local-stats-pixel fb-conv-api

Pildītās pankūkas!9

141 4

Tāks, jābeidz slinkot un jāpārvar pavasara gribēšana!!!! Iesaku pagatavot pildītās pankūkas- lieliskas vakariņas, kā arī iepriekšējā vakarā jau sagatavotas brokastis. Gatavošana varētu likties garlaicīga un paņemt pārāk daudz spēka, bet tas ir tā vērts un nav sarežģīti. Lai labāk strādājas, var ietrenēt vienu aliņu pirms tam
Tātad, maltās gaļas pankūkas ar sazinko!
Ko vajadzēs pildījumam:
600g maltās cūkas gaļas
Sēnes kādus 200 gramus (šajā sezonā var izvēlēties šampinjonus, mušmires kādā citā dzīvē)
Siers ar kādi 150grami, vislabāk kāds no pusmīkstajiem- Holandes vai Krievijas, kur tauku saturs vismaz 50% sausnē
Tālāk vajadzēs maisījumu no spilvas, kas satur papriku, čilli un baklažānus vai arī var čili un papriku svaigā veidā iegādāties (ja svaigā, tad sasmalcina šos produktus un sajauc ar tomātu pastu un nedaudz cukura)
Sīpols ar būs vajadzīgs. Liels sīpols

Nju vo, pildījumu gatavo tā: Sīpolu sasmalcina, apcep taukvielās, kad jau teju brūns un caurspīdīgs, pievieno sasmalcinātas sēnes, abus apcep, līdz sēnes brūnas, sēnēm var pievienot Worčesteras mērci un mazliet apcep(garša daudz labāka būs), (būs daudz šķidruma, jo sēnēs aptuveni 70% šķidrums)
Kad apcepies, saber palielā traukā, apcep malto gaļu. Sākumā uz ļoti karstas pannas, lai gaļa saglabā sulīgumu, un, kad sāk izdalīties gaļas sula, ieteicams malto gaļu kārtīgi sasmalcināt ar koka lāpstiņu, lai nerodas frikadeles, karsēšanu strauji samazina un cep lēnām, kad gaļas sula iztvaiko, pievieno mazliet buljona vai ūdens,lai gaļa izsautētos (tak pankūkās pusjēlu gaļu nestumdīs)
Kad gaļa gatava (aptuveni 20min gatavojas maltā gaļa), saber kopā ar sēnēm un sīpoliem, apstrādātajiem produktiem ļauj pilnībā atdzist. Tajā laikā gatavo plānās pankūkas (vislabākais variants, ja ir 2 pannas, tas ievērojami paātrina gatavošanas procesu- uz vienas gatavo pildījumu, uz otras- pankūkas).
Ar pankūkām ir tā. ņemam:
312g miltus- obligāti jāizsijā (neradīsies kunkuļi un labāk piekļūs gaiss miltu lipeklim, labāks briešanas process)
5 olas (pankūkas neizjuks)
Eļļa 3 ēdamkarotes)
Piens 375 g
ūdens 375g
Sāls, cukurs
Dara tā:
Olas, izsijātus miltus 1/3 piena un 1/3 ūdens ievieto traukā, tad sakuļ līdz izveidojas viendabīga, bieza masa- šādā veidā neradīsies kunkuļi un un pankūku mīkla būs viendabīgi. Tad pievieno atlikušo šķidrumu daļu, samaisa, liek ledusskapī uzrūgt ~30min.
Tālāk jau cep plānās pankūkas, bet tikai no vienas puses!
Kad jau pildījums atdzisis, tam pievieno sarīvētu sieru un spilvas maisījumu vai labākajā gadījumā pašgatavoto maisījumu ar čili (prātīgi, ass) un papriku, pēc garšas nosaka sāls un piparu daudzumu.
Plānajā pankūkās, apceptajā pusē! ievieto pildījumu un aizloka ciet- vispirms no malām un tad ritina uz priekšu. Nju vo.
Ja ir vēlme pasniegt, tad vispirms pankūkas uz pannas apcep (ar taukvielām ) un tad nogatavina kādas 10 min cepeškrāsnī ~170 grādos.

141 4 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000
VIP avatarsVIP

Ieteikums čaļiem, kas izdomās kapāt čilli - OBLIGĀTI PĒC TAM ROKAS NOMAZGĀJIET AR CITRONŪDENI...tas tā, pirms ejat uz tualeti emotion /no pieredzes/ emotion emotion

10 0 atbildēt

vajadzēja tev ielikt tieši naktī, lai man tagad ēst sāktu gribēties?!

paldies.

8 0 atbildēt

bildē vismaz arī varēji ielikt kaut ko ar pankūkām saistītu :D

2 0 atbildēt

ņāmmmmm

1 0 atbildēt

Šo receptīti gan izmēģināšu. Ņamma.

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt