local-stats-pixel fb-conv-api

Pīrsingi un to blakus efekti!5

27 15

Alerģiskas reakcijas

Par lerģiju tiek saukta tāda organisma reakcija, kas raksturojas ar paaugstinātu jutību pret dažādiem kairinātājiem. Runa ir par dažādām vielām, kurām ir sveša ģenētiska un ķīmiska struktūra. Iespējama organisma individuāla reakcija, kad pīrsinga veikšanas vietā veidojas rupji rētaudi. Ādas reakcijas ir arī atkarīgas no izmantojamā auskara metāla. Niķeļa auskari bieži rada alerģiskas reakcijas. Pīrsinga rotas, kas izgatavotas no lēta metāla ir bīstamas. Indīgās niķeļa, kobalta un svina daļiņas nonāk asinsritē un izraisa smagas alerģijas. Izskaidrojums alerģiskām reakcijām ir vienkāršs – lielākā daļa rotu tiek izgatavotas no metālu sakausējumiem. Sekas – sākotnēji ap dūruma vietu veidojas apsārtums un pampums, ir nieze un dedzināšanas sajūta. Nopietnākos gadījumos apsārtums un uztūkums novērojams uz visa ķermeņa. Iespējams arī citi klasiski alerģijas simptomi – ādas pārmaiņas, tūska, elpošanas traucējumi. Bieži vien neprofesionālā caurduršanas rezultātā tiek skarts nervs, un līdz ar to rodas arī iekaisumi un alerģijas.

Dažādu metālu ietekme

Materiāli, no kā ražo pīrsinga auskarus, šobrīd ir ļoti daudz un dažādi. Veicot pīrsingu, nevajadzētu izmantot sudraba auskarus, jo tie laika gaita, saskarē ar cilvēka izdalītajiem sviedriem un citām vielām, apsūbē un paliek tumši. Nevajadzētu izmantot arī zeltu vai varu. Pret šiem metāliem cilvēkiem var rasties arī alerģija, brūce nedzīst un var sākt pūžņot. Visieteicamākais un populārākais materiāls, no kā izgatavo pīrsinga auskarus, ir ķirurģiskais tērauds. No šī materiāla izgatavo arī ķirurģijai nepieciešamos instrumentus. Tie neizraisa alerģiju. Pīrsingus izgatavo arī no titāna, bet šis materiāls ir salīdzinoši dārgs. Pīrsingā izmantojamo materiālu iedarbība uz cilvēku:

Zelts, ievietots caurdurtā akupunktūras punktā, stimulē attiecīgo orgānu funkcionālo aktivitāti. Sudrabs tieši pretēji - nomāc organu darbību. Varš, bronza un misiņš arī darbojas nomācoši, bet ir nekaitīgāki par sudrabu. Titāns, volframs, molibdēns, nihroms jeb nerūsējošais tērauds, ko tautā vēl dēvē par ķirurģisko tēraudu, pieder pie metāliem ar neitrālu bioelektrisko potenciālu. Ievietoti caurdurtajā vietā, tie ir organismam labvēlīgāki. Infekcijas un traumas

Pīrsinga „bums” nav apturams. Lai gan pīrsinga salonos gandrīz visur strādā ar steriliem instrumentiem, bet cilvēka anatomijas zināšanas ne vienmēr ir labas. Neizdevušies pīrsingi acu tuvumā bieži izraisa plakstiņa ievainojumus, bojātas nervu šķiedras, pat muskuļu pārrāvumus. Visbiežākās komplikācijas ir infekcijas. Vairumam jauniešu šķiet normāli, ka pīrsingu var iegūt jebkurā netīrā pagrabstāva kambarī pie pīrsinga ne profesionāļiem. Taču higiēnas apstākļi tādās vietās ir katastrofāli un bakteriāla infekcija nenovēršama. Nekādā gadījumā pīrsingu nedrīkst durt pašrocīgi, jo tas draud ar nopietnām veselības komplikācijām. Vispareizāk un drošāk, ja pīrsingu veic ārsts vai izglītots un sertificēts pīrsinga speciālists. Kontaktlēcu nēsātāji pieder pie īpašas riska grupas. Mikrobi un metāla daļiņas ar asinsrites un limfas plūsmu nokļūst acīs, kur kontaktlēcas uzsūc šos svešķermeņus. Sekas var būt smags saistaudu un radzenes iekaisums. Nereti ķirurgi konstatē traumas, kuru iemesls ir aizķēries riņķis, kas tiek izrauts no miesas kopā ar ādas gabalu. Ja caurduršanu veic, nedezinficējot ādu, rota rotu un arī adatu, bieži vien pēc procedūras var rasties komplikācijas, kurām bīstamākās ir inficēšanās ar HIV vai B un C hepatītu. Balstoties uz statistiskiem datiem, ko apkopojuši britu zinātnieki, tieši pīrsings ir iemesls 10% vīrusa hepatīta gadījumu. Dažkārt ķermenis pats pretojas arī tad, ja pat caurduršana veikta profesionāli. Piemēram, ausu caurumos mēdz veidoties skrimšļa iekaisumi vai sastrutojumi, kas ir ļoti sāpīgi, ilgstoši struto un neļauj brūcei sadzīt. Šādu likstu var novērst tikai ķirurģiski. Stomatologi ļoti kritizē mutes pīrsingus, to skaitā lūpu, vaigu un sevišķi mēles. Pīrsings mēlē var būt pat ļoti bīstams. Tāpēc, ka pīrsings būtībā ir atvērta brūce, kas pakļauta baktēriju iekļūšanai asinīs. Baktērijas var izraisīt Ludviga angīnu, kura dažkārt ir pat nāvējoša. Ludviga angīnu raksturo pietūcis kakls un mute. Cilvēki ar sirds defektiem ir sevišķi uzņēmīgi pret šo angīnu. Mutes pīrsingu tuvumā ieplaisā atrodošo zobu emaljas. Var sastrutot mēle, tajā veidoties augonis, var rasties zobu smaganu bojājumi un izveidoties pastiprināta siekalošanās. Tiek arī traucēta ēdiena sakošana un rīšana. Šo „dārglietu dēļ” uz zobiem sakrājas aplikums, veidojas zobu kariess. Personām, kam ir mutes dobuma caurdures, var izveidoties izrunas un dikcijas traucējumi. Ir iespējami elpas traucējumi un aizrīšanās. Ir arī medicīniskajā literatūrā aprakstīti apsaldējumi, kas radušies caurdurēs iestiprināto un ievērto metālisko rotājumu dēļ. Krūšu galu caurduršana meitenēm, lai tajās ievērtu rotājumus, var vēlāk, kļūstot māmiņai, izraisīt bērna zīdīšanas traucējumus, jo var tikt bojāti piena vadi. Iespējams laika gaitā ap pīrsingu veidosies rētu saaugumi, kas bojās visu pīrsinga estētiku. Auss pīrsings var mainīt gliemežnīcas formu, savukārt intīmo ķermeņa daļu caurduršana, lai ko gan neapgalvotu tie, kas to jau veikuši, var sagādāt nopietnus draudus intīmajā dzīvē.

Pīrsings un akupunktūra

Akupunktūra ir Ķīnas tautas medicīnas metode, kuras pamatā ir noteiktu aktīvo punktu un refleksogēno zonu kairināšana ar tam piemērotām, speciālām adatām. Akupunktūrā viss organisms tiek skatīts kopumā, kā viens vesels. Katrā ķermeņa vietā, kur mūsdienās tiek veikts pīrsings, atrodas dzīvībai ļoti svarīgi punkti. Caurdurot kādu no tiem, organisma dabiskais līdzsvars tiek izjaukts un ar laiku var rasties veselības problēmas. Taču, ja precīzi noteikts attiecīgais punkts, var veikt ārstnieciskas manipulācijas. Auss gliemežnīcas ārējā mala ir cieši saistīta ar plecu, elkoņu, plaukstu locītavu un plaukstas pamatni. Ausī atrodas arī tā sauktie atkarības punkti, kas noteic vēlmi pēc alkohola, cigaretēm un narkotiskajām vielām. Auss ļipiņā un vietā, kas to savieno ar auss gliemežnīcu, ir punkti, kuri saistīti ar maņu orgāniem un mutes dobumu – augšžokli, apakšžokli, mandelēm, mēli un zobiem. Visneitrālākais ir krustpunkts auss ļipiņā, ja to precīzi sadala uz pusēm vertikāli un horizontāli. Nedaudz pa labi ir redzes punkti, bet pa kreisi – alerģijas punkts. Uzacī atrodas redzes, asinsrites, koncentrēšanās un kuņģa darbības punkti, kā arī skaistumkopšanas punkts, kas atbild par grumbiņām, sejas krāsu un tās tonusu. Negatīvas sekas var rasties, traumējot uzacu ārējo kaktiņu punktu, kas atbild par iekšējo orgānu darbību. Virs augšlūpas izvietojušies punkti, kas attiecas uz garšas un nervu sistēmu. Gan augšlūpā, gan apakšlūpā ir kuņģa akupunktūras kanāli. Mēles pašā centrā atrodas sirds punkts, tā caurduršana var izraisīt sirds slimības. Mēles galiņā ir plaušu akupunktūras, sānu virsmā – aizkuņģa dziedzera kanāls. Mēlē beidzas visu dzīvībai svarīgo iekšējo orgānu atzarojumi. Pīrsings mēlē var izraisīt tās paralīzi, nejutību. Deguna ārējā malā ir resnās zarnas akupunktūras kanāls. Svarīgākie punkti atrodas tuvāk deguna galam. Caurdurt nāšu starpsieniņu ir riskanti, jo tur atrodas reanimācijas punkti. Arī nabā ir ļoti daudz svarīgu punktu. Pārdurot kādu no tiem, var sākties ginekoloģiskas problēmas, piemēram, neregulāras mēnešreizes. Nabas rajonā ir tievās zarnas akupunktūras kanāli. Krūts galiņi ir erogēnā zona. Tur ielikta rota samazina seksualitāti. Ja ilgstoši to nēsā, šī vieta var kļūt neaktīva. Puišiem un meitenēm punktu izvietojums ir vienāds, tomēr sievietēm aktīvāka gan ir kreisā puse, vīriešiem – labā. Tāpēc meitenēm pīrsingu būtu labāk veikt labajā, bet puišiem – kreisajā (neaktīvajā) pusē, lai neizjauktu savu enerģiju. No kļūmēm var izvairīties, apzinoties iespējamo risku un konsultējoties pie speciālista. Ir izveidojusies pretrunīga situācija. Jo pīrsingu meistari apgalvo, ka pīrsingu var durt gandrīz jebkurā vietā, un tas netraucē un neiespaido veselību. Taču ārsti apgalvo pretējo un saka, ka tie tieši šos punktus ietekmē, un var pat beigties letāli.

27 15 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Sūdīga bilžu izlase. Tekstu nemaz nelasīju. :/

7 0 atbildēt

Lerģija????????

2 1 atbildēt

xD

0 0 atbildēt

Pandal ?!   neiesaku korseti es mazu pamēģināju un tā sāpēja vairākas nedēļas (ouč) un ja atsienas vai aizķeras tad ir suudi

0 0 atbildēt

lol kurš lasīs tādu s*da tekstu? XDD

mm es gribētu korseti ;] xD

0 1 atbildēt