local-stats-pixel fb-conv-api

Konspirāciju teorijas par bioloģiskajiem ieročiem2

20 2

Nekad neesi dzirdējis par Lugaras ķīmisko un bioloģisko ieroču laboratoriju Gruzijā? Pieļauju, ka daudzi no mums arī nav par to neko dzirdējuši. Kaut gan šī lieta nav sveša tiem interneta vietņu borētājiem, kuri sekmē visneiespējamāko prātam nesaprotamāko prokremlisko mediju radīto konspirāciju teoriju popularitāti globālā mērogā.

Minēsim tikai dažus piemērus:

2016 – ASV būvē slepenas bioloģisko ieroču laboratorijasGruzijā, Kazahstānā, Azerbaidžānā un Ukrainā, lai veiktu uzbrukumu Krievijai.

2017 – Amerikāņu laboratorija Gruzijā ražo bioloģiskos ieročus.

2018 – ASV laboratorija Gruzijā ir kā nacistu nāves nometneun cilvēki, kas dzīvo tās tuvumā, ir kā „nāves eņģeļa” Jozefa Mengeles pacienti.

Plaša mēroga mēnešiem ilga dezinformācijas kampaņa ap Solsberijas indēšanas lietu ir viena no Kremļa veiktajām darbībām informācijas kara apstākļos, kas radīja pretēju efektu un turpina to darīt, jo Kremlis visu laiku sprauž batonus ausīs, stāstot, ka visi, tikai ne Kremlis, izmanto ķīmiskos ieročus Eiropā.

Kad mēģinājums apmulsināt un sajaukt prātus lielākajai daļai Eiropas valstu iedzīvotāju izgāzās, Kremlis sāka pievērst uzmanību uz to mērķauditorijas grupu, kurai labpatīk dezinformācija un konspirāciju teorijas. Lielos vilcienos, Kremlim ir izdevies panākt, ka šie te marginālie pieņēmumi un prātam neaptveramās hipotēzes ir izpelnījušās lielākās daļas krievvalodīgo publikas uzmanību. Tagad konspirāciju teorijas vidēji ir kļuvušas sešas līdz deviņas reizes populārākas Kremļa medijos nekā tas bija 2011.gadā.

Runājot par šīm lietām, ir jāatgādina par īpašo gadījumu ar Gruziju, jo Kremļa labi koordinētās informācijas un ietekmes operācijas noveda pie tā, ka uzreiz pēc tam, kad Lielbritānija publicēja aizdomās turamo par Solsberijas uzbrukumu veikšanu vārdus, Maskavā notika preses konference. Preses konferencē uzstājās „bijušais Gruzijas drošībnieku šefs” (vairākus gadus atpakaļ šis bija pārbēdzis uz dzīvi Krievijā), apgalvojot, ka Lugaras laboratorijā tiek ražoti bioloģiskie ieroči, protams, ka šī tēma acumirklī tika plaši atspoguļota Kremļa TV kanālos.

Š.g. aprīlī šos apgalvojumus publiski atkārtoja Kremļa Ārlietu ministrija, dod mājienu, ka Skripaļu indēšanas lietas izmeklēšana varētu atklāt gruzīnu pēdas! Šī konspirāciju teorija ir veiksmīgi sasniegusi Bulgāriju, angļu valodā rakstošos blogus, ZeroHedge un protams Kremļa dezinformācijas kanālus Russia Today un Sputnik.

Un visbeidzot, iepazīsimies ar Gruzijas slimību un sabiedriskās veselības kontroles centru! Šī laboratorija atrodas Tbilisi un tā nodarbojas ar slimību konstatēšanu un epidēmiju apkarošanu. Savukārt ASV piešķīra 350 miljonus USD laboratorijas celtniecībai un nepieciešamā aprīkojuma iegādei. Sākot ar 2018.gadu, Gruzijas valdība ir atbildīga par Lugaras centra un laboratoriju tīkla pilnu finansēšanu un darbības nodrošināšanu. Patiesībā Kremlis pats ir atbalstījis līdzīga centra būvniecību Armēnijā (interesanti ir tas, ka arī šis centrs saskaras ar atkārtotiem Kremļa dezinformācijas uzbrukumiem).

Specifiski par šo dezinformācijas kampaņu ir veikti vairāki pētnieciskās žurnālistikas pētījumi, ar kuriem jūs varat iepazīties mythdetector.ge uncodastory.com vietnēs.

Jau iepriekš esam ziņojuši par to, kā Kremļa dezinformācijas mašinērijas ražoja viltus ziņas vienu pēc otra par pilsoņu karu Zviedrijā, Francijā, Spānijā unUkrainā.

Šonedēļ pilsoņu kara cirvis ir devies ziemeļaustrumu virzienā, jo prokremliskajos medijos dzirdam līdzīgas klaigas par notiekošo Baltijas valstīs. Tagad Kremlis mēģina iestāstīt savai auditorijai, ka Latvija ir pievienojusies to Eiropas valstu grupai, kurās notiek pilsoņu karš.

Ukraina ir vienīgā no Kremļa dezinformācijas kampaņu mērķvalstīm, kurā pašlaik notiek karadarbība, bet ne jau pilsoņu karš! Un par spīti Kremļa dezinformācijai, vēl ir daudz cilvēku un gaišo spēku, kuri nešaubās par to, ka Kremlis ar Putinu priekšgalā ir izprovocējis un turpina karu Ukrainā!

20 2 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Kasjaks.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Solsberijas lietā, dabiski, viss norāda uz Krieviju, bet pierādūījumu nav, un Terēzes kundze javno pasteidzās ar uzbrukumiem. Un arī Krievijas daudzmaz neatkarīgie komentētājipie,,,,,,,,,,,,,,,,lauj 2 iespējas 1]Putins 2]Kaut kas aiz kadra, varbūt kāda izlūkdienesta nodaļa izrādīja iniciatīvu bez pavēlesd no augšas.

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt