local-stats-pixel fb-conv-api

Projektīvie testi23

581 1

Sveiciens Spocēniem!
Skatījos, ka iepriekš ir bijuši raksti par kaligrāfiju, rokrakstiem un to skaidrojumu. No pieredzes un studiju procesa vēlētos ar Jums visiem padalīties šajā lietā no psiholoģijas puses.



Psiholoģijā ir tāds jēdziens – projektīvi testi. Šie testi atklāj tās vai citas cilvēka iezīmes, nevis uzdodot jautājumus, bet gan balstoties, piemēram, uz cilvēka attēla vai viņa krāsu izvēli. Var veikt analoģisku testu arī pēc rokraksta.

Ja psihologs prasa jums uzzīmēt cilvēku, māju, koku vai dzīvnieku, tad, varat būt pārliecināti, attēla kvalitāte viņu satrauc vismazāk. Tiek novērtēta līniju vilkšanas maniere, attēla detaļu kārtojums relatīvi ar lapu un viens ar otru, nenozīmīgas, sīkas detaļas, krāsa un vēl daudz kas cits. No iepriekš minētajām niansēm arī rodas autora portrets, viņa raksturs, viņa personības un garastāvokļa īpatnības. Kuras arī pēcāk analizē psihologs.

Ja pamatojas uz iepriekš uzskaitītajiem kritērijiem, tad cilvēka rokraksts, viņa burtu rakstības maniere, rindu kārtojums lapā, spiediena spēks rakstot, ne ar ko neatšķiras no attēla. Kas nozīmē, ka rakstīšanas manieres analīzi var salīdzināt ar psiholoģiskās testēšanas projektīvajām metodēm.

Nepostulēšu, ka psihologu starpā šāda metode ir izplatīta, bet tas, ka to izmanto neskaitāmi psihologi, tas ir vairāk kā skaidrs.

Piekritīsiet, uzzināt par cilvēku, paskatoties tikai uz viņa rokrakstu un «redzēt» aiz tā raksturu ir vilinoši. Pie kam, ne tikai psihologu vai grafologu vidū. Tieši tādēļ dažus gadsimtus atpakaļ arī radās zinātne «grafoloģija», kurai izdevās savienot cilvēka rakstura īpatnības ar viņa rakstības stilu. No tā laika šī zinātne it nemaz nav novecojusi un aktīvi iekļaujas daudzu speciālistu darbā, to skaitā arī psihologu.

581 1 23 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 23

0/2000

F*ck, tad labāk rakstu uz kompja emotion

13 1 atbildēt
Es nekad nelietoju vieni rokrakstu. Bieži man ir "ārsta" rokraksts, kad man jāsteidzas, bet kad ir mierīgi apstākļi, tad rakstu diezgan skaisti, nedaudz sagāsti, dažreiz pāri līnijām, mazā vai lielā rokrakstā. Tas nozīmē, ka esmu daudzpusīgs cilvēks, kas dzīvo katru reizi citā ritmā.
9 2 atbildēt

Kā man teiktu, tu meklē sevi!

3 0 atbildēt

Uzraksti par to kaa cilveeki reagjee uz kritiku un konfliktiem.

1 0 atbildēt
No mana friikaina rokraksta, seit tikai nedaudz vareju sastiket kopa. Interesanti palasit, bet teiksu godigi, ar manu raksuru nesaltira, drizak kas bija preteji, varetu raksturot mani. :D
0 0 atbildēt

Ļoti nesaprotasms rokraksts+ dažreiz glīts rokraksts+reizēm uzlabo pusi + stipri piespiežu reizem nepiespiests  + plaš rokraksts reizem saspiests+ daudz kļūdu = emotion 

P.s - ja zini atbildi pasaki emotion

0 0 atbildēt

3. - prezīcāk trāpīt nav iespējams 

0 0 atbildēt

mainās noskaņojums, rokraksts mainās līdzi, arī tas, cik daudz piedomā pie sava rokraksta.

0 0 atbildēt

Opā! Riktīgi atbilst!! :)

0 0 atbildēt
vēl šādus rakstus!
0 0 atbildēt

forss raksts  :) bija intresanti lasit :)

0 0 atbildēt
Iesaku iztakstit rakatu par ipasibam kuras var noteikt no pasa cilveka attieksmes un uzvedibas
0 1 atbildēt
Atbildot uz meiteens komentaru ja
0 1 atbildēt