local-stats-pixel fb-conv-api

Domā pirms vēlēšanām! Raksts vairāk vērsts par un ap KPV LV.27

Redzot priekšvēlēšanu trakumu un vēlmi visiem tikt pie siles (tas ir pilnīgi visu partiju vadmotīvs piedalīties vēlēšanās), redzamas ir aģitācijas arī spokos. Kāpēc spokos, kur lielākoties tiek pārpublicētas partiju iekšējās sarunas? Atbilde ir ārkārtīgi vienkārša - spokos par publikāciju nav jāmaksā nauda, papildus spoki.lv auditorija ir diezgan ievērojama. Vienkārši sakot - bezmaksas aģitācija. Manu uzmanību vairāk pievērsa tas, ka aģitēt sākusi arī administrācija, kas gan ir diezgan nesaprotami. Nevilkšu savu rakstu uz konspirāciju līmeni, bet parādīšu jums, ko esmu ievērojis.

Spokos no visām partijām visaktīvāk tiek aģitēta KPVLV jeb Kam Pieder Valsts, par ko arī šis raksts arī būs. Aktīvi šī partija tika aģitēta brīdī, kad spokos parādījās viens no partijas biedriem Jānis Baroniņš, kurš sāka veikt spokos priekšvēlēšanu kampaņu. Vēlākajā laika posmā sāka parādīties raksti, kas sāka apgalvot, ka Kaimiņš ies koalīcijā ar Saskaņu un ZZS. Protams, šādi apgalvojumi nav uztverama kā pilnīga patiesība, jo KPV LV nekad nav apgalvojis, ka saistīsies ar Saskaņu, taču viņš nekad nav teicis, ka to nekad nedarīs. Šīs aizdomas pastiprināja trīs notikumi, kur pēdējo – trešo - pieminēšu vēlāk. Pirmais: Gobzems paziņoja, ka KPV LV nevilks sarkano līniju pret Saskaņu, kas nozīmē, ka neparakstīs Jaunās Vienotības ierosinātu memorandu, kurš paredz, ka nesadarbosies ar prokrieviskiem, pretvalstiskiem spēkiem. Lai gan ir grūti izprast, ko Jaunā Vienotība domāja ar “prokrievisks” un “pretvalstisks,” jo ko tādu var piešūt jebkurai partijai un paziņot, ka nevienai ar to nav jāsadarbojas. Šo memorandu vienīgā partija, kas bez Jaunās Vienotības ir parakstījusi, ir Jaunā Konservatīvā Partija, kura paziņoja, ka papildinās šo memorandu, kas varētu nozīmēt, ka tiks precizēta memoranda būtība, principā piespiežot visas partijas parakstīt šo memorandu. Otrs notikums, kas ir iespiedies daudzu “KPV+S” pieminētāju sarakstā ir intervija ar Domburu, kur Kaimiņam uzdodot jautājumu, vai nesadarbosies ar Saskaņu, tiek paziņots, ka viņš nesadarbosies ar Ušakovu. Tā, kā Ušakovs vēlēšanās nepiedalīsies, tad jautājums, kāpēc tas bija jāpiemin, nevis jāpasaka skaidra nostāja: “Sadarbība ar Saskaņu mums nav iespējama.”

Daudzus cilvēku nesaprašanu rada fakts, ka Gobzems, KPV LV ministru prezidenta kandidāts, nodarbojas ar savas partijas aģitāciju Dienas Biznesā, kur viņu intervē žurnālists Sandris Točs. Itkā no sākuma viss liktos nevainīgi, taču jāpievērš uzmanība vairākiem faktiem:

1. Dienas Biznesam ir ļoti stingra saistība ar oligarhu Aināru Šleseru, kuru plašāk pazīst kā Buldozeru, kā to parāda Rīdzenes Sarunas.

2. Sandris Točs ir aktīvs atbalstītājs Saskaņai. Nesen NA ģenerālsekretārs Raivis Zeltīts publicēja video, kur Sandris Točs apgalvoja, ka koalīcijai ir jābūr KPV LV un Saskaņai, kas pastiprina šādus uzskatus. (video būs zemāk)

3. Dienas Bizness aktīvi intervē tieši šīs divas partijas, kas pastiprina cilvēku aizdomas par “KPV LV + Saskaņa” scenāriju.

Lai gan Dienas Bizness (arī Točs) ir piedāvājis arī JKP uz sarunām, toties JKP DB ir atteicis, pamatojot, ka apšauba Toča brīvās žurnālistikas spējas.

KPV LV reitings sāka strauji augt pēc tam, kad KNAB aizturēja Kaimiņu, neļaujot viņam pat uzstāties, kas gan nav īsti saprotami. Tāpat viņa aizturēšana ir visskaļākā pēdējos gados. Pēc aizturēšanas Kaimiņam pienāca klāt Ivars Zariņš, kurš pārstāv partiju “Saskaņa” un piedāvāja viņam kādu advokātu vārdā Saulvedis Vārpiņš, kuram ir bijušas saistības ar LB prezidenta Ilmāra Rimševica aizturēšanu. Nē, viņš nav viņu aizturējis, drīzāk otrādi – viņš nav atbalstījis viņa aizturēšanu. S. Vārpiņu, līdzīgi, kā Kaimiņu, aizturēja KNAB, kur abi līdzīgi uzskata, ka aizturēšana nav bijusi likumīga.

Nepievēršot uzmanību S. Vārpiņam, vairāk uzmanības tiek pievērstas šim trešajam punktam: kāpēc Ivars Zariņš devās palīdzēt Kaimiņam un kāpēc Kaimiņš apstiprināja palīdzību, skaidri zinot, no kuras partijas nāk Ivars Zariņš?

Visas šis aktivitātes ir radījušas arī ļoti īpatnēju reakciju no SKDS puses. Liela daļa uzskata, ka Arņa Kaktiņa vadītais SKDS izplata falsifiscētus reitingus par labu Saskaņai un Zaļo un Zemnieku Savienībai. Pēc visām aktivitātēm, kuras, ja neteiksim ir draudzīgas Saskaņai, bet ir neitrālas, KPV LV reitings pēkšņi jūlijā no 3,9% uzlēca uz veseliem 7%, pārspējot Nacionālo Apvienību. Runājot par SKDS, SKDS sola Saskaņas un ZZS koalīciju jau kopš 2015. gada – īsi pēc vēlēšanām, praqktiski nemainot uzvarētājpartiju reitingus. Tas arī ir grūti izprotams, ka Vienotībai pēc 2014. gada vēlēšanām reitings bija 21,9%, bet jau vēlāk tas ir 9,8%, kur tas regulāri sāk krist un paliek pavisam niecīgs, kāds tas ir arī pašlaik. Ļoti lielu ažiotāžu izcēla fakts, ka SKDS pirms pašvaldību vēlēšanām Rīgā parādīja pilnīgi tos pašus reitingus – ZZS un Saskaņa būs pie varas, bet citas partijas neiegūs neko. Varat mani uzskatīt par JKP atbalstītāju, bet cik stipri ir jākļūdās, lai paredzētu, ka JKP iegūs mazāk par 2% vēlēšanās, bet beigās kļūtu par 3 lielāko spēku Rīgas domē un ZZS pat nebūtu nemaz tuvumā RD (Lai gan pastāv konspirācijas, ka ZZS speciāli devās uz RD, jo juta, ka Saskaņai ar Gods kalpot Rīgai var nesanākt veidot koalīciju, t.i. ZZS “noēda” latviešu balsis.

Daudz tiek pievērsts arī pašam Gobzemam, kurš KPV LV atbalstītāju acīs, cik esmu ievērojis, ir mesija, kristāltīrs un dzidrs. Redziet, es teikšu, ka tā nav. Pirms iesaistīšanās KPV LV A. Gobzems ir ziedojis 12 tūkstošus Vienotībai, kas ir īsti neizprotams, jo viņam šajā pašā laikā bija problēmas dibināt pašam savu advokātu biroju un bija sadarbojies ar Māri Sprūdu, kurš tagad ir krimināli apsūdzēts un viņa tiesāšana ir paredzēta nākamgad. Itkā varētu teikt, ka nekas, jo, ja pieņemsim, ka A. Gobzems neko nav zinājis par Māri Sprūdu, tad daudzus jautājumus uzdod civillieta C30384413, kura daudziem ved aizdomas, ka tur pieminētā persona “A” varētu būt Gobzems. Es tomēr izvairīšos no jebkādām konspirācijām.

Raksta mērķis nav KPV LV, A. Kaimiņa, A. Gobzema un citu pieminēto partiju un cilvēku nomelnošana. Šis ir mans viedoklis par to, ko es redzu. Raksta galvenā doma bija neuztvert KPV LV kā mesijas un glābējus, jo ticēt tam, ka kāds atnāks un visu saliks pa plauktiņiem nav īpaši gudra rīcība, jo šādām darbībām vajag vairāk nekā 4 vai pat 8 gadus. Labprāt dzirdētu komentāros viedokļus, kādus labojumus, ja es esmu kļūdījies šajā ļoti īsajā un ātri rakstītajā rakstiņā un arī to, lai cilvēki apspriež ne tikai KPV LV, bet arī citas partijas – kāpēc par tām var balsot un kāpēc ne.

P.s. Mazs ieteikums - tas, ka politiskais kandidāts uztaisa Facebook video vai tiešraidi, kur viņš atbild kādam rakstam, tas automātiski nenozīmē, ka viņš stāsta taisnību!

Paldies par uzmanību

Avoti:

https://irir.lv/2018/07/25/mafija-serojiet-ludzu

https://ivetabuike.wordpress.com/2018/06/26/kaimingeita-turpinajumam-jaseko/

http://pietiek.com/raksti/trukuma_nonakusais_gobzems_maina_orientaciju_-_ziedo_12_000_eiro_vienotibai

https://www.facebook.com/ltvzinas/videos/artuss-kaimi%C5%86%C5%A1-pieraksta-saulve%C5%BEa-v%C4%81rpi%C5%86a/1708661705917967/

https://www.facebook.com/ParNacionaluValsti/videos/849399711927432/

https://skaties.lv/zinas/latvija/kpv-lv-nepievienojas-partijam-kas-novilkusas-sarkano-liniju-pret-saskanu/

http://pietiek.com/raksti/ka_satelits_ir_aldis_gobzems

https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/kpv-lv-ielauzas-popularako-partiju-trijnieka.a286580/

http://jauns.lv/raksts/zinas/286813-ka-politiki-reagejusi-uz-jaunas-vienotibas-piedavajumu-parakstit-memorandu-par-nesadarbosanos-ar-prokremliskiem-spekiem

https://en.wikipedia.org/wiki/Latvian_parliamentary_election,_2018

Attēls:

https://d2v9y0dukr6mq2.cloudfront.net/video/thumbnail/BuKKyFq/videoblocks-flat-style-animation-of-a-hand-casting-vote-in-the-ballot-box_ha6aboftx_thumbnail-full02.png

 
34 0 27 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 27

0/2000

KPV. lV sevi ļoti aktīvi reklamē visur ne tikai spokos, taču es atļaušos būt no tiem (iespējams retajiem), kas skatās šķībi uz šo partiju, taču spēsu pamatot to ar 2 argumentiem.

1. Partijas sauklis ir "sākt ar sevi" Tajā pat laikā vairāki kandidāti, ne tikai Artuss no kura rupjības un neētiska rīcība ir standarts, regulāri pārkāpj savas partijas ētikas kodeksa 8. punktu un sava kampaņāizmanto citu partiju nolikšanu, intervijās, video, komentāros un rakstos tiek lietota necenzēta leksika un apvainojumi. Kā tad tā - liek sākt ar sevi, bet pasi pat savus noteikumus neievēro.

2. Daudzi KPV.LV uzskata par mesiju un valsts glābējiem. Tajā pat laikā Kaimiņs, pāris dienas vēlāk arī Liepiņa publiski lūdz ziedot viņiem naudu, lai var nodrošināt naudu kampaņai cīņā ar varas partijām, urklāt no Liepiņas izsakoties pat tādām frāzēm kā "noteikumi par partiju finansēšanu vairāk domāti varas partijām" - ja tā saucamie glābeji nespēj pat līdz galam nofinansēt savu kampaņu un lūdz tautu ziedot, turklāt gatavi rīkoties netīri - kā viņi glābs valsti, ko uzturēt ir daudzkārt sarežģītāk kā partiju?

5 0 atbildēt

jums nešķiet dīvaini, ka gandrīz visi vai nu raksta par kpv vai arī savā rakstā par citiem piemin kpv? it kā cita nēkā nebūtu kā vien kpv. ZB jau! Vieni saka, cik kpv labi, otri spiež uz veselo saprātu un saka - ja tu esi grudrs, tu par kpv nebalsosi. Saņemieties! Jūsu visu viedokļi nāk no medijiem. Ko prese pasaka, to jūs kladziniet tālāk piepušķojot ar savām "patiesībām".

0 0 atbildēt

Ok, izlasīju pēdējo rindkopu. TU saki, ka vajag vairāk par 8 gadiem, lai kaut ko mainītu? No kurienes tāds cipars. Ja kāda partija uzvar - 51%, tad viņa diktē visus pieņemtos likumus. Viņi ievēl valdēs, ostās, vidā un citur cilvēkus, kuri ir objektīvi un viss palēnām notiek. Reāli sanāk ka nevienu balsojumu opozīcija nevar izbojāt.

Piemēram, priekšlikums samazināt ministru skaitu līdz 6. Kurš par? 51% kurš pret? 49%. Un vis snotiek.

0 0 atbildēt

Ja izdara secinājumus no tā, ko Gobzems ir teicis savās tiešraidēs, tad tiešām - ies koalīcijā ar saskaņu. Viņš (gobzems) skaidri un gaiši pateica, ka nesadarbosies, ne ar Lemergu (ZZS), ne ar Oik shēmotājiem, ne ar maksātnespējas administratoru piesedzējiem. Kas beigās paliek? Paliek Saskaņa, jo, tā kā saskaņa nav bijusi pie teikšanas nevienā no sasaukumiem, tad viņus ne pie kā nevar vainot. Beigās tā arī sanāks - Saskaņai 30% balsis. KPV 21% un valdība gatava emotion

0 0 atbildēt

vēlos tevi diskreditēt, jo tas, par ko tu raksti, ir mediju iepotēts un tevis paša kopā salikts viedoklis, ko tu lepni pasniedz kā savu viedokli. Šādus viedokļus twitterī var lasīt padsmitiem ar tagu kpv lv.  nekā jauna, diemžēl.

0 0 atbildēt

"Raksta galvenā doma bija neuztvert KPV LV kā mesijas un glābējus, jo ticēt tam, ka kāds atnāks un visu saliks pa plauktiņiem nav īpaši gudra rīcība"

Pareiz, labaak balsot par vecajiem, kas jau sevi pieraadijushi neko labu nedarot tautas labaa un tieshi veel dzenot dzilaak suudos... raksta autors - tu esi vnk mudaks, neapvainojies... taas ir manas domas!

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt