local-stats-pixel fb-conv-api

Gada Spēle 2011, III daļa17

130 6

Un nu saķeriet savās plaukstās savas vai blakus esošā svarīgākās ķermeņa daļas, jo beidzot klāt ir gada spēles atklāšanas raksts. Šoreiz parunāsim par atlikušajām nominācijām, tai skaitā par gada spēli.

Visa lamāšanās un izlemšana ir ierakstīta audio formātā, tāpēc, ja kādam rodas jautājumi, kādēļ tā spēle un ne cita, tad iemeslus var noklausīties LevelUp podkāstā.

Gada Spēle 2011, I daļa

Gada Spēle 2011, II daļa

Labākā lomu spēle jeb RPG:

The Elder Scrolls V: Skyrim

Neviena cita spēle šogad nepiedāvāja tik dziļu, milzīgu un sevī ieraujošu pasauli, kā Skyrim. Lai gan esam jau pieraduši pie lomu spēlēm, kas garlaicīgā formā spēlētāju izvadā aiz rociņas cauri piedzīvojumiem, Skyrim ļauj mums izveidot spēlētāju bez zināmas pagātnes, nostāda to milzīgas pasaules priekšā un dod vaļu rīcības brīvībai, kā neviens cits projekts pēdējās dekādes laikā. Kārtīgā Elder Scrolls stilā. Ne tikai labākais RPG šogad, bet viens no labākajiem pēdējo desmit un vairāk gadu laikā.

Atzinība: Deus Ex: Human Revolution, Dark Souls

Labākā piedzīvojumu vai action spēle:

Uncharted 3: Drake's Deception

Dreika kunga jaunākie piedzīvojumi varbūt arī nav tik krasi atšķirīgi no iepriekšējiem, kā varētu vēlēties, taču vienu nevar noliegt - Uncharted 3: Drake's Deception ir spēle ar īstu, patiesu un neviltotu piedzīvojumu garu, tādu, kāds nevienā citā spēlē šogad atrodams nebija, un tieši tas ir viens no iemesliem, kāpēc tā pelnījusi gada labākās piedzīvojumu/action spēles titulu. Protams, nedrīkstam aizmirst arī to, ka tā ir noslīpētā teju līdz perfektumam ar elpu aizraujošiem momentiem visas divpadsmit stundu garās kampaņas laikā. Ja citas spēles šogad varēja lepoties ar vienu, diviem Uncharted 3 kvalitātes set-piece momentiem, tad te tādi birst kā lietus lāses negaisa laikā. Obligāts pirkums katram konsoles īpašniekam.

Atzinība: L.A. Noire, Saints Row: The Third

Labākais platformeris:

Portal 2

Šīs spēles piedēvēšana vienam standarta žanram ir mazliet sarežģīta, taču esam nonākuši pie kopēja slēdziena, ka Portal 2 varētu būt mīklu spēle/platformeris. Tad nu starp tiem, kas šogad ir aizpildījuši mūsu brīvo laiku, šis viennozīmīgi ir vislabākais. Portal 2 ietvaros kārtīgi izlēkāsimies ne tikai caur platformām, bet arī caur portāliem un pa atsperīgām želejām.

Atzinība: Rayman Origins, Alice: Madness Returns

Labākā sižeta līnija:

Portal 2

Kā vēsta sens latviešu teiciens - laba nevajag daudz. Portal 2 neizceļas ar sarežģītu, sirdi plosošu un gariem stāstijumiem pārblīvētu sižeta līniju, taču piedāvā ļoti izsmalcinātu, inteliģentu, smieklīgu un aizraujošu stāstu, kas dod labi daudz brīvības arī spēlētāja iztēlei aizpildītu tukšumus. Par Portal 2 pasauli stāsta ne tikai uzrakstīti vārdi, bet arī visa spēles pasaule un līmeņi, kur paviesosities. Par pagātni, nākotni un īsto Aparature laboratoriju mērķi un noslēpumiem. Netrūkst arī gana daudz negaidītu pavērsienu. Taču pāri visam stāv asprātīgi uzrakstītās rindas, spilgtie personāži un patiešām episkais spēles nobeigums. Un bieži vien ne viss tas labākais tiek pateikts ar vārdiem.

Atzinība: L.A. Noire, Saints Row: The Third

Lielākā vilšanās:

Dungeon Siege III

Sen senos laikos, kad datori vēl bija balti, un monitori svēra vairāk kā pārtikas maisiņš no RIMI, eksistēja tāds hack n` slash seriāls kā Dungeon Siege. Kas ieviesa vairāku formu revolūcijas žanrā. No bez ielāžu spēles pasaules, līdz bez ierobežojumu personāžu attīstības sistēmai. Tad Square Enix pārņēma vadības grožus no Microsoft, lai turpinātu seriālu pievienojot tam savu skatījumu un pie izstrādes noliekot Obsidian. Gala produkts noveda līdz asarām ne vienu vien seriāla fanu. Izravējot no spēles visu, par ko pastāvēja pirmās divas seriāla daļas, atstājot hibrīdu, kas paņem sliktāko no hack un konsoļu RPG un sametina to vienā briesmonī, kas veikalu plauktos atrodams zem nosaukuma Dungeon Siege III.

"Atzinība": Dragon Age II, Rage

Lielākais pārsteigums:

Saints Row: The Third

Iepriekšējās seriāla daļas tika apsūdzētas GTA kopēšānā. Lai gan izstrādātājiem bija skaidrs virziens, darbos to ielikt kaut kā neizdevās un seriāls planēja kaut kur starp GTA un savu rokrakstu izspiežot nepabeigtās izdejas caur milzīgu skaitu bagu un nepilnību. Saints Row: The Third nepārliecināja līdz pat pirmajam palaišanas brīdim, kad tapa skaidrs, ka spēle ir patiešām lieliska. Tik lieliska, ka varētu pat būt pretendente uz gada spēles satusu. To negaidīja neviens, pat seriāla fani. Tāpēc, mūsuprāt, šis aptaurētais piedzīvojums ir pelnījis labākā pārsteiguma balvu.

Atzinība: Driver: San Francisco, Deus Ex: Human Revolution

LevelUp Gada spēle 2011:

Portal 2

Šis ir no tiem darbiem, ko var raksturot vienā vārdā - meistardarbs. Šāda veida produkti no Valve puses nenāk jau pirmo reizi, un cerams ne pēdējo. Portal 2 aptver sevī visu, lai būtu cienīgs paņemt šo titulu. Fantastiski uzrakstīts, lieliski ieskaņots, neticami aizraujošs, kārtīgi noslīpēts, gana ieintriģējošs, vizuāli patīkams un neatstāj nevienu vienaldzīgu. Ja spēles pirmā daļa radās kā mods un tika izdota kā papildus spēle vairāku produktu pakā, tad tās turpinājums ir ne tikai pelnījis savu iepakojumu, bet arī 2011. gada spēles statusu. Tik lieliski noslīpētas un baudāmas spēles netiek izdotas katru gadu.

Atzinība: The Elder Scrolls V: Skyrim, Uncharted 3: Drake's Deception, Saints Row: The Third, Deus Ex: Human Revolution

130 6 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.levelup.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000

piekrītu PORTAL 2 nominācijām

personiski man ir pirmā daļa kura arī ir īpasī laba, bet es ersmu redzēji daudz vids ar PORTAL 2 gameplay

man personiski PORTAL 2 patīk co-op

2 0 atbildēt

Intresēt intresē, bet daudzām nominācijām nepiekrītu....

0 0 atbildēt

nevienā no nominācijām par labāko netika atzīts L.A. Noire.. tiešām lieliska spēle, un jaunā seju attēlošanas tehnoloģija šo spēli padara par vēl baudāmāku..

0 0 atbildēt

Skyrim ir nespelējama spēle uz pc. Labāka rpg probably ir The Witcher 2: Assassins of Kings. 

Labākai RTS spēlei un gada spēlei vajadzētu būt Starcraft 2 , jo šī spēle e-sport industriju ir pacēlusi nebijuša gaismā.

Labākais shooteris Bulletstorm ? Vai tu dzīvo uz mēnes? Ja neskaita 3 stundu kampaņu , taja spēle neka nāv. Šeit varētu sacensties tādas spēles ka BF3 un Crysis 2..

Generaly , tas nav gada spēļu tops , bet gan tavu miļāko nozagto spēļu tops....

2 2 atbildēt

Eu man beigās pateicās! emotion

0 0 atbildēt

Paskaidrojiet lūdzu, kas ir platformeris?

0 0 atbildēt

Lielākā vilšanās:

Dungeon Siege III

Paldies par brīdinājumu tieši gribēju to nolādēt :D

0 0 atbildēt

uncharted labākā emotion :ja emotion

0 0 atbildēt

tops ir pilnīgi aplams

0 1 atbildēt

no kurienes sho visu tu njeemi??

 

Es takaa par labaako lomu speeli redzeeju Star Wars the old republic pirmajaa vietaa.

0 4 atbildēt

Neinteresē

0 13 atbildēt

kas ble tie pa sudiem.GTA SAMP vo tas ir kaut kas,neka sitie sudi

0 13 atbildēt