local-stats-pixel fb-conv-api

Publicēti «čekas maisi»3

57 1

Šodien interneta vietnē «kgb.arhivi.lv» publiskota daļa no bijušās Valsts drošības komitejas (VDK) dokumentiem jeb tā dēvētajiem «čekas maisiem».

Publiskoto dokumentu vidū ir aģentūras alfabētiskā un statistiskā kartotēka, ārštata operatīvo darbinieku uzskaites kartotēka, VDK darbinieku telefongrāmatas, kuras satur informāciju par VDK štata darbiniekiem, un arhīvā pieejamie Latvijas Komunistiskās partijas Centrālās komitejas apraksti.

Lai piekļūtu LNA mājaslapa publicētajiem bijušās VDK dokumentiem, ikvienam būs jāreģistrējas, norādot savu vārdu, uzvārdu, personas kodu un e-pasta adresi. Šāda reģistrācija noteikta, lai nodrošinātu personas identifikāciju gadījumos, kad saskaņā ar likumu «Par bijušās Valsts drošības komitejas dokumentu saglabāšanu, izmantošanu un personu sadarbības fakta ar VDK konstatēšanu» tā būtu saucama pie atbildības par VDK likumam un Datu regulai neatbilstošu VDK dokumentu vai tajos esošo personas datu izmantošanu.

Likumā ir noteikts, ka LNA «publicētās ziņas ir informatīva rakstura ziņas un nerada juridiskas sekas bez atbilstoša fakta konstatējuma tiesas nolēmumā», attiecīgi arī atbildīgās amatpersonas pirms VDK dokumentu publiskošanas ir uzsvērušas, ka uz publicējamo materiālu bāzes izteikt pārmetumus cilvēkiem par sadarbību ar «čeku» nebūtu pamata, jo sadarbības faktu var pierādīt tikai tiesa.

Vairāk par «čekas maisiem» lasi TVNET (spied šeit).

57 1 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

kādu rītu tu paņēmi maisu sev, tu ņēmi maisu sev, tu ņēmi maisu sev; nu tagad ira divi maisi tev... emotion  emotion 

4 0 atbildēt

Žēl, ka neko nevaru izburtot emotion emotion 

1 0 atbildēt

Man tajos maisos kādi astoņi niki būs iebērti. Tādi spuraini tipiņi. emotion 

0 0 atbildēt