local-stats-pixel fb-conv-api

Mani cilvēku tipi4

106 1

Labvakar, visiem lasītājiem !

Šodien es beidzot pārvarēju savu kautrību un nolēmu publicēt, kādu no savām pārdomām tieši jums. Jau raksta sākumā vēlos precizēt, ka izteiktais viedoklis ir vienīgi mans subjektīvais, kuru nevienam neuzspiežu, jo saprotu - cik cilvēku, tik oriģinālu ideju un domu. Tomēr priecāšos par jūsu viedokli, atstātu komentāros.

Jau kādu laiku interesējos par dažādu cilvēku dažādu uztveri uz dzīvi un esmu pat centusies tos iedalīt vairākās grupās, lai gan uzskatu, ka dzīvē labais ir kopā ar tikpat daudz sliktā. Taču mans iedalījums ir šāds :

1) primitīvie - apmierinās ar izdzīvošanu;

2) jau mazliet domājošāki - vēlas dzīvot labāk kā primitīvie cilvēki;

3) cilvēks materiālists;

4) garīgi attīstīts cilvēks.

Tātad, tagad sīkāk par cilvēku tipiem...

1. Primitīvie

Tie ir cilvēki, kurus interesē jumts virs galvas un apmierināts vēders. Cilvēks, kurš neaizdomāsies, ka ar izglītības palīdzību varētu savā dzīvē kaut ko sasniegt un uzlabot dzīves kvalitāti, to neuzskata par dzīves mērķi. persona, kura ir apmierināta pēc darba dienas atnākt mājās, piepildīt pilnu vēderu, apsēsties pie TV, kājas uzlikt uz galda un iedzert aliņu ( neuzskatu šos cilvēkus nekādā gadījumā par dzērājiem un nedomāju, ka visi šie cilvēku tipa pārstāvji patiesi atnāk mājās pēc smagas darba dienas un lieto alkoholu, tas ir tikai piemērs no tuvu pazīstamiem ļaudīm). un tā turpināt savu dzīvi ar šādu ierasto ikdienas rutīnu, cilvēki bez jebkādas garīgās attīstības.

2. Jau mazliet domājošāki

Šie ļaudis jau apzinās vērtības. Cilvēki, kuri grib ne tikai pēc darba apsēsties pie TV, bet jau apmeklēt teātri vai kādu jauku kafejnīciņu. Tie ir cilvēki, kas uzskata izglītību par dzīves ,,atslēgu'', kā arī ir ieinteresēti jaunākajos notikumos, grāmatās, ziņās u.t.t. Šādiem cilvēkiem ir parasti kādi dzīves mērķi pieticīgi vai mazāk pieticīgi, tas jau ir katra ziņā. Šie cilvēki jau nedomā tikai par savu fizioloģisko apmierinātību, bet jau mazliet aizdomājas par garīgām vērtībām, kā arī ciena kultūru.

3. Cilvēks materiālists

Šie ir cilvēki, kuriem ir jau zudusi primitīvais izdzīvošanas un turības instinkts, šie ir jau cilvēki, kuri vēlas ne tikai doties uz teātri un kafejnīcu, bet jau vēlas operu, restorānus u.c. ekstras. Pavisam godīgi runājot, es neesmu sastapusi cilvēkus no šī tipa, kuriem kaut mazliet interesētu redzētās operas dziļā doma vai apēstā ēdiena izcelsme. Šie ir cilvēki materiālisti, kuri dzīvo piedāvā darba iespējas, paverdzinot pārējās kārtas. Šie cilvēki ir principā pielīdzināmi primitīvajam cilvēku tipam garīgās attīstības nozarē.

4. Garīgi augstu attīstīti cilvēki

Garīgā attīstība nebūt nenozīmē, ka cilvēks ir kādas reliģijas mācītājs vai jebkāds cits skolotājs. Tas nozīmē, ka cilvēks ir zaudējis materiālās vērtības un vairāk pievērsies filozofiskam skatījumam uz dzīvi, persona respektē sevi un citus, dzīvo zināmā harmonijā ar savu reliģiju vai citādiem pasaules uzskatiem. Šis cilvēks garīgi ir pielīdzināms 2. cilvēku tipam, taču materiālisko vērtību ziņā - 1. , jo materiālo nebūt neuzskata par vērtību, kā arī ir ieinteresēts, lai būtu paēdis un būtu, kur apmesties.

Protams, katram no šiem cilvēku tipiem es vēl varētu rakstīt apakštipus, un visus cilvēkus nebūt nevar iedalīt vienā noteiktā kategorijā, taču šis iedalījums ir, manuprāt, labs sākums, lai vispār rakstītu, interesētos un aizdomātos par to, cik dažādi mēs esam.

Šī ir mana pirmā pieredze kāda raksta rakstīšanā un publicēšanā. Rakstu pavisam atklāti, ko domāju un kāpēc tā domāju. Ja pēc pirmajiem izteiktajiem komentāriem no jūsu puses būšu iedvesmas pilnā uzrakstīt arī, ko citu - daudz sarežģītāku un ne tik primitīvu emotion , tad to noteikti darīšu, un es domāju, ka Jūs to nenožēlosiet. emotion

106 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

pff, par šādām tēmām var runāt visu nakti un pusi no nākamās dienas.

1 0 atbildēt

Vai esi kko dzirdējis par Maslova piramīdu? iesaku painteresēties!

0 0 atbildēt
Visi cilvēki ir Pavlova suņi!!!emotion
0 0 atbildēt

Negribu pārāk nejauki izteikties par raksta autoru, bet šādi sentimenti ir ļoti izplatīti, un gandrīz vai katrs cilvēks sevi pieskaita pie 4. vai tam ekvivalenta "augstas domāšanas" tipa. 

Dažādi cilvēces dalījumi arhetipos bieži ir nekam nederīgi pat tad, ja tie ir patiesi, jo cilvēki gandrīz vienmēr iekrīt kaut kur vidū.

0 0 atbildēt