local-stats-pixel fb-conv-api

PSRS pretalkoholisma propagandas plakāti24

369 1

Alkoholisms. Kā ar to cīnīties? It īpaši, ja ņem vērā, ka PSRS, kas bija tiešā cariskās Krievijas pēctece, neskatoties uz ārējās fasādes nomaiņu, iekšēji palika nemainīga. Pirms padomju varas cilvēki zaga no cara, vēlāk no kolhoziem, bet tāpat arī turpināja dzert. Kā var redzēt šeit - CENZĒTS!?! Šos krievu klasiķu darbus mācību grāmatā neredzēt! tad dzeršana nebija kaut kāds jaunievedums, kas pēkšņi ne no kā, ne no šā tā uzradās. Taču ne jau saskaņā ar oficiālo propagandu.

Kas nav dzīvojis PSRS, tas var nezināt, ka raksturīgākā iezīme padomju laikiem bija realitātes noliegšana. Katram gribās izskatīties labāk un domāt par sevi labāk nekā patiesībā, bet PSRS tas ieguva rūpnieciskus apmērus, ar to varēja aizlāpīt jebkurus iztrūkumus un to pielietoja jebkurai dzīves jomai. Nav zināms, cik iedarbīgi bija pretalkoholisma plakāti, lai patiešām samazinātu alkoholismu, bet tāds bija to mērķis. Propagandu neinteresē reāli rezultāti, tās būtība ir radīt iespaidu, ka kaut kas tiek darīts, lai mainītu esošo situāciju. Vienīgais, ko propagandas plakāti patiešām varēja radīt, ir sliktu iespaidu par alkoholiķiem. Tie ir slinki cilvēki, kas pamet savas ģimenes, apdraud līdzstrādniekus un kļūst par slepkavnieciskiem "lopiem".

Kā gan tas varēja būt iespējams? Droši vien tie bija rietumu diversanti, kas izplatīja alkoholu, jo kā gan savādāk valstī bez privātā kapitāla tik visaptverošs alkoholims varēja kļūt iespējams.

369 1 24 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 24

0/2000

Principā jau neko nepareizu plakāti nevēsta..

10 0 atbildēt
Kur sākas kompānijas iedzeršana un kur sākas nodzeršanās? Tagad arī Latvijā un visur citur ir problēma ar alkoholismu, atšķirība tik tajā, ka to pasniedz kā foršu izklaidi un prieka avotu jebkurā feativālā, svētkos, atpūtā un citur.
5 0 atbildēt

6. viņš cīnās arī ar citu problēmu - čūskas dresēšana.

3 0 atbildēt

Tā bija tikai oficiālā nostāja, reāli vara bija ieinteresēta tautas nodzirdīšanā. Alkašu baru totalitārisma apstākļos ir daudzkārt vieglāk kontrolēt.

5 2 atbildēt
Mans tētis dzīvoja PSRS laikos.
2 0 atbildēt
Tā nu to paaudzi uzaudzinājām
0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Tātad jaaiziet vēl uz veikalu pakaļ  emotion 

0 0 atbildēt

 emotion  emotion 

0 0 atbildēt

Pie šnabja veikaliem pieveduma dienā stāvēja milicijas mašīnas un ātrās palīdzības. Tur gāja spraigāk kā sporta skatītāju tribīnēs. Un cilvēki pāri citu galvām līda uz priekšū ātrāk nekā rok,metātal koncertos!

0 0 atbildēt

Kāpec tāds mīts, ka odekolons ir kaut kas ekstra kaitīgs? Klasiskam odikolonam sastāvs etilspirts + aromātvielas, eteriskās eļļas.

P.S Nereklamēju dzert odekolonu!

Pa lielam jau nekas nav mainījies, tikai alkohola pieejamība un cilvēku rocība. Pavērojiet ko vairumā perk veikalos un ka vakaros nepamanīt apdzērušos barus nav iespējams. Tad jau svētdienas dzērāji, kas sevi par dzērājiem neuzskata, bet nav nedēļas nogales bez alko.

0 0 atbildēt

 emotion 

1 2 atbildēt
Atceros, ka mums kaimiņos bija bomze dzērāja un viņa manam tētim nozaga odekalona pudeli kuru ar lielu baudu izdzēra manā priekšā!emotion
1 3 atbildēt

Nav jau citu ko darīt, kā dzert. Darbs, mājas, darbs, pagalmos- salauzti bērnu laukumi. Viss tik drūms, ka nav ko darīt, ka cilvēki sāk dzert. Padomju laikos vēl vairāk nebija ko darīt, kā tagad.

0 2 atbildēt
Tagad gan viss kremļa režīms turas uz meliem un alkohola.
0 2 atbildēt