local-stats-pixel fb-conv-api

Citas pasaules gūstekņi3

78 1

Mūsdienās cilvēkus nolaupa atnācēji, bet senos laikos to darīja fejas un elfi. Kādēļ gan noslēpumainajām būtnēm savajadzējās cilvēkus? Vai tik arī šī dīvainā sakritība nenozīmē, ka citplanētieši un elfi ir vienas un tās pašas tautas pārstāvji?

Vai mums būtu vienas asinis?

Šādu orģinālu hipotēzi - elfiem un atnācējiem ir vienas asinis - ierosināja ufologs Breds Staigers. Viņa skaidrojums bija vienkāršs: ja ticam tautas teikām, burvju tautas pārstāvji prot mainīt savu ārieni atkarībā no tā, kādam cilvēkam tie parādās. Ja cilvēki grib ticēt atnācējiem, fejas vienkārši pieņem mazu zaļu cilvēciņu veidolu, tādējādi pielāgojoties mūsu fantāzijām. "Man ir nopietnas aizdomas, ka mūsdienu mitoloģijā daži atnācēji, kas izkāpj no starpplanētu kuģiem, var būt vien kārtējā feju varietāte", - raksta mitoloģijas speciālists Leslijs Šepards.

Un laiks apstājas...

Laiks feju zemē un mūsu pasaulē plūst dažādā ātrumā. To pašu stāsta tie, kuri pabijuši citplanētiešu gūstā. Kāds skotu fermeris bija prom trīs nedēļas, pēc ta atgriezās mājās - un nesaprata, kādēļ viņa sieva tā priecājas. Pēc viņa aprēķiniem bija pagājušas tikai kādas trīs stundas! Daudz traģiskāks ir stāsts par īra Brana un viņa biedru kuģojumu. Devušies ceļā, viņi sasniedza Svētlaimības salu (pasaku zeme, kur dzīvo burvju tauta). Drīz vien mirstīgie sāka skumt pēc dzimtās zemes un devās atceļā. Kad Brana laivas sasniedza Īrijas krastus, viņš izbrīnā konstatēja, ka peizāža tam sveša. Kad Brana dēls Nehtans nolēca no laivas borta, viņš tūdaļ pārvērtās pīšļos. Kamēr Brana komanda atpūtās feju salās, viņa dzimtenē bija pagājuši vairāki gadu simteņi! Branam ar saviem cilvēkiem nācās atgriezties burvju zemē.

Burvju pankūkas

Pensionāram Džo Simotam piederošajā Igl - River fermā 1961. gadā viesojās citplanētieši. Pie viņa mājas apstājās mirdzošs lidojošais šķīvis. No tā izkāpa cilvēks zilā uniformā un ar žestu palūdza izbrīnītajam saimniekam tīru ūdeni. Apmaiņai citplanētietis pacienāja Džo ar pankūkā. Kad pensionārs pastāstīja savu piedzīvojumu, kosmiskās pārtikas paraugus nosūtīja uz analīzi. Izrādijās, ka pankūkas pagatavotas no zemes iedzīvotājiem raksturīgiem produktiem - galvenokārt griķiem. Bija gan kāda dīvainība - pankūkās nebija sāls. Atmiņā ataust leģendas: fejas un elfi necieš sāli. Arī griķi, kas bija savādā ēdiena galvenā sastāvdaļa, ir burvju tautas iecienīts produkts. Visumā fejas ir viesmīlīgas un dāsnas, tikai nevajag garšot viņu cienastu, citādi nāksies palikt burvju zemē uz visiem laikiem. Tam ir milzums daudz piemēru tautas mītu daiļradē. Stāsta, ka esot pat saglabājies kauss, no kura fejas esot centušās ar vīnu piedzirdīt kādu zemnieku.

78 1 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 3

0/2000

Interesanta teorija, nekad nebiju iedomājusies!

4 0 atbildēt

Tas nu gan ir kas nedzirdēts emotion

2 0 atbildēt

Jā teorijas ir daudz un dažādas, diemzēl patiesību varam arī nekad neuzzināt!

0 0 atbildēt