local-stats-pixel fb-conv-api

Šķidrums, kas uzglabā saules enerģiju vairāku gadu garumā12

Zviedru zinātnieki ir izstrādājuši šķidrumu, kuru nosauca par saules termālo degvielu. Tā spēj glabāt enerģiju, iegūtu no saules, vairāk nekā desmit gadus.

254 0 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 12

0/2000

cerēsim emotion 

5 0 atbildēt

"Ja viss ies pēc plāna, tad šī tehnoloģija kļūs pieejama komerciālai izmantošanai tuvākajos 10 gados."

Tā nu atdos pozīcijas fosilo kurināmo magnāti. Ha. Vai arī šī tehnoloģija būs tik dārga, ka to atļauties nevarēs neviens, izņemot miljonārus. Komunisms ar lētu enerģiju pašreizējā civilizācijā ir utopija.

4 0 atbildēt

Labs sprungulis naftas magnātu treknajā ritenī!

3 0 atbildēt
Man skolā vajag šo, gadās ka kuriķis šad, tad aizmieg un sanāk sēdēt pagrabā🥶
2 0 atbildēt
Dzintars jau sen bija
1 0 atbildēt

Nekas 'jauns jau tas nav... šķidrās sāls tehnoloģija , kuru jau pasen  izmanto , bet , ļoti dārga tehnoloģija!!! 

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Nav teikts kas ir katalizators. Un kāds ir vielas sadalīšanās process un laiks dabā. Jāpadomā vai (lai nepieļautu noplūdes) bez stingrām kontrolēm un smagiem sodiem vispār, var pieļaut šī produkta nonākšanu tirgū.

0 0 atbildēt

Kilograms uzglabā tikai 0,89 MJ enerģijas, bet ar vidēju ES siltināšanu un ES vidējo dzīvojamo platību butu vajadzīgi 200MJ enerģijas, kas ir 2-4 kg malkas, bet tie ir 225 litri šīs brīnumainā šķidruma, es teiktu ka šītas ir dārgs prieks ja ņem vērā, ka jāiegulda pašā sistēmās uzstādē.

-Interesants liekas, tas katalizātors, jo katalizātors- (Katalizators samazina reakcijas aktivācijas enerģiju (piemēram, reakcija var notikt zemākā temperatūrā, nekā bez katalizatora), tā kā katalizātors nekad nepiedalās reakcijā, tad pieņemu, ka tas ir mūžīgs un citas ķīmijas netiek lieltotas, lai atbrīvotu šo enerģiju, tātad kā tiek uzglabāts šķidrums tad... šķidrumu noteikti uztur spiediena rezervuārā, lai nenotiktu auto-katalīze pašā rezervuārā un no tā izriet, ka pati sistēma jau sāk lietot kādu ārēju enerģijas avotu, lai tikai pati sevi uzturētu...

0 0 atbildēt

Kad tie zinātnieki veidoja to burvīgo šķidrumu, tā sastāvdaļās sākotnēji bija jābūt enerģijai ko vēlāk varētu paņemt. Ja tam šķidrumam ir ārkārtīgi liela siltumietilpība, tad tas būtu jāsilda nevis ar saules tiešo starojumu bet ar paraboliskajiem spoguļiem sasniedzot līdz 700 C temperatūru, un tas maksā naudu. Secinājums ir viens -  cik ieguldīsi tik arī izņemsi, ne vairāk. Patentus par Perpectum Mobile nepieņem laikam no 60 gadiem. Kaut gan agrāk neticēja ka zemeslode ir apaļa un dzelzs kuģi varēs pārpeldēt okeānus...

0 0 atbildēt

Interesanti emotion  emotion 

2 5 atbildēt