local-stats-pixel fb-conv-api

Universitāte ar profesiju datorspēlētājs4

31 1

Daudzi dator spēlētāji ir sadūrušies ar to, ka apkārtējie to aizravšanos uzskata par bēgšanu no realitātes. Īpaši tas skar tos, kas ir gatavs pavadīt pie videospēles diennakti pēc kārtas. Dienvidkorejas Chang-An universitāte, kas ir iekļauta desmit labāko valsts mācību iestāžu sarakstā, pielīdzināja dator spēlētāju sacīkstes tradicionālajam profesionālajam sportam. Bet tas vēl nav viss: "elektronisks sports" kļūs par profesiju, kuru mācīs universitātē.

Sākt apgūt "eSports" profesiju Korejas jaunatne varēs sākt jau nākamgad. Pretendenti varēs iestāties mācīties universitātes sporta zinātņu fakultātē, ziņo Ubergizmo. Agrāk fakultāte bija dzimtās māja tikai tradicionālajām sporta spēlēm: futbols, basketbols, beisbols, golfs, boulings un tam tamlīdzīgi. Cik labi būs jāspēlē Counter Strike un līdz kādam līmenim vajadzēs būt Dota 2, netiek ziņots.

Tā dienvidkorejas dator spēlētāji saņems iespēju attīstīt savus talantus. Protams, tiem kas iestāsies būs arī citas prasības. Tādējādi pat pilnīgi nesportiski puiši un meitenes kļūs ar profesionāliem sportistiem. Interesant, vai daudzi vecāki būs sajūsmā, kad to bērni paudīs vēlmi saņemt profesionāla dator spēlētāja specialitāti? Kas gan ir tā aizraušanās ar videospēlēm: kaitīga atkarība vai iemīļots darbs?

Var atzīmēt, ka Dienvid Koreja ir viena no kibersporta attīstības pasaules līderiem. Vēl jo vairāk, tur tas ir jau sen liels un ienesīgs bizness. Valstī pat eksistē speciālie televīzijas kanāli, kuri translē sacīkstes pa elektroniskajām spēļu- disciplīnām. Ne jau velti World Cyber Games pirmais turnīrs, kuru sauc par "kiber-olimpiskajām spēlēm", notika tieši Korejā. No tā laika šīs sacīkstes notiek katru gadu dažādās valstīs.

31 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Vis jabraudz pie skibajiem macities:D:D

2 0 atbildēt

Es teiktu ka geimings , tas ir hobijs , tas ir taspats kas iet uz svaru zali citam , tikai tu pavadi savu laiku ka tev patiik , jo reali tas ir tavs laiks un ja tev tas padodas tu to protams gribi dariit , tadel to varetu tikai dazhos gadijumos nosaukt par atkariibu , vai ka savadak.

2 0 atbildēt

Ja gribetos apskatit ka tur ir.

0 0 atbildēt
Galigi garam,stulbums,pfff
0 1 atbildēt