local-stats-pixel fb-conv-api

Jimi Hendrix8

32 0

Džonijs Alens "Džimijs" Hendrikss (Johnny Allen "Jimi" Hendrix; 1942. gada 27. novembris — 1970. gada 18. septembris) bija amerikāņu ģitārists, bieži nosaukts par visu laiku labāko. Viņš arī mācēja spēlēt ar zobiem. 1969. gadā viņš spēlēja slavenajā Vudstokas koncertā un daudzi nāca skatīties tieši viņa uzstāšanos. Viņš nomira 1970. gadā, 27 gadu vecumā nosmokot pats savos vēmekļos pēc piedzeršanās. Dienu pirms Hendriksa nāves Ēriks Kleptons atrada un nopirka kreiļu Fender Stratocaster ģitāru un vēlējās to uzdāvināt Hendriksam, taču bija satriekts uzzinot, ka to nespēs izdarīt. Hendriksa mūzika bija dažāda, - blūzroks, hārdroks, psihodēlskais roks, jazz fussion, un funk roks, parasti viss kopā. Viņš pirmais plaši izmantoja ģitāru efektus, dažādus pedāļus un feedback.

Manas mīļākās  Džimija dziesmas ir Machine gun un third stone from the sun, gandrīz instrumentāli gabali.











32 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Šo dziedātāju gan es atļaušos nosaukt par ģēniju, tiešām lieliska mūzika.

4 0 atbildēt

tiikama muuzika emotion

3 0 atbildēt

Es domāju, ka ja tituls "The King" būtu jāatņem Preslijam un jānodod kādam citam, tad es bez pārāk ilgas šaubīšanās nodotu to Džimijam.

3 0 atbildēt

+ par rakstu! :)

2 0 atbildēt

Pavisam noteikti viņu nogalināja valdība,jo bija pret kara apvienībā kā ''Black Panthers'' un sludināja visiem pretoties valdībai,pretoties karam!

http://www.youtube.com/watch?v=DcfHC5cqMP8

1 0 atbildēt

Nu ko teikt... talantīgs cilvēks, labas dziesmas, par purple haze- nevar pateikt, ka būtu kāda 60. gadu. Žēl ka dzēra un lietoja narkotikas.

2 1 atbildēt

Pastāv diezgan ticama iespēja, ka viņa nāve nebija nekāda nejaušība, bet gan viltīgi izplānota slepkavība... http://www.youtube.com/watch?v=uawqlAXCYVI

0 0 atbildēt

ahh tik žēl ka nomira;( man elks. nu viņš jau nenomira no marihuānas, neviens cilvēks pasaulē nav nomiris no marihuānas pārdozēšanas vai izrasot avāriju. bet Lsd gan nevajadzēja viņam lietot :(

0 0 atbildēt