local-stats-pixel fb-conv-api

Aizliegtās zināšanas2

12 0

Daudzi patiesības mīlētāji jau ir panākuši to, ka kādas noteiktas preces ražošanas noslēpums tiek atklāts plašākas sabiedrības ievērības lokam. Bet tas nebūt neizslēdz lielo kompāniju vēlmi slēpt ražosanas tehnoloģijas un preces ingridientus, kuri atbilstošās kombinācijās var radīt patērētājam atkarību vai izraisīt īslaicīgu eiforiju. Kā piemēru var pieasukt visiem labi zināmo kompāniju Coco-Cola, kuras sastāvā tika sākumā iekļauta atkarību izraisoša viela, tā pat arī kafijas ražošana, kur tehnoloģijas process paredzējā, ka kafijas pupiņas pirms nonāktu uz patērētāja galda, būtu kārtīgi atmiekšķētas un sasūcinātas ziloņa vai kāda cita zīdītāja gremošanas traktā. Bet šoreiz par cita veida preču ražošanu, kuru lielie saldumu ražotāju koncerti slēpj no patērētājiem.

Nepārbaudīti avoti liecina to, ka tā saucamo mini saldumu izgatavošanas process, kuru izmērs un kaloriju skaits ir visai konstants, esot aizgūts no Dienvidu saldumu ražošanas tehnoloģiju pārstāvjiem. Vai visiem tik pazīstamo saldumu izgatavošanas aizsākumi ir meklejami Dienvidos, kur eksotiski radījumi uzņem nektāru no ziediem vai eksotiskiem augļiem, pēc tam tos izvadot no saviem gremošanas traktiem kā gatavus saldumus lietošanai kārumnieku uzturā. Protams ka neviens saldumu tirgotajs saviem patērētajiem nereklamēs to, kur viņu pārdotie našķi ir pabijuši un kādi tik blakus produkti nav izvēlētā kāruma sastāvā, bet mūsdienās patērētājiem tiek piedēvētas tiesības zināt vismaz to, ko viņi ēd un kādu reakciju varētu izsaukt produkti, kurus viņi lieto savā uzturā. Iespēja gan, ka lielie ražotāji, novērtējot vecās tradīcijas saldumu ražošanā, eksplotē lielu skaitu kanarijputniņu, kuri uzņemto ziedu nektāru, pārstrādājot, izkārna dažādu garšu un krāsu pilulas, ir visai niecīgs, tomēr jādomā, ka patērētājiem būtu jābūt iespējai izzināt saldumu ražošanas tehnoloģiskais process un to izstrādāšanas veidi, jo tajos varētu tikt iekļauti kaut kāda veida fermenti vai citi blakus produkti no lielākiem dzīvniekiem, lai mazinātu saldumu ražošanas izmaksas un iespēju tos saražot lielos daudzumos.

lasi, vērtē, komentē emotion

12 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv