local-stats-pixel fb-conv-api

Kaļiņingradas apgabals - zudusī Prūsija20

546 1

Vēl nesen Kaļiņingradas apgabalā latvietim tikpat kā nemaz nebija iespējams iekļūt. Pēdējos gados Krievija ir mazliet atvieglojusi noteikumus, tāpēc šis patiešām interesantais reģions vairs nav slēgtā zona. Kāpēc šis reģions ir interesants?

Reklāma
Reklāma
Reklāma
546 1 20 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 20

0/2000

Labs raksts, kaut kas nebijis.

Interesanti - vai tur visi iedzīvotāji ir krievi, vai arī palikuši kādi prūšu pārvācotie pēcteči?

69 0 atbildēt

daudz kļūdu:

- "Senos prūšus, tāpat kā latvju ciltis" - baltu nevis latvju.

- "Kēnigsbergu nodibināja Templiešu ordernis" - Teitoņu nevis Templiešu.

6 0 atbildēt

es ah....jaa par 8to bildi,neko sev Ievas pārvērtības.emotionRaksts labs kaut kas svaigs spokosemotion.

6 0 atbildēt

Milzīgs "+" tev par šo rakstu. Izlasīju ar milzīgu interesi, jo Kaļiņingradas apgabalā man vasarā nākas būt visai bieži. Vadāju vācu tūristus ar velosipēdiem pa bijušās Austrumprūsijas teritoriju. Lielākā ceļojuma daļa sanāk tieši Kaļiņingradas apgabalā. Patiesībā man ir ļoti skumji noskatīties uz to postu, kas šai zemei ir nodarīts. Tās dažas celtnes, kas mūsdienās ir atjaunotas (pārsvarā par ārvalstu līdzekļiem) nespēj atsvērt krievu "kultūras" pēdas. Un tas, ka Kaļiņingradā ir pāris sakoptas vietas (kaut tie paši Karaļa vārti) ir tieši Putina nu jau bijušās sievas Ludmilas nopelns - viņa uzstāja, lai Putins piešķir pilsētai naudu, jo tā ir viņas dzimtā pilsēta. Gandrīz viss tika darīts par godu Kēnigsbergas 750. jubilejai, kas pats par sevi bija skandalozs un kuriozs pasākums vienlaikus. Ja vēl pašā Kaļiņingradā +/- ir ciešami, tad ārpus tās valda īstākā postaža. Diemžēl senās celtnes, ceļi, infrastruktūra ir tik bēdīgā stāvoklī, ka atliek tikai brīnīties. Teiksim kā ir - vienīgā vieta, kas man tiešām patīk Kaļiņingradas apgabalā ir pomenāde Mūsdienu Svetlogorskā/ vācu Rauschen. Man grupā ir gadījušies vairāki vācieši, kuriem vai nu vecāki, vai pat paši ir dzimuši un dzīvojuši šajā apgabalā. Un visi tie, kas tagad uzmeklēja savas dzimtās vietas, pēc tam bija dziļās jo dziļās asarās. Ja arī kaut kas bija palicis pāri, tad tik šausmīgi nolaists, ka viņi atzīst, ka labāk nebūtu to redzējuši. Jo īpaši tas ir redzams Boļšakovā/ Kreuzingen un Poļeskā/ Labiau. Ehhh, trāpīji uz mana jājamzirdziņa - par šo teritoriju es varētu stāstīt un stāstīt. emotion

6 0 atbildēt

Leģenda vēsta, ka Staļins piedāvājis šo apgabalu Lietuvas PSR, bet tā atteikusies- jo dabūtu sev lielu Narvu-Silamē ar krievvalodīgajiem. No ģeopolitiskā viedokļa sevišķi mums tas būtu bijis izdevīgi- ceļš uz Berlīni saīsinātos par 200 km. Lai gan tas ir 30.gadu stilā, tomēr kartē redzams, ka krievi var ātri ieņemt kalvarijas-mariampoles koridoru, nogriežot Baltiju no Eiropas. Un vēl- arī leišiem būtu sava krievvalodīgo problēma, un viņi nebūtu tik lecīgi.

5 0 atbildēt

++

emotion

LAbs rakstiņš!

4 0 atbildēt

emotion

2 0 atbildēt

maz zinams par so regionu, paldies par info

0 0 atbildēt

Tieši nesen biju gan kaļiņiņgradā gan citās tās pilsētās.

0 0 atbildēt

Pirmoreiz tik tuvu apskatīju Kaļiņingradas apgabalu, agrāk kaut kā nebija intereses par šo zemi emotion

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt