local-stats-pixel fb-conv-api

uz kaaraaa zoba4

34 1

Jogurta kūka ar augļiem

Sastāvdaļas 4 dažādu krāsu jogurti (piemēram- kivi, ķiršu, aprikožu, melleņu) katrs apmēram 500ml ½ paciņa cepumu ''Selga'' 3 banāni 200ml saldā krējuma pāris karotes cukura 5 paciņas želantīna augļi un/vai ogas rotāšanai Pagatavošana: 50 min.

Tortes formas apakšā sadrupina cepumus (ja nav tortes formas var izmantot stikla bļodu). Saldajam krējumam pievieno cukuru un banānus, visu saputo kopā. Iegūtajai masai pievieno izkausētu želantīnu un liek virs cepumiem. Tad tortes formu ievieto ledusskapī un kamēr tā nedaudz sastingst izkausē nākošo paciņu želantīna ko pievieno kādam no jogurtiem, kad tas izdarīts jogurtu lej kā nākošo kārtu un tā turpina līdz visi jogurti izmantoti. Kad jogurts ir palicis pietiekami biezs un tajā augļi ''negrimst'', tad var arī kūkas virsu izrotāt un likt atpakaļ ledusskapī lai kārtīgi sastingst. Sanāks svītraina un garda kūka, galvenais - liesa. :)

Vēja kūkas

Sastāvdaļas VĒJA KŪKĀM: Pusglāze ūdens 1/4 glāze sviesta Pusglāze miltu 2 olas ŠOKALĀDES KRĒMAM: Glāzē sarīvētas šokolādes 1/3 glāzes karstas un stipras kafijas 4 olu baltumi 4 olu dzeltenumi 2 ēdamkarotes ruma ROTĀŠANAI: Kausēta šokalāde Pagatavošana: 60 min.

KŪKĀM:katliņā sajauc sviestu ar ūdeni un uzvāra. Kad sviests izkusis, vienā paņēmienā pievienovisus izsijātos miltus, nepārtraukti maisot ar koka karoti. Karsē, līdz, mīkla saveļas bumbā unatlec no kakla malām. Pārtrauc karsēšanu, pa vienai pievieno olas un mīklu labi samaisa, līdz veidojas spīdīga, gluda masa. Mīklu pilda konditorijas maisiņā ar gludu uzgali. Uz ietaukotās vai ar cepamo papīru izklātas formas patālu citu no citas spiež apaļas bumbiņas. Cep cepeškrāsnī: pirmās 10 min 220 grādu temperatūrā, nākamās 10 min - 190 grādos. Gatavās vēja kūkas noņem no panas un adzesē.

KRĒMAM:šokolādei pievieno karstu kafiju un ar miksera palīdzību puto, līdz šokolāde pilnīpā izkususi. Pievieno olu dzeltenumus un rumu, puto vēl minūti. Atsevišķi stingrās putās saputo olu baltumusun iecilā šokalādes masā. liek uz 30 min ledusskapī atdzist. Katrai kūkai no apakšpuses izveido caurumiņu, pa kuru ar konditorijas maisiņu iespiež atdzesēto krēmu. Kūkas pilda īsi pirms pasniegšanas.

ROTĀŠANAI: ūdens peldē izkausē šokalādi, to iepilda pergamenta tūtiņā un caur mazo caurumiņu viscaur uz kūciņas veido šokolādes stīdziņas.

Itāļu virtulis Sastāvdaļas 40g rauga mīklas 80g konservētu persiku 1 bumbiņa vaniļas saldējuma 30 g putukrējuma ķirsis Rauga mīklai:250g miltu 50g sviesta vai margarīna 7g rauga 125g piena sāls, cukurs Pagatavošana: 30 min.

Sastāvdaļas 1 porcijai.

Ņem nedaudz siltu pienu un izšķīdina raugu. Miltus izsijā, pievieno sāli, cukuru, siltu pienu un taukvielas. Kārtīgi samīca un noliek uz 2 stundām siltā vietā uzrūgt. Pēc stundas vēlreiz samīca.

No 40gr mīklas ar rokām izveido groziņu un apcep eļļā no abām pusēm. Notecina eļļu un groziņu apviļā cukurā.

Groziņā liek saldējuma bumbiņu, sagrieztus persikus un uzspiež putukrējumu. Rotā ar ķirsi.


Tiramisu 250 g Mascarpone siera 4 olas 4 tasītes stipras kafijas vai espresso, atdzesēta 200 g cepumu Dāmu pirkstiņi 2 tējk. brendija 1 tējk. amareto (var aizvietot ar mandeļu esenci- lieto 1/6 daļu no paredzētā daudzuma) 1 tējk. gaišā ruma 2 ēdk. cukura 1 tējk citrona sulas 1 ēdk kakao pulvera vai rīvēta šokolāde Pagatavošana: 40 min.

Atdali olu dzeltenumus ni baltumiem. Olu dzeltenumiem pieber cukuru un ar mikseri saputo līdz gaiši un krēmīgai masai. Liec klāt sieru un ar putojamo slotiņu vai karoti uzmanīgi iecilā saputotajos dzeltenumos. Noliec malā.

Saputo olu baltumus stingrās putās un uzmanīgi iecilāsiera un olu dzeltenumu masā. Pielej klāt rumu, amareto, citronu sulu un izmaisi.

Kafijai nokās biezumus un pielej brendiju. Lej seklā traukā. Ņem cepumus pa vienam iemērc kafijā un uzreiz velk ārā, jo tieļoti ātri uzsūc mitrumu. Liec mērcētos cepumus vienā kārtā četrkantainā traukā. No minētā sastāvdaļu daudzuma uiznāks divas cepumu kārtas.

Katrai cepumu kārtā liek virsū siera masu. Augšājo krēma kārtu pārkaisa ar kakao vai rīvētu šokolādi.

Pārsedz ar foliju un liek ledusskapī uz 7 stundām vai visu nakti.

Tiramisu var gatavot martini glāzē: apakšējā kārtā liek uz pusēm salauztus, kafijā izmērcētus cepumus, kam seko siera krēms.

Tā turpini līdz glāzes malām.

Gardā filadelfijas siera kūka

Sastāvdaļas Filadelfijas siers – 3 iepakojumi (600 g) bezpiedevu jogurts – 300 g cukurs – 3 ēd.kar. želatīns – 9 g citrona sula – ~3 ēd.kar. vai pēc garšas tumšā šokolāde - ~ 30 g stipra kafija, atdzesēta - nedaudz gatavs biskvīts Pagatavošana: 30 min.

Biskvītu liek atveramā formā, ja par lielu, biskvīta malas nogriež. Biskvītu aprasina ar kafiju – tikai tā, lai uzsūc mitrumu nevis paliek slapjš.

Uz smalkās rīves sarīvē šokolādi. ~ pusi uzkaisa biskvītam.

Traukā izliek Filadelfijas sieru, piejauc jogurtu, visu uzmanīgi sajauc līdz veidojas viendabīga krēmveida masa. Piejauc citronas sulu.

Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī. ~ 150 ml karsta ūdens izšķīdina cukuru. Kad tas atdzisis, pievieno uzbriedināto želatīnu un izšķīdina. Pakāpeniski pievienojot, iejauc siera masā.

Lej virsū biskvītam, pārkaisa ar rīvēto šokolādi. Formu pārklāj ar pārtikas plēvi, liek ledusskapī. Kūka gatava nākamā dienā.

Burvīga, glazēta apelsīnu kūka

Sastāvdaļas 1 glāzi miltu 2 glāzes cukura ½ tējkaroti šķidras vaniļas 2 ēdamkarotes rīvētas apelsīna mizas 5 olas 3 glāzes miltu 1 ēdamkarote cepampulvera Mazliet sāls ¾ glāzi piena *** ¼ glāze sviesta 2/3 glāzes cukura 1/3 glāze apelsīnu sulas Pagatavošana: 75 min.

Vispirms ar sviestu ierīvē un tad ar plānu miltu kārtiņu apklāj apaļas pannas visu iekšpusi -- izkrati atlikušos miltus. Panna vēlams tāda, kurai vidū ir konusiņš, lai kūkas vidū būtu caurums. Mīklas gatavošanai paderīgs būs elektriskais kuļamais aparāts -- vislabāk tāds, kas ir pats uz savas kājiņas, lai nav visu laiku kuļamais jātur rokā.

Kopā sakul sviestu un cukuru, kul kārtīgi, lai masa kļūtu pavisam vijīga.

Pievieno vaniļu un apelsīna mizu (rīvējot apelsīnu uz rīves, uzmanieties ņemt tikai oranžo mizas daļu baltā daļa ir ļoti rūgta), turpini kult.

Pievieno olas, vienu uzreiz, pēc katras olas kārtīgi sakuļot.

Sasijā kopā miltus, cepampulveri un sāli (mazu knipsīti sāls). Pakāpeniski pievieno miltus un pienu, vispirms mazliet miltus, tad pienu, tad miltus, tad pienu, pabeidzot ar miltiem. Sakul labi.

Ielej mīklu pannā un cep vienu stundu vai līdz brīdim, kad piespiežot ar īkšķi uz kūkas virsas, kūka atlec atpakaļ. Ja cepot liekas, ka kūka kļūst pārāk brūna, pārklāj pannai pāri folija gabalu un turpini cept.

Kamēr kūka cepas, pagatavo glazūru:

Katliņā uzkarsē sviestu, cukuru un apelsīnu sulu, līdz cukurs un sviests pilnīgi izkusuši.

Kad kūka izcepusies, izņem to no krāsns, un tūlīt pārlej glazūru pāri visai kūkai, lejot to gan gar malām, gan arī gar konusu, kas ir pannas centrā. Ļauj kūkai PILNĪGI atdzist, pirms ņem to laukā no pannas.

Bumbieru kūka Sastāvdaļas Pagatavošana:

Saputo olu baltumus, kamēr stīvi, tad pamazām pievieno cukuru un turpini putot, tad pievieno olu dzeltenumus, un pēc neilga mirkļa arī mīksto sviestu, turpinot putot, kamēr masa viendabīga. Iesijā miklā kakao, miltus, un cepamo pulveri un pievieno riekstus un bumbierus, un visu samaisi ar karoti, bet ne ar mikseri. Iesmērētā cepamā pannā (ca.20X30 cm) ielej mīklu un cep 180C kādas 25-30 min. Atdzesē, sagriež šķēlītēs un pirms pasniegšanas vari pārkaisīt ar pūdercukuru.


3 olas 100 g miltu 100 g cukura 100 g mīksta sviesta 2 ēdamk. ar kakao 2 tējk. cepampulvera 100 g lazdu riekstu (var ari valriekstus) 2 nomizotismalkas šķēlītēs sagriezti bumbieri
« 1  2  3  4  5 »
34 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

b

1 0 atbildēt

Paldies! Tagad tikai taaaaa sakārojās, kad tieši veikali ciet jau. :D

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt