local-stats-pixel fb-conv-api

Psihiatrisko slimnīcu stāsti - viegli tikt iekšā, bet grūti tikt laukā27

713 2

Psihisko saslimšanu simptomus ir samērā viegli simulēt, bet vēl vieglāk par tiem ir pārliecināt citus cilvēkus. Iespējams, tādēļ ir tik viegli tikt iespundētam psihenē. Toties izkļūt no tās (nospieduma) ir praktiski neiespējami.

713 2 27 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 27

0/2000

Šīto lasīšu rīt, pirms lekcijām emotion

9 0 atbildēt

Esmu pabijusi Tvaicenē un kamēr protams neviens šādi vairs tur neizturas pret pacientiem, tomēr saknes ir jūtamas, sēdi gultā, nedod dievs pajautāsi vai blakus piesietai raudošai sievietei sāp nu jau no siksnām kas tur viņu piesietu pie gultas piepampušās zilās rokas, sanitāri māsiņu uzraudzībā piesies arī tevi un pateiks "nav ko līst kur nevajag, guli savā gultā un nekusties".

Ēdiens putra, pura un vēlreiz putra, pretīga, vemt gribas, ko tik šķīvi vēl svešu neatradīsi, bet, ja needīsi tevi piesies un piespiedīs ēst. Sanitāri neko nedara izņemot bļauj uz pacientiem lai tie ātrāk apkoptu citus pacientus ar kustību traucējumiem, nomazgātu grīdas utt. Ārā pastaigāties tiek tiešām tikai izredzētie, parasti tādi patrulākie, kuriem no zālēm nekas vairs nepielec, tad iet kā aitas, pārējie var sadomāties aizbēgt tādēļ nekur nelaiž. Arī tualetēm ir logi, mazgājies vai nokārtojies, tevi vēros gan citi pacienti gan darbinieki. Zāles tīrākā inde ko špricē vienā un tajā pašā muskulī tā, ka mēnesi pēc iznākšanas no turienes sāpēs un būsi zilumos, paši zāļu blakus efekti ārstējošo personālu neuztrauc, tas, ka kājas un rokas vairs nevar pakustināt un knapi var parunāt jo mēle ļodzas, slikta dūša un tamlīdzīgi ir normāli un ar to nākas samierināties, jo kā likums tur ir, nesūdzes, izliecies, ka viss ir normāli (pārāk priecīgam izlikties arī nevajadzētu), savādāk ieslēgs atpakaļ novērošanas palātā (kurā nonāk tie kuriem ir tiko sākusies kāda lēkme vai ir kritisks stāvoklis, bieži tur ir nevaldāmi narkomāni un citi ar smagām psihozēm, pārējie ir nelaimīgie kuri iztraucēja medmāsiņai un sanitāriem pļāpāt un ēst pacientu atnestos saldumus un pīpēt.)

Liela daļa cilvēku šajās iestādēs ir tikai krīzes situācijā, nevis garīgi slimi, bet dabūs viņi tā pat pilnu programmu, arī mana māte, kura strādāja pansionātā par medmāsu var apstiprināt, ka lielai daļai mediķu pret slimniekiem ir riebums, un, ja viņi ir pielikti pie garīgajiem slimniekiem tad pret viņiem izturēties slikti var droši, jo viņi tak ir slimi galvā, un viņu sūdzības nevajag ņemt prātā.

Protams ir arī labi mediķi, bet kopējā aina ārstēšanas iestādēs kā tādās ir drūma..

8 1 atbildēt

Es kaut kā instinktīvi ieturu distanci no "psihenēm", nekad neesmu spējis iedomātis, kā cilvēki tur var strādāt.

Tomēr reiz Tērvetes parkā satiko nelielu slimnieku grupiņu (apmēram 10 cilvēku) divu med. personāla darbinieču pavadībā- ārste un sanitāre. Parunājoties ar šīm laipnajām kundzītēm noskaidroju, ka ekskursijas un garākās pastaigas tiek tikai miermīlīgie pacienti un īstenībā abām sievietēm ir jāaizstav pacienti no citu cilvēku ņirgāšanās par tiem, bet pats dīvainākais man šķita tas, ka viņas pgalvoja, ka ja šie slimnieki jūtas satraukti, tad pilnībā noslēdzas sevī un daži pat nekustās. Tikai ar laipnu pierunāšanu viņus pēc tam var piedabūt iet tālāk vai vispār kustēties.

Cik es sapratu, tad šādās pastaigās tiek tikai "izredzētie" un slimnīcas arī gan jau, ka ir ļoti atšķirīgas.

Jebkurā gadījumā viss ir atkarīgas no manis paša, kā es reaģēju uz "trakajiem", to es vismaz spēju ietekmēt, taču nekādīgi nespēju ietekmēt citu cilvēku uzskatus par tiem.

Nu jā... varu arī mēģināt nosodīt citu cilvēku izsmieklu, bet tad riskēju iegūt "taisnības pierādījumus" uz paša sejas.... bet varu vismaz mēģināt. 

8 1 atbildēt

Man ļoti labs draugs bija nonācis DPNS. Spriežot pēc tā, ko es redzēju, tagad tur viss ir pieklājīgi. Māsiņas, sanitāri un daļa ārstu ir ļoti jauni cilvēki, personāls viduvēji  knapi 5 gadus vecāks nekā mans draugs (20). Pastaigu parks sakārtots, ēka modernizēta, noslēgtā iestādē  (tur, kur bija nokļuvis draugs) vizīšu istaba ne tik moderna bet pieklājīga. Pati iestāde rada iespaidu, kā rehabilitācijas iestāde, ir TV (lai arī ar VHS), grāmatas, spēles. Dienas režīms gan ir noteikts, lai pieradinātu pacientus rutīnai.

Tas nav mans, bet viņa apraksts.Bet tas, ko es redzēju, to, manuprat, apstiprina

3 0 atbildēt

Gribu palasīt!

2 0 atbildēt

Zināms cilvēks pabija psihiatriskajā slimnīcā - mēnesi, mazliet ilgāk. Nezinu detalizēti, bet tas cilvēks jūtoties daudz labāk, viņai šķiet, ka viņai palīdzēja. Zinu tik daudz, ka viņai mācās virsū domas par iesaistīšanos ļoti netīros krimināla rakstura darījumos, un viņa meklēja iespējas kā tikt tikt iekšā tajā "biznesā" bet tagad tā vairs neesot. Uz psihiatrisko slimnīcu it kā devusies viņa pati, labprātīgi. Cik var ticēt teiktajam nezinu, varbūt patiesība, varbūt sāka tēlot kā viss ok, lai tiktu ārā no slimnīcas, varbūt tie, no kuriem šo info dzirdēju kaut ko piepušķoja.

Katrā gadījumā priecājos ka to dzirdēju tikai caur paziņām, un ka ar to cilvēku dzīvē neesmu kontaktējusies.

Man personīgi ir bail no psihiatriskajām slimnīcām, un man vispār nepatīk, ka kāds "urķējas" manā prātā. Ir nācies piespiedu brīvprātīgi apmeklēt psihologu, vienu brīdi bijušajā skolā strādāja psiholoģe, un tad nu kā bija mazākās uzvedības problēmas, sūtīja pie viņas. Tie jautājumi, pārmērīgā analizēšana, kaitinošā sajūta, ka par tevi kaut ko raksta piezīmēs, un tu nezini ko. Nekad vairs. Un ar nomierinošām (uzvedību mainošām zālēm) ir vēl trakāk. Dīvaina sajūta - tu saproti, ka tev būtu jāizrāda emocijas, ka tava reakcija nav pareiza, bet zāļu iespaidā iestājas tāds kā emocionālais nogurums - vienalga... To visu saliekot kopā - man šķiet, ka psihiatriskā slimnīca, pat laba psihiatriskā slimnīca, kurā pret pacientu izturas cilvēcīgi, cilvēku spēj padarīt psihisku slimāku nekā viņš ir. Protams, tas ir tikai mans viedoklis, kas nederētu man, kādam citam palīdzētu, bet nu...

1 0 atbildēt
Man prieks kad es tur neesmu!
1 0 atbildēt

es ar veletos palsit

1 0 atbildēt

ar gribu lasit

0 0 atbildēt

Gribu palas'it gr'amatu. ;

0 0 atbildēt

Iesaku paskatīties american horror story 2. season, ja interesē šādas lietas. 

0 0 atbildēt

Es Gribētu palasīt! emotion

0 0 atbildēt

Labs raksts.

0 0 atbildēt
Man ir žēl trako. Būt trakam ganjau ka ir viena no šausmīgākājām lietām, kas var notikt.
1 1 atbildēt

Es arī gribētu palasīt emotion

0 0 atbildēt

Es vēlos palasīt, kas man jādara, lai viņu dabūtu?

0 1 atbildēt