local-stats-pixel fb-conv-api

kas ir margarins? :D11

39 2

Kā pagatavot margarīnu?

Nepieciešamais:

30 g palmu eļļas 2. ēd. k. augu eļļas (rapšu, saulespuķu, olīveļļa vai cita, kas Jums garšo) 2 tēj. k. piena vai dabiskā jogurta 2 tēj. k. olu dzeltenuma sāls, pipari, citrona sula, zaļumi pēc garšas.

Gatavošanas process:

Palmu eļļu ieliek traukā un izkausē (eļļu var karsēt ūdens peldē, var arī izmantot mikroviļņu krāsni).

Trauku ar izkausēto eļļu ielej lielākā bļodā, kas pildīta ar ledu vai ļoti aukstu ūdeni, tad pievieno augu eļļu un saudzīgi samaisa.

Masai pievieno 2 tējkarotes piena un 2 tējkarotes olu dzeltenuma. Samaisa, līdz iegūst viendabīgu, stingru masu (var izmantot arī mikseri, bet tas jāieslēdz mazākajā ātrumā).

Pēc garšas pievieno sāli, piparus, zaļumus, u.c. Margarīns gatavs!

39 2 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

Interesanti , bet šitas mani sasmīdināja: "Daudzās valstīs, piemēram, Spānijā, margarīns iekļauts veselīga uztura piramīdā kā nozīmīgs neaizvietojamo taukskābju avots." , pilnīgas muļķības. Atceros kā man ķīmijas profesors stāstīja, kas ir margarīns un cik "nekaitīgs" tas ir. Kopš man to pastāstīja (šķiet pirms gadiem 7) , tā es tikai ēdu sviestu un iesaku arī citiem nelietot uzturā margarīnu, jo tā būtībā pielīdzināma tādai pašai "indei" kā Coca Cola , tikai simptomi parādās krietni vēlāk , bet uzreiz nopietni.

8 0 atbildēt

30 g palmu eļļas a mamuta ilkņus nevajag?

5 0 atbildēt

Nu margarīns noteikti nav tas veselīgākais produkts :D

Man viena RSU ķīmijas pasniedzēja stāstīja, ka padomju laikos margarīns bija indīgi zilā krāsā, tikai tagad tam ir krāsvielas pieliktas. Kā arī margarīnā ir kancerogēnās vielas :D So neieteiktu īpaši ar viņu aizrauties :)

3 0 atbildēt

Es arī neieteiktu aizrauties ar margarīnu, jo tajā ir diezgan daudz palmu tauki, kas ir ļoti neveselīgi. Palmu tauki var nodarīt ļaunumu sirdij un asinsvadu sistēmai, kā arī lietotjot palmu taukus uzturā novērojama arī aptaukošanās, jo tie ir grūti pārstrādājami! Protams, daudz kas ir arī atkarīgs no katra dzīvesveida u.c. lietām.

   

Piebildīšu, ka palmu tauki ir arī krējuma izstrādajumos!

   

Varbūt ir vērts padomāt, ko lietot uzturā! :)

 
2 0 atbildēt

Fui....

Ja prasās kko uzsmērēt uz maizes, tad labāk jau īsto sviestu, nevis šos ķīmijas brīnumus. īstais sviests vismaz ir garšīgs, bet tie margarīni - brīnos, kā cilvēki var tos lietot ikdienā

2 0 atbildēt

Labākās ir nerafinētās augu eļļas, a margarīns un rafinētās ir kaitīgi. Iespējams, ka no nerafinētām augu eļļām gatavots margarīns ir kam derīgs, bet dabā tāds neeksistē. Turklāt - margarīnu apsviedīgi cilvēki ražo arī no minerāleļļām.

1 0 atbildēt

Pie velna margarīnu, kad mājās ir svaigi tauki

1 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

Vai vai vai, cik visi te mums gudri izraadaas :D Margariins to, margariins shito :D Tak suudu juus nezinat kaa margariinu taisa. Protams, par taa kaitiigumu neko nevaru teikt, jo neesmu peetniece, bet man nekaadas blakusparaadiibas nav bijushas. Margariinu, miiljie cilveeki, taisa elljai pievienojot uudenjradi, taapat kaa gaazei skaabeklim pievieno uudenjradi un veidojas uudens, taa arii elljai :) Tad varbuut uudens arii ir slikts? Un margariins skaitaas veseliigaaks taapeec, ka margariinaa ir 'pareizie tauki'. Vareetu jau izskaidrot molekulu liimenii ar visaam labajaam un sliktajaam saiteem starp elementiem, bet pietaupiishu jums to :) Un sviests luuk, ir taisiits no sliktajiem taukiem, taapeec, ka tie cilveeka organismaa tik labi nenoaardaas. Taa luuk, cilveeki. :)

1 1 atbildēt

nu tā ka es vinu nelietoju uztura tas mani neskar uz ,kur to esi dzirdejis?

0 0 atbildēt