local-stats-pixel fb-conv-api

Interesanti fakti par kaķiem!6

66 2

Ahoi! Šajā rakstā jūs uzzināsiet daudzko interesantu par mūsu mīluļiem- kaķiem!


Skrienot kaķis var veikt paātrinājumus sasniedzot gandrīz 50 km/h.

Kaķiem svīst tikai ķepu spilventiņi.

Kaķi spēj radīt apmēram 100 dažādas skaņas. Salīdzinājumam – suņi tikai 10.

Visi kaķi krītot rīkojas vienādi – no sākuma tiek nolīdzsvarota galva, tad mugura, tad kājas un visbeidzot mugura tiek izliekta, lai padarītu piezemēšanos mīkstāku.

Ja jums blakus esošajam kaķim dreb aste, tā ir vislielākā kaķa mīlestības zīme. Kad aste sāk nolaisties, tad mierīgi var doties prom, viņš neapvainosies.

Kaķa auss jūtīgums ir trīs reizes lielāks nekā cilvēkam. Tāpēc, ja mēs kaut ko klausāmies skaļi un istabā ir kaķis, būtu vēlams tam dot iespēju aiziet uz klusāku vietu.

Kaķi spēj sadzirdēt skaņas 50 – 60 kHz frekvenču diapazonā. Suņiem šis diapazons svārstās ap 40 kHz, cilvēkiem – ap 20kHz.

Kaķim dreb apakšžoklis un klab zobi (izdodot tikai viņiem raksturīgu skaņu) tikai tad, ja viņuprāt medījums nav aizsniedzams.

Kaķi ir kautrīgi un tīrīgi – tualetei ir jāatrodas pēc iespējas norobežotākā vietā, lai tā nekautrētos, kā arī pēc iespējas tālāk no ēdiena, jo tiem nepatīk taisīt šmuci tuvu ēšanai paredzētajai vietai.

Ja kaķa ūsas ir virzītas uz priekšu, tas ir ar kaut ko dikti saintriģēts. Vai arī vēlas nobaidīt pretinieku kautiņa gadījumā. Ja ūsas ir pieglaustas, tad kaķis ir izbijies un izvairās no pieskārieniem.

Kaķa nervozitāti nodod ausis – tās minimāli raustās, neskatoties uz to, ka kaķis pats mierīgi sēž un vēro. Ja šādās stāvoklī kaķi kacina, tad tas sāks šņākt un sist ar ķepu.

Uzbrukuma laikā kaķi pieglauž ausis. Tas ir tāpēc, lai tās pasargātu no pretinieka zobiem un nagiem. Ja kaķis uzbrūk pats, tad ausis tiek nolaistas horizontālā stāvoklī uz sāniem, izveidojot trijstūrus.

Kaķu kautiņi ir īsi, bet nikni.

Galvenais to ierocis ir zobi. Kad mēs glāstām kaķi, mums samazinās sirdspukstu biežums.

Kaķu īpašniekiem, kuriem piemīt kāda no sirds kaitēm, daļā gadījumu ir iespēja nodzīvot ilgāk nekā bez šiem kustoņiem. Tieši tas pats attiecas uz suņiem, lai arī mazākā mērā.

Kaķa medību iemesls ir nogalināt, nevis paēst vai pabarot kādu.

Vienīgais dzīvnieks, kurš nav pieminēts Bībelē, ir kaķis.

Uz pasaules ir vairāk kā 500 miljonu mājas kaķu, no 33 dažādām sugām.

1996. gadā Amerikā kaķu skaits sasniedza gandrīz 68 miljonus.

Kaķa sirds sitas divreiz ātrāk par cilvēka sirdi. No 110 līdz 140 sitieniem minūtē.

66 2 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Par cik man ir kaķis, šis likās ļoti interesanti ;)

5 0 atbildēt

Man ir 2 kaķi, kaut gan par vienu neesmu īsti drošs, viņš, manliekas, iepriekšējā dzīvē ir bijis suns, tik atstāts kaķa ķermenī. emotion

2 0 atbildēt

Man nav kaķā bet bija interesanti palasīt ;) + tev 

1 0 atbildēt

''Kaķim dreb apakšžoklis un klab zobi (izdodot tikai viņiem raksturīgu skaņu) tikai tad, ja viņuprāt medījums nav aizsniedzams'' Tā tik tiešām ir , jo palaižot ārā papagaiļus savus , viņi lido uz bufetes , kur kaķuks viņus dabūt nevar un tad tas sākās emotion

1 1 atbildēt

Manam kaķim vienalga, kad viņš ir dārzā, manā acu priekšā noliek čupu.. :D

1 1 atbildēt