Sabalansēta ēdienkarte ir veselības un ilga mūža galvenā sastāvdaļa. Taču ir arī veselīgi ēdieni, kuri mēdz būt ļoti neveselīgi. Nerunājot aplinkus - tu vienkārši vari atstiept kājas.
7 ikdienišķi, bet nāvējoši ēdieni45
O-live eļļa vai drīzāk O-death eļļa ! Varu derēt, ka Tev ir gadījušās diezgan daudz reizes, kad uz pannas, pirms cepšanas, uzlej mazliet vairāk eļļu kā vajadzētu. Katrreiz kad Tev tā sanāk, Tu riskē ar eļļu saindēt savu iecerēto maltīti. Kad olīveļļa mazliet sākusi kūpēt uz pannas, tad tā kļūst kancerogēna. Respektīvi, tā satur vielu, kas mēdz izraisīt vēzi. Tāpēc labāk paliec vien pie olīveļļas salātos un cepšanai izmanto parasto eļļu, kas, manuprāt, arī garšo daudz labāk.
Pirdienu nāves smarža. Atkārtota olu sildīšana pēc atdzišanas ir lieta, kas būtu jāzina katram olēdājam. Pēc otrreizējam pagatavošanas olas kļūst toksiskas, tāpēc tā noteikti darīt nevajag.
ZIni, kas ir fitohemaglutinīns? Nē? Nuuu... tas var Tevi nogalināt, tāpēc atceries turēties pa gabalu no tā. Tu vari apēst kaudzēm to indīgo draņķi, ja Tev ir ieradums pagrauzt nevārītas pupiņas, Tāpēc vai nu izvāri, vai pērc tās, kas ir metļa bundžās. Jāatzīst, ka šis nav slikts pašnāvības veids, bet vai tu tiešām gribi, lai sekcijas slēdzienā rādītos ieraksts ''nāve no pupiņām''?
Ir iemesls kāpēc lielākajai daļai cilvēku nepatīk selerijas. Cilvēki selerijas mēdz turēt ledusskapī, vienalga vai augšā, vai apakšā, bet selerija lēnām sāk bojāties un ja tā ir sākusi bojāties, tad ir daudz lielāka iespēja, ka no vakariņu galda aiziesi ar pielipušām selerijām pie zobiem. Tas nav vienīgais iemesls. Termiski apstrādāta selerija nav slikta, bet, ja esi zupā iemetis šo zaļo augu un zupu atkārtoti uzsildi, tad gan var sanākt nepatīkamas lietas. Atkārtotas gatavošanas laikā selerija palaiž vaļā nitrātus, kas cilvēka organismam ir indīgi.
Ar šampinjoniem ir tāpat kā ar olām un selerijām. Uzsildot pa jaunam, šampinjoni kļūst indīgi, tāpēc vai nu gatavo tik, cik vari apēst vai paciet un ēd aukstus.
Visi taču labi zina, cik rabarberu rausis ir gards. Īpaši, ja to gatavo vecmamma. Labi, ka rabarberu lapām nav atrasts pielietojums, jo tās dažiem cilvēkiem var izraisīt ļoti lielu agresiju. Tāpēc, ja nu kādreiz mežā piesakās caureja, nelieto rabarberu lapas, gadīsies vēl savus sēņotāju biedrus apslaktēt.
Labi, labi, tomati nav indīgi, citādi katrs itālis un spānis jau būtu miris. Tomāti patiesībā ir daļa no nakteņu dzimtas augiem, kuru lapas satur indi. Un nē, tie mazie, zaļie pie tomāta nav lapas. Lapas ir lielākas. Lai cik kārdinoši tās smaržotu, salātos labāk neliec.