local-stats-pixel fb-conv-api

Ielu muzikanta Mērfija likumi25

344 1

Pa vasaru izdomāju ka var;etu kautkā likt lietā to ko es māku- etnogrāfiskās kokles spēli. Izdomāju, ka jāiziet ielās. tā nu es uzsāku savu vasaras darbu, kā "ielu muzikants". spēlēju es Rātslaukumā. Par muzikanta peļņu, interesantajiem notikumiem, piedāvājumiem, strīdiem un grūtībām varbūt uzrakstīšu atsevišķu rakstu, bet šeit būs daži mērfijveida likumi, kuri tiešām izpildās un ar tiem jau var rēķināties.

Ja interesē, lai pastāstu kāduas atgadījumus, vai vis/pār par šo laiku, tad rakstiet komentos- būs vēlviens raksts par šo tēmu. droši izsakiet arī savas domas par to, kāda ir jūsu atrieksme pret ielu muzikanriem, kas patīk, ko vēlētos dzirdēt.

Ps. nemetiet naudu vecajam krievu akordeonistam. viņš ir ļauns, vienmēr lamājās un par spīti nerunā latviski, kaut arī saprot un prot runāt.

344 1 25 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 25

0/2000

Es labprātāk metu naudu ielu muzikantiem, nevis tiem slinķiem, kas sēž, ubago un rāda bēdīgu seju. + par rakstu.

60 0 atbildēt

Jā, man patik atmosfēra, kad muzikanti spēlē tuneļos,!

28 1 atbildēt

Loti patik ka eju pa ielu un kads spele saksafonu. Tiesam patikama muzika. Parasti metu naudu tiem, kas spele kadas latviesu dziesmas, kas atri uzlabo garigo. Pa santimiem, bet vismaz kautko. :D

12 0 atbildēt

labprāt dzirdētu arī par atgadījumiem, kas notikuši spēlējot :)

12 0 atbildēt

vēl daži spēlē prieka pēc, ne naudas pēc un pēc tā cik daudz naudu viņš savāc viņš secina cik labi spēlējis

8 0 atbildēt

Taisnība, pats dažreiz uzspēlēju Vecrīgā

2 0 atbildēt

man jau traki gribas kautkad uzspēlēt, bet nav ar ko. visi tik ''nē nē uz ielas nē.'' 

2 0 atbildēt

Man patīk ielu muzikanti! It īpaši ja jaunieši sēz/ stāv un spēlē! Uzreiz tā pozitīvi! un it īpašu pozitīvs garastāvoklis paliek, ja kko jautru un pazīstamu spēlē! Neesmu nekad metusi naudu un neesmu spēlējusi, bet vng patīk! Nesen viena jauniešu grupiņa pie Maķīša spēlēja un tur kaudze ar cilvēkiem vnk sastājās un klausījās! Jauki un sirsnīgi! ;) ++

1 0 atbildēt

Tie dzeki kas pargerbas par tantinam ir neparspejami! ieraugot vinus uzreiz garigais pacelas! :D

1 0 atbildēt

Ielu muzikanti atdzīvina pilsētu. :) Vecrīgā bija viens, kurš solīja nospēlēt jebkuru dziesmu. Draudzene man sāka bakstīt - aizej, paprasi kādu somu dziesmu, kuru viņš toch nezinās. :)

Man pašai vislabāk patīk tie puiši, kuri pārģērbušies par tantēm ska stilā spēlē dažādus hītus un viens akordeonists, kurš Vērmanes dārzā/ Bastejkalnā spēlē šansonus. Īpaši forši viņu klausīties rudens vakaros, kad ir jau satumsis. Eju cauri parkam un skan mūzika, kura it kā aiznes pagātnē. Skaisti!

1 0 atbildēt
labs raksts, ar nepacietību gaidu nākošo- piedzīvojumu daļu
0 0 atbildēt

Vislābākos gabalus spēlēja "Pielietais munštuks" 4 maijā pie Swedbank kas ir vecrīgā, tiem man nauda žēl nebiju un pat ar 2 pazīstamajiem iemetām 2l alu viņiem :D

 

("Pielietais munštuks" ir daži jaunieši kas spēlē pārģērbušies par veičiņām, 1 pie bungām, 1 bass, 3 trompetes, ja nemaldos tāds bija sastāvs)

0 0 atbildēt

Nemetu naudu un nemetīšu, jo nav mums labu ielu muzikantu. 3 meldiņus jau katrs var iekalt. Starpcitu, ja satiktu tevi uz ielas pālī, tu noteikti dabūtu pa muti. 

0 2 atbildēt