local-stats-pixel fb-conv-api

Vecā leijerkastnieka stāsts0

28 0

Bija iestājusies novakare, paslēpdama Sauli aiz debess apvāršņa un caur pilsētas ielām, pēdējiem gaismas stariem izsīkstot tumsā, lauzās dzidras melodiskas skaņas, kuras kādu aicināja, lai tās tiktu novērtētas. Vecais lejerkasnieks vien piemiedza acis un savādais instruments, kuru viņš tika darinājis paša rokām, vienmērīgi bārstija noti pēc nots, metāla cilindram grižoties notiktā ātrumā. Katrs izcilnītis uz metāla cilindra, aizķerdams metāla plāksnīti, lika tai strauji atbrīvoties, notrīsot vecā lejerkastnieka sirdij, kad gaisu saviļņoja dzidra nots, kura kādu brīdi turpinājās, līdz metāla plāksnīte beidza trīsēt.
Pie vecā lejerkastnieka piezagās kāda studente, kuru līdz šejienei bija atvilinājis dzidrais lejerkastes skanējums. Viņa apstājās pretī vecajam vīram un ielūkojās viņa zaļganpelēkajās acīs. Acis vecajam vīram bija skaidras, tomēr tajās varēja nojaust raizes un rūpes. Lai gan netika bilsts ne vārds strap diviem svešeniekiem, kuri stāvēja viens otram pretī tumsas ieskautajā ielā, kuru lēnām sāka izgaismot laternas. Jeuniete spēja iztulkot ik skaņu, kura izlauzās no savādā instrumenta.
Vecais vīrs bija noraizējies par dēlu, kurš to bija pametis un klusībā lūdza pēc palīdzības, lai kāds tam neļautu apmaldīties steigas un netikumu pārņemtajā burzmā. Viņš dēlam vēlēja vien labu un no sirds vēlējās, lai dēls apņemtu par sievu kādu krietnu meiteni, kura viņu uzvestu uz pareizā ceļa, neļaujot viņam iestigt netiklības dūksnājā, kurš aprija jaunieti pēc jaunieša, neļaujot tiem sevī saskatīt vērtību un liekot viņiem dzīties pakaļ aklai sāpej, kuru aprija steiga. Vecais vīrs klusībā cerēja, ka viņa piekusušās acis reiz redzēs viņa mazbērnu, kurš spēs turpināt viņa senču izlauzto ceļu līdz šodienai, lai mantojumā viņam atstātu stāstu un gudrību, kurš viņu pasargāja no neskaitāmām nepatikšanām, posta un izmisuma. Pie sevis viņš lūdza, lai pretī stāvošā jauniete uzmeklē viņa dēlu un atved pie viņa, lai viņš vēl reizi varētu uzrunāt daļu no savas miesas, kas viņa dēlam ļautu apdomāties un meklēt attaisnojumu un gaismu nākotnē, kura solijās būt gaišaka un mierīgāka kā līdz šim piedzīvotā.

lasi, vērtē, komentē emotion

28 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000