local-stats-pixel fb-conv-api

Briedis pēc punktiem uzvar Delorjē, par Supersērijas uzvarētāju kļūst Usiks6

Šovakar tika aizvadīta Pasaules Boksa Supersērijas Finālu cīņa, kurā tikās Murats Gasījevs un Oleksandrs Usiks. Iesākumam gan nevar nepieminēt Undercard cīņu, kurā uzvaru pēc punktiem izcīnīja Mairis Briedis, pārspējot franču bokseri Brendonu Delorjē.

Jāsaka godīgi, arī es pirms cīņas, ieraugot, kas ir Delorjē, viņa līdzšinējos sasniegumus un vietu Boxrec reitingā (97. pret Maira 2.) domāju, ka te vajadzētu būt nokautam, kādā 5.-6. raundā. Dažs noteikti jautās nu priekškam Mairim to vajadzēja? Manuprāt, tāpēc, ka Mairis bija rezervists finālam. Ja Usiks vai Gasījevs kāda iemesla dēļ nevarētu cīnīties, Mairim būtu jāiet ringā. Tas nozīmē, ka Briedis noteikti nesēdēja rokas klēpī salicis. Delorjē par Brieža pretinieku paziņoja mazliet senāk kā mēnesi pirms cīņas. Krievi un Superserijas rīkotāji iegūst papildus PR, jo Krievijā Briedi kā bokseri zina labi, Briedis tiek pie sparinga kaujas apstākļos un iespējām novērtēt, ko šobrīd var izdarīt ringā. Nesenā intervijā Briedis par sevi izteicās, ka ir par 60% gatavs un pēc cīņas visticamāk veiks operāciju, saārstējot senu traumu, kas traucē nokautēt pretiniekus kā senāk. Delorjē iegūst atpazīstamību unneviens lielais top bokseris neies cīnīties cīņā ar Mairi, vienu no Cruizeru top bokseriem, ja tur negrozīsies liela nauda vai iespēja tikt pie jostas. Cīņu Briedis aizvadīja pārliecinoši, lēnām apstrādājot Delorjē ar sitieniem un spiežot Delorjē pie ringa malām. Delorjē lielakoties aizsargājās atbildot ar retiem, bet bīstamiem sitieniem. Ja neskaita pašas cīņas beigas, diemžēl neradās cerības ieraudzīt nokautu, taču nebija arī pamata apšaubīt Maira uzvaru. Maira gadījumā svarīgi bija tas, kurš uzvarēs Supersēriju. Kāpēc - lasi pēc fināla īsa apraksta.

Finālā tikās ukrainis Oleksandrs Usiks, kurš arī ir vienīgais līdzšinējais pāridarītājs Briedim un kurš ir Olimpiskais čempions boksā pret krievu Muratu Gasījevu, kurš pusfinālā diezgan viegli uzvarēja kubieti Dortikosu. Pirms cīņas par favorītiem mēdza saukt abus, praktiski visur minot, ka nokauta nebūs. es personīgi par favorītu uzskatīju Usiku, kurš varētu uzvarēt ar savu ātrumu un tehnisko precizitāti, tiesa zinot, ka cīņa notiek Krievijā, ja vien Usikam nebūs mega pārsvars - uzvaru bez nokauta neredzēt. Cīņa, kur oficiāli politika netika iejaukta, lai arī pašsaprotami, ka ja ne bokseru tade vismaz skatītaju galvās ta noteikti pastāvēja uzvaru izcīnīja Oleksandrs Usiks uzvarot pēc punktiem, tacu uzvarot tik pārliecinoši, ka negodības no tiesnešu puses būtu pārāk nesaprotamas. Cīņas sākumā aktīvāks bija ukrainis Usiks, kurš ļoti aktīva uzbruka ar īsiem un aktīviem sitieniem, tiesa tieši Gasījevs pirmais izdarīja reali bīstamu sitienu labi trāpot otrā raunda beigās un pēc tam 4. raunda beigās. Tieši pēc labā trāpījuma 4. raunda beigās krievu-osetīnu bokseris mazliet aktivizējās, uzbrūkot ar vien precīzāk, tacu taja pat laikā regulāri darot netīras darbības - 1 raunda laikā divi sitieni zem jostas vietas un itkā nejauši pagrūsts pretinieks, kas ne visos gadījumos saņēma aizrādījumu no tiesneša puses. Arī nākamajā raundā no Gasījeva turpinājās reti labi sitieni un netīri sitieni, taču tiesnesis turpināja aizrādīt tikai par daļu notā. Usiks cīnījās aktīvi un ar katru raundu ieguva lielāku un lielāku pārsvaru. Krievu bokserim bija īsi aktivitātes uplaiksnījumi cīņas pēdējā trešdaļā, kad šķietami ūdens jau smēlās mutē un pat krievu komentētaji atzina, ka Gasījevam uzvarai der tikai nokauts vai nokdaunu sērija. Taču pat šīs aktivitātes neradīja šaubas par Usika dominanci.

Solīju pastāstīt par to kāpēc Maira gadījumā bija svarīgi, kas uzvarēs finālu. protams, tās ir tikai manas domas un ir visas iespējas nepiekrist, jo īpaši ja nepiekritīs, kāds, kas zina krietni vairāk par boksu nekā es. Briedim bija izdevīga Usika uzvara (kas arī notika), jo usiks jau neilgi pēc cīņas ar Briedi paziņoja, ka uzvaras turnīrā gadījumā pārcelsies uz Supersmagsvariem, lai cīnītos ar, piemēram Entoniju Džošua vai Deonteju Vailderu. Kāpēc Briedim tas ir labi? Jo tas nozīmē, ka 4 Kruizeru svara jostas kļūst vakantas un tā kā Briedis ir viens no top bokseriem Kruizeros, viņš automātiski ir viens no galvenajiem kandidātiem uz šīm jostām (šis ir tas moments, kad kāds zinošāks ja zina un saprot ko vairāk varētu palabot mani ja kļūdos). Pēc cīņas jāsaka arī, ka ja Usiks pārdomā, tad Briedis viņam būtu interesantāks kā revanša pretinieks kā Gasījevs, ja interese ir ne tikai nauda bet arī līdzīga, sīva cīņa. Savukārt, Gasījeva uzvaras gadījumā jostas piederētu Gasījevam un tad Gasījevs jau varētu nosacīti izvēlēties pret ko cīnīties un Briedim būtu grūtāk atgriezties virsotnē. Līdz ar to jāgaida oficiāls paziņojums no Usika par svara maiņu un ziņas par to vai Briedis tiešam taisīs operāciju un kas būs viņa nākamais pretinieks.

53 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000
Es to Usiku gar zemi dabūtu ar vienu kreiso džebu un pēc tam pa snuķi ar āķa sitienu!!!Bet es esmu pārāk slinks lai uzsāktu boksera karjeru, jo negribu traumēt galvu, kas man bērnībā smagi cieta!!!
1 0 atbildēt
Pret Džošua nevienam no kruizeriem neredzu variantus!!!
0 0 atbildēt
Briedis sevi apkauno cīnoties ar tādiem.
0 0 atbildēt
Par LATVIJU!!!
0 0 atbildēt
Briedim un ringa tiesnesim acīmredzami bija garlaicīgi
0 0 atbildēt