local-stats-pixel fb-conv-api

Secinājumi un atbilde par rakstu "Sveiciens visiem, kuri pamet Latviju"27

88 2

Kā es sagaidīju būs pamatīga diskusija par manu izvirzīto tēmu. Uzskatu, ka mans pienākums ir atbildēt un vismaz izdarīt secinājumus par komentāriem kurus saņēmu. Ir krasi sadalījušies komentāri divās daļās ( kaut gan man šķiet, ka trijās). Pirmkārt tie kas nepameta Dzimteni, neskatoties uz visām grūtībām, objektīvu vai subjektīvu apstākļu dēļ palika šeit, otra daļa, kuri aizbrauca, "treknajos gados" saņēma kredītus, un nokļuva bbezizejas situācijā, vienīgā iespēja bija meklēt laimi citur, lai varētu nokārtot parādsaistības un pēc tam atgriesties , protams, ka šos cilvēkus es nenosodu.

Bet ir viena daļa aizbraucēju, kuri izdomāja, ka kaut kur rietumos var nopelnīt "lielo rubli" , tagad sūkstās, ka ļoti grūti atrast dabu, cik mums grūti.

Kas attiecās uz pirmās daļas aizbraucējiem, viņi bija gatavi strādāt jebkuru nekvalificētu darbu, bez jeb kādām pretenzijām (kaut vai sēņu lasīšana). Pēc mana pieņēmuma tie varētu būt aptuveni 2/3 no visiem, teiksim ekonomiskie bēgļi (no viņiem saņēmu vismazāk negatīvos komentārus).

Viss niknākās atbildes saņēmu no tiem, kuriem vienalga, kas ar mums notiek (LV) . Iedomīgi, pašpārliecināti.

Varat mani kritizēt, bet tadas ir manas domas.

Nedaudz par sevi. Esmu pārdzīvojis vismaz trīs krīzes. Biju pasniedzējs RTU, bīdīju zinātni, 90 to gadu sākumā nevienam tas nebija vajadzīgs, sāku nodarboties ar uzņēmējdarbību, Pirmā krīze bija 1998gadā, izvilku, otrā 11.septembrī, pēc kuras vienā dienā biju spiests vienā dienā atlaist 68 darbiniekus, ar kuriem visiem norēķinājos, bet pēc tam 5 gadus strādāju uz VID, lai samaksātu nodokļu parādus, par pēdējo vispār nerunāsim. Bet man ne mirkli neradās doma ka laime jāmeklē kaut kur citur. Ir tāda novele " Sūnu ciema zēns" ,"Sprīdītis" .Iesaku izlasīt un pārdomāt.

Kur palika Baltijas ceļs, piedalījās 2.miljoni ar motīvu " vīzēs, bet brīvi"

88 2 27 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Juris1604
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 27

0/2000

Katram sava dzīve un savs ceļš ejams emotion 

12 0 atbildēt
wtf...kas mēs esam lai kautko vispār spriestu par tiem kas aizbrauc no valsts ? grib un aizbrauc, grib paliek. kapēc cilvēkam jābut parādā kādai noteiktaj valstij tikai tādēļ, ka viņš tur ir piedzimis? kur gribi tur brauc tur arī dzīvo...un labi, ka tagad ir tāda iespēja. katram sava dzīve un katrs pats lemj ko ar to iesākt, un neviens nedrīkst lemt kāda cita vietā...un vēl pārmest par kādām cilvēka darbībām (protams ja tas neietekmē citus...cip zagt no citiem, slepkavot u.t.t. valsts pamešsana noteikti uz šo neattiecas)
12 0 atbildēt
Un man jau ir nakama doma par ko Tu varetu uzcept rakstu. VID-izspiedeju kantori. Ka vid cakarejas klat taja laika,ta cakarejas ari tg. Un vel tg izdomajusi,ka uznemejam ir jaiemaksa avansa maksajums par nodokliem
7 0 atbildēt
Baigais Tev uzņēmums ar desmitiem darbinieku... Tu esi labs piemērs, ka ja iet un dara, tad var sasniegt, nevis cerēt vai iztēloties, ka viss būs kārtībā. Vienmēr par tevi būs kāds augstākstāvošs cilvēks, kurš varēs izlemt tavu likteni, tapēc vajag rēķināties, ka plāni var izgāzties.
7 0 atbildēt
Tiem kam LATVIEŠU gēns ir visizteiktākais (bez okupantu asinīm) tie arī Latvijā ir palikuši un ir vislielākie patrioti!!!
9 2 atbildēt

Katrs iet savu dzīves ceļu.

Vienīgais, ko gribu teikt, ka tad, kad Latvijas valstī palikušie būs sakārtojuši visu atbilstoši Eiropas standartiem, un  tie aizbēdzēji skries atpakaļ - es nebūšu tas, kas sagaidīs viņus ar ziediem!

6 0 atbildēt
Kāpēc aizbraucēji, tā jānosoda, jānopeļ? Es aizbraucu no lv ne tapec ka slikti pelnīju, bet vēlējos pārmaiņas kaut ko pretēji 180 grādiem. Nav tā, ka te ir vieglaā nauda, ir sevi jāpierāda un tas prasa ilgu laika posmu. Tākā piedzima meita, es sapratu ka šeit viņai ir lielākas iespējas, gan izglītības ziņā, gan pašas dzīves. Tāpēc es esmu prom bērna dēļ. Un nevajag tiesāt aizbraucēju un palikušos. Jo te sanāk divas frontes. Pats smieklīgākais ka abiem taisnība, bet nepiekāpjas neviens. Kā jau teicu tiesāt nevajag, dzīvojam vienreiz un katrs izvēlās kā dzīvi nodzīvot. Paldies.
4 0 atbildēt

 emotion 

4 0 atbildēt
Ļoti skaisti vārdi.
2 0 atbildēt

Pazīstu divus džekus, kas ar sita pie krūts un teica, ka nebrauks nekad. Visi aizbraukušie nodevēji utt utp. Pagāja divi gadi no mūsu saruna, kā izrādijas - viens jau gadu rukā noliktavā UK. Viens jau izpārdod mantas un brauks uz norvēģiju. Vecais labais teiciens - nekad nesaki nekad.

1 0 atbildēt
Ārzemēs vismaz godīgi algu maksā, nevis kā LV- 3 mēnešus" pārbaudes laiks" par minimālo, un atlaiž, lai atkal tādus pat naivos paņemtu par minimālo darbā. Padomâjat ar galvu, kâpēc vienas un tās pašas firmas regulāri meklē strādniekus? Tāpēc ka ir app@ sēji!
1 0 atbildēt

Tavu iepriekšējo rakstu neatceros, bet es teikšu tā. Paskatoties, kādi cilvēki lielākā daļa aizbraukuši, ar ko nodarbojušies šeit, labi vien ir, ka aizbrauca. Tīņu gados sanāca patusēt plašā apšaubāmā kompānijā, no kuras LV šobrīd palicis 1 cilvēks, kuram arī tajā laikā bija konkrēts mērķis, ko viņš vēlas dzīvē darīt. 

Nesaku, ka visi aizbraucēji ir intelektuāli neapgrūtināti, alkaši vai parasti sliņķi, bet liela daļa ir. Un man nafig viņus šeit atpakaļ nevajag un nevajadzēs. Galvenais, lai pēcāk nesudzās, ka šeit neviens viņus negaida.

0 0 atbildēt