local-stats-pixel fb-conv-api

Mans stāsts: Kļuvu par māti 17 gados.107

614 4

Zinu,ka šim stāstam visticamāk būs daudz komentāru,kur man bija prāts un tā tālāk,bet sākot Jums stāstīt savu stāstu es Jums vienīgi varu teikt,ka lepojos ar sevi,ka ja man būtu jāpagriež laiks atpakaļ un es varētu ko mainīt,es neko nemainītu,jo pateicoties tam es esmu tieši tāda kāda es esmu tagad.

Man bija 16 gadi,tēvs ar māti izšķīrās2 gadus atpakaļ tieši ziemassvētkos,visi mani skolā apsmēja.Man sākās tīņu vecuma izlaidība,tušiņi,skolas kavēšana,dzeršana un protams vīriešu sabiedrība.(Piedodiet,cenšos noturēties neraudot,jo tas bija man pašāi grūts periods). Tad kādā koncertā es iepazinu cilvēku,kas manā skatījumā bija forš,izskatīgs un pārdroš. Pēc kāda laika mēs sākām satikties ballītes alus. Viņš mani iepazīstināja ar savu ģimeni,es bīju jauna muļķe,kas vēl nekā nesaprata no īstās dzīves,domāju-Ja jau viņš iepazīstina mani ar saviem vecākiem,tad viss ir nopietni.Bet viss izrādījās savādāk.. Pagāja 3 mēneši no tā laika kad iepazināmies un es uzzināju,ka esmu stāvoklī,pirmais ko es nodomāju kā lai es uzaudzinu savu bērnu bez izglītības,bez darba un padstāvīgiem ienākumiem? Kā gan lai es bērnam varu nodrošināt tādu nākotni kādu viņš ir pelnījis? Pirmā kas to uzzināja bija mana māte,kas kategoriski bija pret to lai es dzemdētu. Otrais bērna tēvs,kas it kā šo ziņu pieņēma tā it kā nekas tur ievērības cienīgs tas nav. Kad biju 14 nedēļā mani bērna tēvs pameta. Māte uzstāja uz abortu,krusmāte uzstāja uz abortu,es kategoriski biju pret. Ar katru dienu man radās ar vien vairāk un vairāk bailes,ka es savu bērnu nevarēšu nodrošināt. Man asaras līja,bet es centos sevi iedrošināt,ka viss ir kārtībā un es to spēšu! (Paldies manas mamas māsai,ka mani atbalstīja). Man bija palikuši 17 gadi un tuvojās tas mēnesis kad man jādzemdē,es visu kas vajadzīgs bērnam biju sagādājusi pati,pampēri,gūltiņa,drēbītes. Un tad es sapratu,ka es spēšu uzaudzināt savu bērnu un nodrošināt ar visu kas viņam vajadzīgs. pienāca diena,kad es beidzot savu mazulīti sastapu,kad viņu man uzlika uz vēdera,es raudāju aiz laimes,glastīju galviņu,kad māsiņas gribēja mazo ņemt prom un saģērbt es lūdzu,lai pēc iespējas ātrāk viņas man mazo atdod atpakaļ. Slimnīcā es ik stundu klausījos viņa mazajos elpas vilcienos,jo gribēju zināt vai viņām ir viss kārtībā. No brīža kad man piedzima mazasi mana dzīve mainījās uz pavisam citu pusi,tad es sāku aptvert,kas ir patiešām īšta mīlestība,kad ir tā,kad tu esi gatavs atdot visu,lai tikai viņām būtu labi,lai viņs būtu paēdis,siltumā,apģērbts. Pašlaik manam mazulītim ir 2 gadi,es nespēju iedomāties dzīvi bez viņa,tās dienas,kad es esmu darbā un mans mazais bērnudārzā,kad esam šķirti tās liek ilgoties nežēlīgi pēc mana mazulīša. Jā es ar lapnumu saku es piedzemdēju bērnu 17 gados,audzinu viena un pilnīgi visā mazo nodrošinu! Pats burvīgākais ir pamosties no rīta agri agri uztaisīt brokastis un modināt mazo uz bērnudārzu,jo mirklis kad tu redzi mostošos smaidīgu sejiņu,kas tevi apskauj un iedod rīta buču,tas ir nenovērtējams mirklis un to es nepret ko mūžā nemainītu!

Jaunieši domā ooo jā sekss jau agrā jaunībā ir kruti,bet īstenīā,lai ar ko tādu nodarbotos ir arī jāpadomā par sekām,jābūt atbildīgiem. Jo jautājums būs viens-vai Jūs būsiet spējīgi savu dzīvi pilnībā izmainīt,vai spēsiet atvadīties no tusiņiem,skolas,draugiem un 24stunsas diennaktī,7dienas nedēļā uzņāmties atbildību par kādu mazulīt,kurš ir dāvāts Jums lai Jūs pasargātu viņu un rūpētos par viņu. Bet ne visi diemžel ir gatavi visu ziedot,tādēļ ņematies prātā vai Jums tas ir vajadzīgs,ja neesat tam gatavi?

No sākuma jau rakstīju,ka ja man būtu iespēja ko mainīt šajā situācījā,es nemainītu neko,JO mana dzīve ir izmainījusies un tagad es zinu,ko nozīmē īsta laime,kaut ir iziets cauri daudz pārbaudījumiem,bet tas ir tā vērts bijis.

614 4 107 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 107

0/2000

Veltījums visiem dirsē***

Man mazais piedzima neilgi pirms astoņpadsmitās jubilejas (bērna tēvu "pasūtīju" pati), diemžēl atbalstu no savas ģimenes nesaņēmu. Šobrīd man 25. Esmu ar bakalaura grādu arhitektūrā, maģistra grādu interjera dizainā, strādāju vienā no vadošajiem arhitektūras uzņēmumiem Latvijā...pelnu kā deputāts emotion un šogad pārvācamies no īrēta dzīvokļa uz māju (jā, ar hipotekāro kredītu gan)un zināt ko...visu paveicu viena, arī skolu bieži apmeklēju ar mazo ratiņos...

 

 Ja var un grib VISU VAR

Tā ka turaties abas...viss būs un jau ir labi. 

52 0 atbildēt

Visi vīrieši, kas apgalvo, ka bērns tādā vecumā ir traucēklis, nemaz i nebrīnos par jūsu tādu viedokli. Tāpēc jau nepilngadīgās bieži vien paliek vienas, ar bērnu uz rokām, jo jums dūša papēžos uzņemties jelkādu atbildību. Jums ir iekodēts tik tizli domāt. Jums tikai drāšanās prātā. Ja nevēlies uzņemties nekādu atbildību, iepako savu daiktu atpakaļ biksēs, un izvelc tikai tad, kad sajutīsies atbildīgs vismaz par kādu dzīvu radību. Papleta kājas, pati vainīga? Viņa vismaz neaizbēga no sekām, un neko nenožēlo. Šīs meitenes ir pelnījušas vismaz tik daudz, lai netiktu nosodītas. 

53 4 atbildēt

Pirmkārt, 14.nedēļā abortam ir par vēlu. Otrkārt,  viennozīmīgi iepriecina, ka uzņēmies atbildību par savas uzvedības sekām. Par to vairāk kā vienkārši cepuri nost, jo uzņemties atbildību ir nopietns solis.  Treškārt, ja cilvēks grib un spēj sevi saņemt rokās, viņš tiek ar visu galā. Un bērns ir lieliska motivācija. Bet Tu jau to tagad zini emotion

26 1 atbildēt

Protams, tā tam nevajadzētu notikt. Bet tā notiek. Un ir labi, ka vismaz Tu spēji uzņemties atbildību, jo, kā redzams arī komentāros - puišuprāt, Tu pati esi vainīga, bet par vīrieti, kurš savos 28 principā izmantoja Tavu naivumu un pameta, viņi nepiemin ne ar pušplēstu vārdu. Tāpat arī interesanti, cik viņiem vienkāršas šķiet tādas lietas, kā aborts, avārijas kontracepcija utt., lai gan viņi pat nav iedziļinājušies, visticamāk, ko tas viss nodara sievietes organismam. 

Atliek vien novēlēt veiksmi un apņēmību arī turpmāk! Katrs saņem to, ko pelnījis, un tik, cik pelnījis - agrāk vai vēlāk emotion

22 0 atbildēt

Tur jau arī ir tā lieta, ka jaunieši savā "trakajā vecumā" līdz galam ar prātiņu nedomā un nerēķinās ar sekām. Galvenais ir varēt pārvarēt grūtības un dzīvot lielisku dzīvi tādā virzienā, kādā dzīve ir novirzījusies. Vēlu veiksmi arī turpmāk! emotion

14 0 atbildēt

Veltījums visiem dirsē***

Man mazais piedzima neilgi pirms astoņpadsmitās jubilejas (bērna tēvu "pasūtīju" pati), diemžēl atbalstu no savas ģimenes nesaņēmu. Šobrīd man 25. Esmu ar bakalaura grādu arhitektūrā, maģistra grādu interjera dizainā, strādāju vienā no vadošajiem arhitektūras uzņēmumiem Latvijā...pelnu kā deputāts emotion un šogad pārvācamies no īrēta dzīvokļa uz māju (jā, ar hipotekāro kredītu gan)un zināt ko...visu paveicu viena, arī skolu bieži apmeklēju ar mazo ratiņos...

 

 Ja var un grib VISU VAR

Tā ka turaties abas...viss būs un jau ir labi. 

13 1 atbildēt

Slida- esmu kopa ar tevi un vardi vieta..... ir loti daudz VIRIESU ka aizmuk no atbildibas, tada veida nosodot tikkai sievietes, M.... visos gadijumos.... ari es paliku bez bialogiska kad biju mammai puncii... 

13 1 atbildēt

īsta laime? Nu nezinu, man ir 25 gadi, laba izglītība,labi apmaksāts darbs, auto ,dzīvoklis utt...

Ja 16 gados būtu uzcirtis sīko, varētu tagad gaterī strādāt.

Ar to gribēju pateikt, ka visam ir savs laiks un 16 gadi noteikti nav vecums kad taisīt bērnus, ja dzīvē gribās ko sasniegt. Un vispār kāda māte var būt 16 gados? 16 gados cilvēks pats vēl ir bērns.

 

17 9 atbildēt

Ļoti labs stāsts!

Kas attiecas uz gadiem, tad manai sievai bija līdzīgi, tikai atšķirība tajā, ka neviens vecāks nebija pret un es arī viņu nepametu. Bērns netraucēja ne strādāt, ne mācīties, ne dabūt maģistra grādu, ne sakrāt naudu, ne uzcelt māju. Tagad iet jau 4. klasē.

Autorei gan liels lūgums pārlasīt un pareizrakstību savest kārtībā emotion

9 1 atbildēt

Kāpēc meitenes vienmēr tiek vainotas , kad viņām piesakas bērns pārāk agri ?

Tie, kas aizbeg no atbildības, reāli ir cūkas. Kā uzzina pozitīvu grūtniecīnas testu, tā prom. Tad jau skaidrs, ka citas cietīs šī cūcīgā kropļa dēļ, kurš pēc tam vazājās un sataisa bērnus. 

Par sievieti ar bērnu un čali iepazīstoties - bērns nav vainīgs. Tie, kas nepieņem meiteni, kurai ir bērns no neveiksmīgām attiecibām, arī ir cūkas. Atzīstu vīriešus, kuri paņem sievieti pat ar 2-3 bērniem . Pati pazīstu vīrieti, kurš pieņēma sievieti ar 2 bērniem no neveiksmīgām attiecibām. Un nekas slikts - virietis viņus atzīst un ir kopīgs 3. bērniņš .

Labi, ka māte viena var cīnīties par bērnu, smagi strādā un bērnudārzā uzaugot, vismaz satikt citus mazuļus ar kuriem draudzēties.

Pašlaik esmu laimīga, kad esmu viena . Bet turu īkšķus par visām vientuļajām māmiņām. Sievietes ir spēcīgākas, jo nebaidās no atbildības un savus bērnus sargā kā lauvenes. 

lūk čaļiem - ja kāds uztaisat bērnu un pēc tam neatzīstat par savu gļēvuma deļ, piesakaties cūku fermā par iedzīvotāju . Tapēc ka ģļēvums un bezatbildība nav spēks. Tas ir vārguļu ziņā .

Vēlu tev un mazajam spēku un izturību. 

7 0 atbildēt

Ceru ,ka viss jums būs labi un nodrošināsi savu bērnu!

4 0 atbildēt

Vīrieši aizbēg no mirkļa grūtībām, bet pēc laika iestāsies nožēla, kas viņus vajās līdz sirmajām dienām.Jo kad viņā atmodīsies tēva jūtas un tralalā..būs jau sen par vēlu. Paldies par 23 hromosomām, tagad p**** prom! Autore, visu cieņu! Visu to labāko jums! emotion

4 0 atbildēt

interesanti,ko var darīt cilveks bez izglītības un ar sliktām zināšanām?

5 2 atbildēt

Tas NAV pienākums ,ja pašam nav materiālais stāvoklis pietiekams ,lai segt savus izdevumus, kā arī no ši pienākuma var atteikties pierādot ,ka konkrētais vecāks NAV pietiekami rūpējies par savu pēcnācēju.

3 0 atbildēt

Tu esi malace. Man prieks pa jums ar mazo!!! Lasot tavu tekstu biki ieraudajos!!

3 0 atbildēt

Es arī dzemdēju 17.gados dzīvoju atsevišķi no vecākiem un ar bērna tēvu.Un jā nejau visas kas dzemdē 17 ir bezatbildīgas m..... Vienīgi man 19.gados ir 2 bērni un es to nenožēloju.Un es zinu droši ka tāpat sasniekšu visu ko vēlos un bērni ir stimuls tam..Un vispār ir māmiņas kas sasniedz vairāk ar bērnu uz rokām nekā sievietes kas skrien tik un grābj visu ko var(protams es nerunāju vispārīgi un nenoniecinu nevienu).Preiks par tavu drosmi izstāstīt un nekaunēties no tā ka esi mamma.A dirsēji vai nu vēl nav izaugusi no pamperiem vai nu vienkārši dirš diršanas pēc lai patēlotu gudros, jo vieglāk jau ir nodirst citus nekā meklēt savas kļūdas un padomāt ka pašu dzīvē varētu visādi gadīties.

3 0 atbildēt

Ir jauki, ka tiec galā un ir kāds, ko mīlēt, bet es arī iesaku Tev pilnveidot sevi, lai Tu kļūtu cienījama, lai Tu varētu palīdzēt savam bērnam pildīt mājasdarbus nepieļaujot tik lielas gramatiskas kļūdas.. Lai veicas!

3 0 atbildēt

Sākumam- novēloti apsveicu ar bērniņa atnākšanu. emotion

Jā, protams, varbūt 17 gadi nav īstais laiks dzemdēt, bet vai taisīt abortu ir prātīgāk? Nebūt ne. Tā ir svētuma slepkavība. Pati esmu vēlējusies bērnu kopš 15 gadu vecuma, bet es sapratu, ka bērnam neko nespēšu dot.. Tagad, protams, kad strādāju un mācos vienlaicīgi, būtu grūtāk rūpēties par mazuli.. bet man neliekas, ka tas būtu neiespējami. Ja pat Tu, pilnībā viena, pat bez mātes morāla atbalsta, tiki galā, tad noteikti, ka to var izdarīt arī citas. emotion

6 3 atbildēt
Drosmīgi. Lai jums abiem veicas. emotion
2 0 atbildēt

Tev arī izturību un visu to labāko,jo tev cik saprotu vēl priekšā taa laime redzēt kā mazais sper pirmos soļus ja vēl nav spēris.

3 1 atbildēt