local-stats-pixel fb-conv-api

TESTS: Cik no šiem populārajiem mītiem ir patiesi? Pārbaudi savas zināšanas!

Daudzi no mums ir dzirdējuši par piecu sekunžu likumu – ja zemē nokritušu ēdienu fiksi paceļ, tad var ēst tālāk un nebaidīties no baktērijām. Bet kā tur patiesībā ir? Lūk, 20 populāri apgalvojumi, no kuriem daļa ir patiesi, bet daļa, nē. Uzspēlēsim!

254 5
254 5 52 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 52

0/2000

Tam, kuram āboli, sīpoli un kartupeļi garšo vienādi, ir atrofējušās garšas kārpiņas. Šo mītu es personiski pārbaudīju - bija reiz interese. Pilnīgas muļķības - atšķirības IR ne tikai konsistencē, bet arī garšā. 

Par sviestmaizi uz sviesta arī murgi. Viss atkarīgs no maizes sākuma ātruma un krišanas veida. Ja plakaniski izkrīt no rokas, tad tā arī piezemējas - uz apakšas. Ja tiek izmesta no rokas, ķerta un iegriezta, tad krīt abējādi. No galda parasti šķēle tiek nostumta, stumjot pār malu, sašķiebjas, jo pārkārusies maizes daļa, pārsniedzot līdzsvara punktu, nokaras un - absolūti loģiski - sāk veikt rotācijas kustību. Šim gadījumam arī atbilst zinātnieku aprēķini par galda augstumu. Bet tas ir tikai viens no krišanas sākuma veidiem, kas nepadara šo mīta skaidrojumu par absolūtu patiesību.

28 0 atbildēt

ĀBOLI, KARTUPEĻI UN SĪPOLI GARŠO VIENĀDI

Pilnīgas muļķības. Ja pamēģināsi salīdzināt tos 3 ar aizspiestu degunu vai stiprām iesnām tāpat 100% jutīs atšķirību pat bez smaržas.

16 0 atbildēt
Davai apēd veselu sīpolu, bez šķobīšanās, un vienu pašu!
11 0 atbildēt

90% (18 no 20) Varēji jau vēl drusku pacensties emotion , izpildes laiks: 00:02:44

Divi bij nepareizi un par tiem arī nepiekrītu emotion Āboli, kartupeļu un sīpoli negaršo vienādi. Ja nejustu to asumu, tad sīpoli vēl varētu būt līdzīgi āboliem, jo abi ir saldskābi, bet kartupeļi gan ir pavisam savādāki. Un par to maizes krišanu ar sviestu uz leju - mythbusters šito testēja, rezultāts bij apmēram 50/50

11 0 atbildēt

ir stulbi rakstīt jautājumu, pēc tam skaidrojumā kaut ko citu norādīt

Lasot pustumsā, acis ātrāk nogurst, tā ir tiesa – taču tas nekādi neietekmē redzes pasliktināšanos, ja acīm ļauj atpūsties. Savukārt ilgstoša acu nodarbināšana bojā redzi arī labā apgaismojumā.

te ir skaidri un gaiši rakstīts nosacījums, kas nav jautājumā - ja acīm ļauj atpūsties. Ja acīm neļauj atpūsties, tie bojāta redze un tas ir pierādīts!!! Vai nu labo jautājumu, vai nu met to ārā.

un zibens spērienu pievelk jebkurš cilvēks, kas ir augstāks par zemi, un jebkādi metāli ausīs, vēderā, vai vēl kaut kur pastiprina zonu, kurā var iespert zibens. Nav jābūt nekam kliņķa lielumā, kaut gan šodien ļoti daudzām beibēm auskari ir no aizskaru štangas noņemti riņķi. UN jautājumā nav nekur rakstīts par izmēriem, tāpēc mīts ir patiess!

p.s. Ja nezini, kā sper zibens, tad izlasi to. Debesīs ir + , zeme ir - (debesīs arī var būt - zonas, tad izlāde notiek starp mākoņiem). elektrība vienmēr iet vieglākās pretestības ceļu, tāpēc spers cilvēkā, kurš spēj pārnest no zemes virsmas - zonu augstāk nekā cilvēkā, kurš būs zemākā zonā. un auskari pastiprina šo zonu! Un zibens ceļš caur cilvēku iet pa metalizētajām ķermeņa daļām. 

par magoņmaizēm kļūdījos, citādi 17/20, būtu 19/20, ja nebūtu divi stulbi jautājumi ar vēl stulbākām atmaskām, pie tam, tās tomēr apstiprina, ka acis bojā un zibeni pievelk.

10 1 atbildēt
Nāvējošākais dzīvnieks - cilvēks. Piramīdas bija krietni vecākas kā 1000 gadu 1650. gadā. Protams, mēs izmantojam visas smadzenes 100%, bet tikai 10% to potenciāla. Gravitācija var nemaz neeksistēt, jo kā izrādās, zinātniekiem nav ne mazākās sajēgas par to, kāpēc ķermeņi pievelkas viens pie otra. Patreiz notiek gravitācijas daļiņas gravitrona meklēšana, kas gravitāciju, tādējādi, varētu pierādīt...
8 0 atbildēt

Lielākā daļa ir fufelis  emotion 

6 0 atbildēt
Kārtējo reizi neesi visu līdz galam izpētījis.
4 0 atbildēt
5. Par pīrsingu ir galīgs izdomājums. Bija gadījums, kad sieviete gāja pa parku un viņai iespēra zibens, jo to piesaistija metāla lencīte krūšturī.
4 0 atbildēt
100% (20 no 20) Eksperts emotion , izpildes laiks: 00:03:34
3 0 atbildēt

Mazliet tagad uztraucos par mūsu vistām.

2 0 atbildēt

55% (11 no 20) Saderam, arī uzzināji kaut ko jaunu emotion, izpildes laiks: 00:00:57

2 0 atbildēt
75% (15 no 20) Varēji jau vēl drusku pacensties emotion , izpildes laiks: 00:02:01
2 0 atbildēt

15/20 emotion  emotion  emotion 

2 0 atbildēt

man šķiet, ka sīpoli ir visai kodīgi emotion

2 0 atbildēt

80% (16 no 20) Varēji jau vēl drusku pacensties emotion , izpildes laiks: 00:07:11

 emotion 

2 0 atbildēt

60% (12 no 20) Saderam, arī uzzināji kaut ko jaunu emotion

2 0 atbildēt
Interesanti...
2 0 atbildēt

nu tā tā..

1 0 atbildēt
Cik zivis ir mirušas no moskītu kodumiememotion (9.)
1 0 atbildēt
« 1  2  3 »