local-stats-pixel fb-conv-api

Piecas lietas, kas nodarbināja interneta lietotājus 90.gados5

55 1

Ir grūti noticēt, ka jau ir pagājuši teju 20 gadi kopā ar internetu – tādu, kādu mēs to pazīstam šodien. Tomēr šķiet, ka tagadējās attīstītās lietojumprogrammas un servisi ir vairāku gaismas gadu attālumā no globālā tīmekļa satura pirmajiem neveiklajiem soļiem. Kurš vēl atceras, kā toreiz bija?

Pagājušā gadsimta 90.gadi bija visnotaļ vētrains spekulāciju, inovāciju un nežēlības pilns laiks, kad Silīcija ielejā dzima daudzas tehnoloģijas – interneta pārlūki, sociālie tīkli, video straumēšanas servisi, meklētājprogrammas, bez kurām mēs šodien nespējam iedomāties savu dzīvi.

Šīs nozares dzimšana ir ļoti interesants stāsts, ko caurvij liela nauda, iedomība un IT produktu radītāju unikālā spēja saredzēt jaunas iespējas tur, kur to nemaz nav. Tieši šādu vēsturisku ieskatu sniedz jaunā “National Geographic” dokumentālā drāma “Atklājumu sezona” , kas skatāma svētdienās.

Bet pirms tam “National Geographic” piedāvā atcerēties vairākas ar internetu saistītas parādības, kas 90.gados bija populāras arī Latvijā.

55 1 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

CD varēja ierkastīt 150 dziesmu? Nesmīdini. Vairāk par 15 grūti iemānīt.

4 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Ārzemju lapas bija pieejamas tikai kapeikpīīīīī, kuri negribēja piemaksāt divīti. Vai arī otra kategorija bija nakts masāžisti, kuriem internetu vajadzēja tikai tāpēc, lai tumsas aizsegā kārtīgi iztrenkātu gunāriņu.

0 0 atbildēt

Vārds un uzvārds ir vislabākais, ko izmantot e-pasta adresē. Es, piemēram, būtu neizpratnē, ja saņemtu ziņojumus no vāverītēm vai citiem zvēriem, jo nesaprastu, kas man raksta.

0 0 atbildēt