local-stats-pixel fb-conv-api

Mazliet, par 13. Saeimas vēlēšanām12

Vēlēšanas noslēgušās un tās parāda diezgan interesantus, bet reizē prognozējamus datus. Atkal vēlēšanās uzvarējusi ir Saskaņa, iegūstot 19,8% balsu un provizoriski 23 vietas Saeimā. Atbalsts Saskaņai nepārsteidz, zinot, ka šai partijai cienītāju netrūkst, diezgan pašsaprotamu iemeslu dēļ. Domāju, arī paši Saskaņas deputāti ir apmierināti. 23 vietas - ne tuvu vairākumam, koalīcijā viņus neviens neņems (lai arī intervijās Ušakovs saka, ka bez viņiem neviena koalīcija nebūs ilgtspējīga un rīcībspējīga) un Saskaņa varēs turpināt sēdēt opozīcijā imitēt pretdarbību koalīcijai, turpināt krāt naudu kabatās un saviem vēlētājiem attaisnoties, ka viņi nevar izpildīt solījumus, jo, neviens viņos neklausās.

Otro un trešo vietu iegūst 2 jaunizveidotās partijas KPV un JKP. Lai arī procentuāli, mazliet priekšā bija KPV, provizoriski abas partijas iegūs pa 16 krēsliem. Tālāk jau seko NA (13), Attīstībai/Par (13), ZZS (11) un Jaunā Vienotība (8) + KPV vai JKP, tādējādi "aiz borta" atstājot 2 partijas . Lai arī šķietami Saeimā ir tikušas 3 jaunas partijas, gribētos, mazliet iebilst. Attīstībai/Par, tomēr, man personīgi, vairāk atgādina Vienotības atzarojumu, dēļ kā nepārsteigs, ja jaunā koalīcija būs NA, AP, ZZS un JV + KPV vai JKP. Šāda koalīcija nodrošinātu 61 balsi. Reālākais ko es domāju, ka ņems koalīcijā (tās ir tikai manas domas un nebalstu tās intervijās pēc vēlēšanām vai prognozēs, jo ko tur melot neesmu tās skatījies. Balstos pirms vēlēšanām redzētajā un provizoriskajos rezultātos) ir KPV. Kāpēc? Jo AP un JKP varētu būt nopietnas problēmas ar atsevišķu programmmas elementu atrašanos pretējā frontē un Kaimiņš ir, kas tāds ko varētu salīdzināt ar netīrajiem spēlētājiem sportā - tu gribi viņu sev, bet negribi pretiniekos. 12. Saeimā Kaimiņš palika viens pēc atdalīšanās no LRA, tagad ar Kaimiņu bonusā nāk vēl 15 deputāti. Izdevīgi. Turklāt, Kaimiņam, ja viņš grib realizēt kaut pāris % no saviem solījumiem ir jāiet koalīcijā. Tajā pat laikā nebūšu pārsteigts, ja būs pretēji - koalīciju veidos 3 vecie + AP un JKP, jo atkal Kaimiņa faktors + Strīķes faktors. Valdība neatkarīgi no tās mērķiem kalpot sev vai tautai var negribēt Kaimiņu, jo politikā neparedzamas figūras ir bīstamas ne tikai tiem, kuri zog, bet arī tiem, kas grib reāli darīt ko labu. Savukārt, Strīķe, nāk no KNAB un to, kā viņu nebija iespējams no turienes dabūt ārā atcerās daudzi. Nebūs nekāds brīnums ja Juta/Anna Strīķe/Potapova ir tikusi arī pie, kāda konfidenciāla materiāla, kas ļautu tikt pie grožiem. Variantu, kad koalīcijā ir gan JKP, gan KPV īsti nepieļauju, jo tad a)vienīgie brīvie būs Saskaņa, b) būtu jāizslēdz ZZS vai NA vai JV, kas uzreiz atkal apgrūtina sadarbības veidošanu. Jāsaka, gan ir vēl viens arguments par to, ka koalīcijā beigās nebūs Kaimiņš un tas ir viņa un viņa partijas raksturs, kā arī tieši Kaimiņa izteikumi 5. oktobra sēdē par OIK atcelšanu/neatcelšanu. Kaimiņš no tribīnes draudēja, ka vienotība ir mirusi. ka viņu un vairāku citu partiju deputātu drīz Saeimā vairs nebūs. Daļa, tomēr, ir palikusi un izsaku šaubas vai šo deputātu pārstāvētās partijas vēlēsies par biedru to, kurš pavisam nesen viņus publiski "meta ārā no krēsliem."

Vēl par vēlēšanām - par laimi netika krietni bīstamāka partija par Saskaņu - LKS. Kad vēlēšanu rezultātu skaitīšana bija pusē (no 1078 iecirkņiem balsis bija saskaitījuši 450-550) LKS brīžiem turējās turpat aiz līnijas ar 4,3 - 4,2% balsu. Interesanti cik daudz ir sabojāto balsu. nobalsojuši ir 844925 vēlētāji. Derīgas aploksnes ir par mazliet kā 1000 mazāk - 843920. Toties derīgo biļetenu ir tikai 839000. Tātad kopumā gandrīz 5000 biļetenu nepareizi un vairāk kā 5000 balsu nav bijušas derīgas. Kāpēc? Vai cilvēki ir tik tizli, vai arī sava veida protests? Tajā pašā laikā, mazliet nesaprotu citu cilvēku dīvainību? Es vēl neko nesaku par bildēm ar pasi un tekstiņu jāiet balsot/vai tu jau nobalsoji/nobalsoju soc tīklos. Ok, dienas beigās to bija pārāk daudz, bet ok. Pats ko līdzīgu biju ielicis vienā no soc. tīklie, bet pēc tam izdzēsu, jo sapratu cik tas absurdi izskatās. Bet es tiešām nesaprotu tos, kuri taisīja selfijus pie vēlēšanu urnām utt. Vai vēl labāk - vairākas reizes soc. tīklos uzdūros uz bildēm, kur dažādas meitenes, dažādās vietās, bariņos fočējās pie jau piepildītām urnām, vēlēšanu laikā, ar savām aploksnēm rokās. Būtība tas ir vēlēšanu pārkāpums... Jēga no tā? Bet atgriežoties pie nozīmīgām lietām - tikai 54,6% balsstiesīgo ir novēlējuši. Knapi puse. Visi raud, ka vēlās pārmaiņas, ka apnicis tas, kā viss ir. Protams, ka aizejot uz vēlēšānām automātā valsts nemainīsies, bet izdari kaut to mazumiņu. No tā, ka tu nepamēģināsi neko un sēdēsi un raudāsi noteikti labāk nepaliks. Toties, tu atvieglo iespēju tur tikt, kādam, kas tev nepatīk, jo mazinās kopējais balsojušo skaits, tātad mazāk cilvēkiem jānobalso par to deputātu vai partiju, kas tev riebjās visvairāk, lai viņš/a tiktu Saeimā. Ja cilvēkam ir grūti aiziet, izpildīt pilsoņa pienākumu un nobalsot, tad nevajag gaidīt uzlabojumus, jo, lai uzlabotos dzīve valstī nepietiek akli gaidīt, ka slikto deputātu vietā nāks labi, kas aizvedīs mūs uz zelta laikmetu. Kaut ko jādara arī pašiem.

Nobeigumā gribētos visiem 13. Saeimas deputātiem novēlēt vēlmi realizēt savu partiju solījumus un uzlabot ne tikai savu, savas ģimenes dzīvi, bet arī valsts. Un ne tikai mākslīgi, caur tādu statistiku kā vidējā alga, bet reāli. Lai tiešām, mazinās nabadzība, mazinās nevienlīdzība, lai daudzu profesiju un amatu pārstāvjiem nav jāprotestē, jāsūdzās par negodīgi zemām algām, lai bezmaksas medicīna, izglītība nav mīts, lai mazinās šķelšanās starp tautībām valstī. Un pilnīgi neatkarīgi vai tā attiecīgajam deputātam ir 1., 2., 5., vai 10 iespēja. Savukārt, mums - vēlētājiem, novēlu pacietību, veiksmi katram savā dzīvē, spēku un vēlmi uzlabot kaut savu un savu tuvinieku dzīvi un spēju izvērtēt, lai nav jāsaka tie vārdi, kurus kā potenciālos attaisnojumus minēju iepriekšējā politiskajā rakstā no manis.

111 0 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

Nesaprotu kas notiek tur Latgalē, cilvēki tur galīgi nojūgušies? Eu Lotgaļi galīgi aptrakuši balsojot par Ždanoku, tas, ka sabalso SC es vēl saprotu, bet par Ždanoku?  emotion  Vēl visi tie kas balsoja par PAR, praktiski šī partija ir vienotība nr2.  emotion Glumais Bondars kurš līdīs visur, lai tikai tiktu pie varas, Pabriks, kurš bijis vienā valdībā ar ruk ruk Kalvīti, Pavļuts ar Pūci kuri ir vainojami augstajās elektrību cenās... labi, ka jums pietika prāta izsvītrot pretīgo Viņķeli, bet citādi es nesaprotu to būtību kā par tādiem var balsot   emotion 

5 0 atbildēt

KPV balsu skaits labi reprezente zemi izglitotu cilveku skaitu Latvija. Lai vaditu valsti nepietiek ar tuksu muldesanu vai pat "labiem nodomiem".

4 2 atbildēt

Ja visi sabalsotu tika par KPV, tad nebūtu problēmu, krievi tur ar saviem 19 % varētu varīties savā sulā pārējie 80% būtu KPV, nē bet vajag par visām pa 10% sabalsot, tagad kausies savāstarpā par varu emotion 

3 2 atbildēt
Kaimiņš will make anime real emotion
2 2 atbildēt

Es balsoju par Vienotību (un man uzdirst patīk tas kādam, vai nepatīk). Mūsu nelaime ir tā, ka tieši vienotības mums trūkst.  Dzīvojam kā viensētās un balsojam attiecīgi.

0 0 atbildēt

👍😀

0 0 atbildēt

Nesaprotu kas vispār vēl par ZZS un vienotību sabalsoja emotion Un saskaņa atkal uzvar emotion 

Ar tik daudz parijām būs grūti sadalīt valdību.  KPV+JKP varētu būt normāli, bet tad vēl jāpiemet vēl kas klāt kaut kas, Attīstība, LN varētu. Bet ZZS unVienotība jāatstāj aiz strīpas viennozīmigi

0 3 atbildēt