local-stats-pixel fb-conv-api

Zemeņu klimpas5

12 4
Sastāvdaļas 200 g zemeņu 1 ola 1 sauja miltu 4 ēdk. cukura 2 tējk. kartupeļu vai kukurūzas cietes 1,2 l ūdens 2-3 krustnagliņas citrona sula, pēc vajadzības 4 ēdk. cukura Pagatavošana: 35 min.

Sagatavo zemenes klimpām. Atlasi 4-5 lielākās ogas, nomazgā un ar dakšiņu saspaidi kopā ar 2 ēdamkarotēm cukura, cenšoties panākt viendabīgu putru. Atstāj uz 15 minūtēm ievilkties.

Gatavo mērci. Katliņā ielej nedaudz vairāk par litru ūdens, un liec vārīties. Atlikušās ogas nomazgā, pārgriez mazākās uz pusēm, lielākās četrās daļās un liec iekšā verdošā ūdenī. Pievieno 2 ēdamkarotes cukura un krustnagliņas. Vāri uz mērena uguns10 minūtes.

Gatavo klimpas. Pievieno zemenēm, kuras sajauktas ar cukuru gaida savu kārtu 1 olu un sakul. Pievieno sauju miltu un atkal rūpīgi sakul. Mīklai jābūt vidēji mīkstai, tā lai apgriežot karoti, tā nepilētu, bet arī nekristu uzreiz nost no karotes. Ar tējkarotes galiņu ņem mazas mīklas piciņas un liec verdošajā kompotā. Vāri apmēram 5 minūtes uz vidēja uguns, kamēr visas klimpas uzpeldējušas un pagaršojot klimpu nejūt miltus.

Pabeidz vārīt. Pagaršo mērces saturu un, ja jūti, ka nepieciešams garšai kāds skābumiņš, pievieno citrona sulu pēc savas gaumes. Krūzītē izšķīdini 2 tējkarotes kartupeļu miltu vaj kukurūzas cietes ar 3-4 ēdamkarotēm ūdens. Maisot katliņa saturu, ielej iekšā izšķīdināto cieti. Vāri vēl 1-2 minūtes. Zemeņu klimpas ēd atdzesētas, tad tās ir garšīgākas.

Lai labi garšo!
12 4 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

kur ir bildes,lai var redzēt kā tas izskatās dabā?

1 0 atbildēt

būtu aktuālāk, ja recepte būtu ielikta zemeņu sezonā, nevis rudens beigās

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt