local-stats-pixel fb-conv-api

Kosmosā viss dīvaini .3

124 0

Skaidrs, ka kosmosā ir pilnīgi citādi apstākļi nekā uz Zemes . Turp grūti nokļūt, uzturēties, nokļūt, ne mazāk sarežģīti uzturēties, un bīstams ir arī ceļš mājup . Bet vai zini, kas tieši tur ir citādāks nekā uz Zemes ?

Reklāma
Reklāma
124 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 3

0/2000

Izlabojiet, ja kļūdos, bet manuprāt sveces liesmu ietekmē gravitācija, jeb tas, kā atkarībā no temperatūras mainās gāzu blīvums (arī parafīna tvaiku) un notiek gāzu cirkulācija. Kosmosā parafīna tvaiks neceļas augšā, jo nav gravitācijas (ir, bet ļoti niecīga), bet paliek savā rasšanās vietā. Uz zemes liesmai tiek bagātīgi pievadīts skābeklis gāzu kustības dēļ, bet kosmosā deg tikai parafīna mākoņa ārējā daļa. 

Skatoties no spiediena teorijas - vai tiešām 1-2cm augstumā spiediena izmaiņas ir jūtamas? Atmosfēras spiediens vienmēr ir mainīgs, pie tam diezgan lielā intervālā, vai saulāinā (zems atmosfēras spiediens) laikā sveces liesma ļoti atšķiras no liesmas mākoņainā (augsts atmosfēras spiediens) laikā? Kāds var uztaisīt eksperimentu

Ar šķidruma vārīšanos varētu būt līdzīgi - tā kā kosmosā aukstajam ūdenim blīvums ir vienāds ar karsto ūdeni, tad nenotiek šķidruma kustība, tas ūdens kurš ir apakšā iztvaiko, veidojot lielu burbuli katliņa apakšā. Tvaika burbulis atkal silda ūdeni, kurš ir tiešā kontaktā ar to, līdz arī tas iztvaiko, tādējādi palielinot burbuli tik tālu, līdz tas izspiež atlikušo ūdeni no katliņa. Lai uzvārītu visu ūdeni tvertnē vajadzētu izmantot aukstspiediena katlu.

7 0 atbildēt

Ir labs emotion

2 0 atbildēt
ham avatarsham

Labi pastrādāts .

Izlasīju, iesaku citiem to pašu . emotion

2 0 atbildēt