local-stats-pixel fb-conv-api

Nāve&šķaudīšana4

66 1

Pie katra fakta pa bildei būs citreiz,piedodiet,nav daudz laika :)

Fakti par nāvi un šķaudīšanu

1. #1 Šķaudīšana sākas nervu galos. To apliecina Neils Kao - alerģijas un astmas speciālists. Visu cilvēku nervu sistēma sakārtota vienā un tajā pašā veidā, bet signāli, kurus nosūtas pa nerviem var iet pa dažādiem virzieniem uz cilvēka smadzenēm un atpakaļ, kas ar;i ietekmē šķaudīšanas reakciju.Kad signālus nosūta pa nerviem smadzenes uzzin kas atrodas degunā, ko vajag likvidēt.

2. #2 Šķaudīšana aizsargā mūsu organismu. Šķaudīšana ir svarīga daļa no imūnsistēmas, kura palīdz saglabāt veselību.Šķaudīšanas laikā jūsu ķermenis aizsargā deguna ejas no baktērijām un vīrusiem. Kad smadzenes saņem signālu kad kautkas ir nonācis degunā, aktivizējas šķaudīšanas centrs smadzenēs. Jūsu kakls, acis un mute aiztaisās, bet krūškurvja muskuļi saspiežas. Rezultāta gaiss ar siekalām un gļotām izgrūžas no deguna.

3. #3 Mēs šķaudam ar ļoti lielu ātrumu. Šķaudiens pārvietojas ar 160 km/h lielu ātrumu. To apliecina Patti Wood grāmatas "Kā saprast ķermeņa valodu" autors. Kā arī viņa saka, ka šķaudot gaisā izdalās 100 000 mikrobu.

4. #4 Uzacu izraušana izraisa šķaudīšanu. Kad jūs izraujat uzacis, jūs aktivizējat nervu galus, kuri apgādā deguna ejas un rezultātā ir iespēja, ka jūs šķadīsiet.

5. #5 Cilvēks nešķauda miegā. Miega laikā guļ arī nervi, kuri atbild par šķaudīšanu, kas nozīmē , ka jūs nevarat šķaudīt, ja jūs guļat.

6. #6 Fiziskas aktivitātes izraisa šķaudīšanu. Fiziska piepūle var novest pie šķaudīšanas. Notiek hiperventilācija, kas noved pie degunu un mutes izžūšanas. Rezultātā jūs sākat šķaudīt.

7. #7 Pats ilgākais šķadīšanas ilgums. Pats ilgākais šķaudīšanas ilgums bija fiksēts Anglijā, Donnai Griffiths, kura šķaudīja 978 dienas bez pārtraukuma. Nekontrolējamas šķaudīšanas lēkmes rada psiholoģiski iemesli.

8. #8 Saule var jums likt šķaudīt. Spilgta saules gaisma liek šķaudīt vienam no trim cilvēkiem. Šī parādība tiek sauktta par "krāsainās šķaudīšanas refleksu", kas notiek katru reizi, kad jūs paskataties uz sauli vai uz spilgtu saules gaismu. Vēl īsti nav skaidri kāpēc tā notiek, bet ir skaidrs, ka tas cilvēkiem ir iedzimts.

9. #9 Domas par seks izraisa šķaudīšanu. 2008 gadā pētījums atklāja, ka domas par seksu var izraisīt nekontralējamu šķaudīšanu. Zinātnieki pieslēdzās pie dažiem online čatiem un uzzināja, ka daudzi vīrieši un sievietes paziņoja par to, ka sākuši šķaudīt pēc domas par seksu. Ir arī gadījumi, kad tas notiek orgasma laikā.

10. #10 Kā pārtraukt šķaudīšanu. Neskatoties uz to ka šī metode nav ideāla, daži speciālisti iesaka ieelpot gaisu caur muti un iekniebt sev deguna galā, lai pārtrauktu šķaudīt.

Nāve

1. Pašnāvniekiem, kas pakaras, reizēm atgadās pēcnāves erekcija.

2. Līķu balzamēšanā izmantoto indīgo vielu (ieskaitot, formaldehīdu un etanolu) vidējais daudzums, kas ir nokļuvis gruntī, ir 827 060 galoni.

3. Nav tiesa, ka svētku laikā pieaug pašnāvnieku skaits, drīzāk otrādi.

4. Pēc nāves fermenti, kas palīdzēja jums sagremot barību, sāk sagremot jūsu ķermeni. Šis process sākas 3-4 dienas pēc jūsu nāves.

5. Katru gadu sporta nodarbību dēļ mirst viens no 200 000 skolēniem. Paši bīstamākie sporta veidi ir futbols un basketbols. Puiši mirst piecas reizes vairāk par meitenēm.

6. Pēc galvas nociršanas cilvēkam, tā vēl ir dzīva apmēram 15-20 sekundes. Tarakāns bez galvas var nodzīvot 9 dienas.

7. 80% no visiem amerikāņiem nomirst slimnīcās.

8. Vairums cilvēku, kas iet bojā ugunsgrēkos, iet bojā nosmokot.

9. Visbiežākais nāves cēlonis ir skābekļa bads.

10. Ņujorkā pašnāvību izdarījušo cilvēku skaits ir lielāks par cilvēku skaitu, kas gājuši bojā dažādu bandītu uzbrukumos.

66 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Googlēēē
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Reāli nedzirdēti fakti :) Labs raxts. 

5 0 atbildēt

emotion 

1 0 atbildēt

3. Nav tiesa, ka svētku laikā pieaug pašnāvnieku skaits, drīzāk otrādi.

Ko tas skaits dara? Bet tā jau interesanti fakti

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt