local-stats-pixel fb-conv-api

Tic, bet nevar pierādīt.24

471 0

Bez zinātnes intuīcijas, ka „tam jābūt iekārtotam tieši tā”, pasaulē nebūtu neprātīgu teoriju un arī lielu atklājumu. Tāpēc zinātniekiem bieži nākas pieņemt daudzas hipotēzes un pat ticēt tām. Dižie prāti reizēm patiesumu uzmin, vēl pirms tā kļūst par faktu vai argumentu. Lielais filozofs Denī Didro šo spēju nosaucis par „pareģošanas guru”. Izrādās, ka pasaules zinātnes autoritātes nekaunas ticēt pat tādām lietām, kas pirmajā acu uzmetumā liekas pilnīgi neticamas.

471 0 24 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 24

0/2000

- Ļoti labs un pārdomāts raksts emotion

23 0 atbildēt

bet protams. jebkuras teorijas sākumā ir ticibā idejai, tad ir hipotētiski pieņēmumi, tad seko pētījumi, pierādījumi un rodas zinātniska teorija, kas arī vēl nav absolūta patiesība. neviens saprāts nevar pierādīt savu saprātību.

11 0 atbildēt

Nav laika, jāskrien uz darbu, izlasīšu vēlāk! :)

10 0 atbildēt

Tiešām labs raksts! Varētu vēl kādu daļu! emotion

9 0 atbildēt
Labs +++
6 0 atbildēt

Man patika. emotion  Mazliet aizdomājos par dažām lietām, piemēram, laika neesamību... emotion

4 0 atbildēt

Ir ok. + Nopelniji.emotion

3 0 atbildēt

Ehh, gaidu, kad manu atmiņu varēs ierakstīt fleškā un pārpumpēt manā klonā, kad oriģinālais ķermenis būs pilnībā nomiris... emotion

2 0 atbildēt

Higsa bozons arī iesākumā bija tikai idejas līmenī. Idejas, kas savā laikā nekādīgi nevarēja tikt pierādīta. Un tikai šogad, gandrīz 50 gadus pēc teorijas rašanās, tehnoloģija ir sasniegusi tādu līmeni, kas ir ļāvis pierādīt Higsa bozona eksistenci. Daudzas trakas teorijas ir vienkārši bijušas pārāk revolucionāras savam laikam, pajautājiet Džordano Bruno, viņš zina! emotion

2 0 atbildēt

Man patika, +10 emotion

2 0 atbildēt

diezgan sarežģīti,bet man raksts ļoti patika.emotion

2 0 atbildēt

emotion Labs raksts! ;) 

2 0 atbildēt

Good good :)

1 0 atbildēt

Un kurš un kā var pierādīt, apgalvot, ka mēs nedzīvojam ierakstā, kā autonomas programas uz kāda "ietilpīga" cietā diska.

1 0 atbildēt

mīlestība nav tā ir tikai ilūzija

2 1 atbildēt

Shim rakstam jabut topaa nevis fakin, komiski emotion...

1 0 atbildēt

ļoti labs un saprotoš raksts emotion

1 0 atbildēt

Trešajam ir elementārs izskaidrojums, un Einšteinam tomēr taisnība. Pārliecība, ka monēta nenokritīs miljons reižu uz vienu pusi ir muļķīga, jo tas ir iespējams. Šim gadījumam ir savs diferenciālvienādojums un rezultāts ir atkarīgs no ārējiem spēkiem (gravitācija, vēja ātrums un c.) un arī no sākuma parametriem (sākuma ātrums, kordināta). Ja šīs vērtības nemainās, tad monēta patiešām nokritīs miljons reižu pēc kārtas uz vienu pusi. Loģiski. ka cilvēka roka to nespēs atkārtot, pat ar nopietnu trenniņu diez vai, bet izgatavojot mehānismu, kas strādā ar augstu precizitāti, to būtu iespējams paveikt. Protams arī varbūtību teorija paredz gadījumu, ka cilvēks tomēr to spētu, bet tas ir tikai gadījums, kas neņem vērā fizikas likumus un tāpēc ir radusies neskaidrība šajā jautājumā.

0 0 atbildēt