local-stats-pixel fb-conv-api

Kā uztaisīt "Mojito''9

28 1

1 porcijām
50-75 ml Bacardi rums [gaišais]
100 ml Sprite vai gāzēts minerālūdens
1-2 tējk. brūnais cukurs
3-4 daiviņas laims
1 saisķītis piparmētras
25 ml Mojito sīrups [Monin]
ledus

Sagatavošana
7 minūtes
Pagatavošanas gaita:

Glāzē ieliek 2-3 daiviņas laima, brūno cukuru, daļu piparmētru lapiņas [bez kātiņiem] un ar stampiņu mazliet saspaida. Nebūtu vēlams ar to aizrauties, jo tad no piparmētrām paliks nebaudāmas driskas un no laima pāri paliks vien miziņas. Pārmet visu šeikerī, pievieno sīrupu, rumu, dažus kubiņus ledus un visu īpaši neaizraujoties sakrata.
Glāzē [jo lielāka, jo labāk] līdz pusei saliek sasmalcinātu ledu [sasmalcināt var tam paredzētajās dzirnaviņās, blenderī vai vienkārši sadauzot ar stampiņu vai kaut vai mīklas rulli ledus maisiņu], pa vidam iekārtojot 1-2 daiviņas laima un veselas piparmētru lapiņas, pievieno sakratītās sastāvdaļas no šeikera, pārklāj visu ar sasmalcinātu ledu un pārlej ar Sprite vai minerālūdeni. Dekorē ar piparmētru galotnīti un/vai laima šķēlīti.

p.s. Ja kokteili grib saldāku, tad lej klāt Sprite; bet ja vēlas pēc iespējas mazāk saldu, tad minerālūdeni. Šīs divas sastāvdaļas var aizvietot arī ar vieglu sodas ūdeni, bet personīgi man ar sodas ūdeni negaršo! :D
28 1 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Māja
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Tas ir Mohito nevis Mojito

1 1 atbildēt

Mēs skolā vienā mājturības stundā taisījām Mojitōō, bēet tikai bez ruma emotion emotion

0 0 atbildēt

starp citu man pazīstams bārmenis teica ka gatavai sīrups ir sūds, labāk taisīt pašam. sajauc karstu ūdeni ar brūno cukuru. tikai neatceros kadās proporcijās.

0 0 atbildēt