local-stats-pixel fb-conv-api

mm.. garšīgi7

50 1

dažas receptes kā pagatavot garšīgus saldos ēdienusemotion

Biezpiena kekss
Nepieciešams: 100 g sviesta, 1 glāze cukura, šķipsniņa sāls, 3 olas, 3 glāzes miltu, 300 g biezpiena, 2 tējk. cepamā pulvera, 3 ēd.k. apelsīnu sukāžu.

Pagatavošana: sviestu, cukuru un sāli saputo. Pa vienai pievieno olas. Pievieno biezpienu un samaisa. Pievieno miltus, cepamo pulveri un sukādes. Samaisa. Liek ietaukotā un ar miltiem izkaisītā veidnē. Cep 180 grādu temperatūrā 40 minūtes.
Ja vēlas var pārkaisīt ar rīvētu šokolādi un ievietot vēl 5 minūtes krāsnī.

Fantastiski garšīgs kārums no gotiņkončām!

Nepieciešams: 100 g sviesta, ½ kārbiņa iebiezināta piena ar cukuru (nevārītā), 400 g konfektes „Gotiņa”, 200 g grauzdētu zemesriekstu, 400 g cepumu

Pagatavošana: Riekstus mazliet sadrupina un samaisa ar sadrupinātiem cepumiem. Iebiezināto pienu, sviestu un konfektes kausē, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno riekstus un cepumus. Samaisa un ietin pārtikas plēvē. Ievieto ledusskapī, lai sastingst (ja kaut kas paliks pāri un tiks līdz ledusskapi, jo traki labi garšo arī silts). Kad sastindzis izņem no ledusskapja, noņem pārtikas plēvi un griež šķēlītēs.

Pats vienkāršākais saldējums
Nepieciešams: ½ bundžiņas iebiezinātā piena ar cukuru, 400 g saldā krējuma.
Pagatavošana: Iebiezināto pienu un krējumu sajauc un labi saputo. Šajā brīdī var pievienot dažādas piedevas – šokolādi, augļus, riekstus u.c. Lej traukā un ievieto uz nakti saldētavā.

Dzērveņu debesmanna

Nepieciešams: Glāze dzērveņu (var arī saldētas), 2 glāzes ūdens, pusglāze vai nedaudz vairāk mannas putraimu, cukurs pēc garšas, 1/2 -1 l piena

Pagatavošana: Dzērvenes pārlej ar vārošu ūdeni, sablendē vai saspiež. Uzvāra un nokāš, tad vēlreiz uzvāra tīrā ūdenī un nokāš, lai viss labums tiktu laukā. Izspiesto sulu uzvāra, maisot ber klāt mannas putraimus (es parasti beru tik ilgi, līdz putraimi vairs uzreiz negrimst, bet sāk krāties pa virsu - tad būs labs biezums putošanai), visbeidzot pievieno cukuru un uzbriedina putraimus kādas desmit minūtes, pastāvīgi maisot. Atdzesē, (apmaisot, lai virspuse neapkalst), vēl siltu puto, līdz krāsa kļūst gaiši rozā un masa palielinājusies apjomā. Liek šķīvjos, lej klāt pienu un ēd nost! Var vārīt no jebkurām dārza ogām - zemenēm, avenēm, upenēm, vai arī āboliem.

Šokolādes desa ar marmelādi:

Nepieciešams: 2 paciņas selgas cepumu, 150 g sviesta, 1 glāze cukura, 50g kakao, 200g marmelādes konfektes

Pagatavošana: Marmelādes konfektes sagriež gabaliņos. Cepumus sadrupina. Bļodā izkausē sviestu ar cukuru. Noņem no uuns un pievieno kakao. Pievieno sadrupinātos cepumus un marmelādes konfektes. Visu labi samaisa. Izveido desiņu. Ietin celofāna maisiņā un liek ledusskapī. Izņem no ledusskapja un sagriež sķēlītēs.

Lai labi garšo!!emotion

50 1 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

emotion

0 0 atbildēt

cik tas ir uz nakti? piem. ja tu aizej gulēt 9 vakarā bet pamosties 9 no rīta vai kad tu aizej gulēt 4 naktī un pamodies sešos?

0 0 atbildēt

Eju uz virtuvi pēc saldējuma :D

0 0 atbildēt

Saldā brunete ... mmm .. ņam ņam .. atceros, kā vasarā tik štopēju iekšā :D:D:D

0 0 atbildēt

mm ņaammm

0 0 atbildēt

Skrīveru gotiņas, ņammm

0 0 atbildēt