīt rakstu par ko tādu, bet tas ir pilnīgi nereāli uzzināt, vai pat spekulēt kā līdz šim viss butu gājis bez kara kopš pašiem pirmsākumiem. Bet viena lieta ir skaidra - ja nebūtu karš, tad sazin vai mēs vēl staigātu ar kaut kādu tehnoloģiju rokās kuru karš piespiež izgudrot.

1 0 atbildēt

1. Ja eiropieši ilgi vēl neatklātu Amerikas kontinentu, tad to visticamāk atklātu japāņi, ķīnieši, vai arābi. Attiecīgi arī tāda kultūra un reliģija būtu Amerikā. Paši indiāņi neattīstītu augstu civilizāciju vēl ļoti ilgi, jo faktiski viņi bija atpalikuši akmens laikmeta līmenī. Varētu vēl paiet daudzi tūkstoši gadi, līdz indiāņi attīstītos vismaz "viduslaiku" līmenī. Tikmēr Eiropā jau sācies ar vien straujāks tehnoloģiju uzplaukums. Domāju, indiāņiem būtu daudz lielāks šoks, ja pie tiem ierastos kosmonauti, vai krītoši satelīti.

2. Arī Kurzemes hercogistei bija kolonijas. Diemžēl lielvaras tās atņem mazākajām valstīm.

3. Pirms pasaules kariem bija ļoti daudzi citi kari. Diez vai cilvēki būtu mierā, ar šo uz brīdi izveidoto situāciju, tāpēc kari turpinātos. Vēl salīdzinoši nesen, pirms pirmā pasaules kara, eksistēja Lietuvas-Polijas lielvalsts. Domā poļi samierinātos ar ilgstošu palikšanu sadalītiem. Arī Latvijā bieži notika visādi dumpji, represijas, pat veselu ciematu izsūtīšana uz Sibīriju. Pēc Pirmā pasaules kara poļi "iedūra dunci lietuviešiem mugurā" atņēma daudzas teritorijas Lietuvai. Bija paredzēts, ka Lietuvai būs Suvalku, Grodnas, Viļņas apgabali. Pēc Otrā pasaules kara, Lietuva ieguva tikai nelielu daļu no tiem pienākošās teritorijas.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c6/Lithuania_territory_1939-1940.svg

Tagad Lietuva būtu krietni lielāka valsts. Un, ja vēl iegūtu visu Austrumprūsiju, tad būtu salīdzinoši nopietns spēks Baltijā.

4. Verdzību sākotnēji izmantoja Romieši, Bizantieši, Arābi, Vikingi. Pēc kristietības iegūšanas, par vergturiem palika tikai arābi, un musulmanizētie mori. Eiropieši atsāka pirkt vergus no arābiem, un tad paši nodibināja īsceļus, lai apietu arābus. Tieši tāpēc, mūsdienās puse Āfrikas ir musulmaņi, bet otra puse (kuru kontrolēja eiropieši) kristieši. Ja Eiropai nebūtu intereses par vergiem, tad visa Āfrika būtu musulmaņi. Man tomēr mentāli tuvāki liekas kristiešu kultūras pārstāvji.

1 0 atbildēt

nez kapec bet besi tavi raksti

2 2 atbildēt

Nu tev gan ir patika fantazeet.Pasham laikam liekas ,,kruti,,.      Labi , amerikas kontinents ,kas attistas.Ameriku apdzivoja indianju ciltis.Karoja nepartraukti.Tagadejas Meksikas vietaa izveidojas speciga acteku valsts ar galvaspilsetuTenochtitlanu.Vel bija maiju indianju valsts un ari inki izveidoja savu valsti.Parejo teritoriju apdzivo  daudzas ciltis kas pat neizveido  neko valstij lidzigu.Kada te var but attistiba,ja plashi tiek praktizeta cilveku upureshana-slepkavoshana.Verdziba zelj. Kari notiek pastavigi.UN NEKO VAIRAK PAR KAUJAS RUNGU,LOKU AR BULTAM UN SHKJEPU nevar izgudrot.Amerika vareja attistities tikai pec eiropieshu tautu iepluduma.Tatad pat fantazeshana par amerikas attistibu ir galigi garaam.Tas pats attiecas uz verdzibu.,,Imperijas izveletos laut stradat citadajiem ..........par pienjemamu samaksu,,....Atvainojiet, kadas ,,imperijas,,,no kurienes radushas ,,imperijas,,  ,kadi ,,citadie,,  ,ko nozime ,,par pienjemamu samaksu,, ,pienjemamu kam,.Tuksha muldeshana viss raksts.         Uznjemiba un gribeshana tev ir,raksti par kautko konkretu,NEFANTAZEE.    ZHILS VERNS rakstija zinatnisko fantastiku-visi fakti ,aprekjini vinjam bija pareizi un precizi.Pamatoti.

1 5 atbildēt