local-stats-pixel fb-conv-api

Šokolādes kūka ar bumbieriem2

42 0

Sastāvdaļas - 100g sviesta, 100g melnās šokolādes, 100g maltu riekstu (lazdu rieksti vai mandeles, varot arī salauzītas mandeļu skaidiņas), 5 olas, 100 g cukura, 1 ēd.k. brendija.
Bumbieriem - 2-3 bumbieri, puscitrona sula, 100 g cukura, 400 ml ūdens.

Bumbierus vai nu veselus nomizo, atstājot kātiņu, vai arī mizo un griež daivās. Man bija divi vidēji lieli Conference bumbieri. Cukuru sajauc ar ūdeni un citrona sulu, uzvāra un liek iekšā bumbierus, pavāra, kamēr kļūst no ārpuses caurspīdīgi, bet neizšķīst. Ņem ārā un liek notecēties.

Katliņā izkausē šokolādi ar sviestu, pielej ēdamkaroti brendija. Bļodā saputo olu dzeltenumus ar cukuru, piemaisa klāt riekstus un šokolādi. Atsevišķi saputo olu baltumus un iecilā mīklā.

Gareno kēksa formu izklāj ar cepamo papīru tā, lai pēc tam kūku var izcelt ārā. Apakšā liek bumbierus - ja tie ir veseli, tad nogriež apakšiņu un liek stāvus, daivas liek guļus. Lej pāri mīklu un liek cepties uz 180 grādiem 40 minūtes, gatavību pārbauda ar kociņu. Var ēst arī siltu, neilgi pēc izņemšanas no krāsns.

42 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.google.com
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Ļoti rosinoši!... emotion

0 0 atbildēt

parak lieki un sarezgiti to visu taisit.. labakk panjemt visas sastavdaljas sakult blenderī, izveidojot putrinju. Loti labi garšos veciem cilvēkiem!

0 0 atbildēt