local-stats-pixel fb-conv-api

Plakanās Zemes Teorija74

56 12

Kas ir plakanā Zeme?

Pamatā pastāv divi pasaules uztveres modeļi. Zinātnisma virzītais heliocentriskais, kurā Saule ir centrā un visas planētas rinķo ap to, un ģeocentriskais, kur Zeme ir centrā un visas planētas, t.sk. Saule rinķo ap to.

Ejot cauri izglītības sistēmai mums māca tikai vienu pasaules modeli, otrs tiek noklusēts un pat izsmiets. Taču laikam ejot, cilvēki sākuši saskatīt neskaitāmas pretrunas, kurās nonāk NASA un pārējie mūsdienu Visuma pētnieki, un heliocentriskā pasaules modeļa popularizētāji. Ja noliek malā teorijas un sāk pētīt realitāti, veicot eksperimentus atklājas, ka Zeme ir nekustīga, ka Zemei nav izliekuma, ka ūdens okeānos un jūrās ir perfektā līmenī. Ir taču jāvar pierādīt, ka Zeme ir rotējoša lode atrodoties uz tās! Vai tiešām par to vai dzīvojam uz rotējošas lodes, mēs varam pārliecināties tikai lidojot kosmosā vai akli ticot zinātnisma izvirzītajām teorijām? Nē! Ir jāvar dabā pierādīt, ka dzīvojam uz lodes, kura rotē ar 1650 km/h lielu ātrumu.

Ja ar šo rakstu es ieinteresēju vismaz dažus cilvēkus veidošu otro rakstu.Šis ir mans pirmais raksts.

56 12 74 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 74

0/2000

To, ka Zeme ir sfēra, jau noteica tūkstošiem gadus pirms mūsu ēras, izmantojot elementāru fiziku. Gadsimtiem ejot, viss ir ticis atkal un atkal pierādīts. Tad 20. gs. un 21. gs. radās cilvēki, kas izdomāja, ka šis neapgāžamais fakts, kurš katru reizi tikai tika atkal apstiprināts, ir tikai "teorija". Kaut kāda "NASA konspirācija", kas veidota jau no senās Grieķijas laikiem.

Cilvēce iet uz regresu. Internetā ir milzīgi zināšanu plašumi, bet tad atrodas neskaitāmi šarlatāni, kas izmanto platformu melu izplatīšanai un tautas dezinformācijai, papildinot zināšanas plašumus ar dezinformācijas kalniem. Ceļš uz "Idiocracy".

13 0 atbildēt

Tas viss nemaz nerunājot par to, ka raksts ir pilns ar aplamībām un meliem. Ja pat nevar aprakstīt fiziku un ģeogrāfiju patiesi, tad kāpēc būtu jātic visiem secinājumiem, kas no tā veikti? Šausmas. Izdomā savu realitāti ar izdomātiem apgalvojumiem un tad no tās izzīda "teoriju".

Raksta loģika - fizika, ģeogrāfija u. tml. visi ir meli, tikai mēs, kaut kādi random cilvēki bez izglītības, zinām visu kas un kā. Visi miljoniem zinātnieku ir meļi, kas slēpjas milzīgā konspirācijā ... lai pārliecinātu mūs, ka Zeme nav plakana?  emotion 

12 0 atbildēt
Galvenais follija cepurites nevelciet nost.
12 0 atbildēt

Cik sūdīgi ir jāmācās palīgskolā lai kam tādam noticētu....

Un cik reiz stulbākam par redīsu ir jābūt lai iedomātyos ka visi Aviopiloti, Fiziķi utt visi tie miljoni cilvēku tur noslēpumā to ka zeme ir plakana emotion

12 0 atbildēt

beidz musinat tautu uz muļķībām... pasapņot jau var tīri tāda domu eksperimenta dēļ lai pakustinātu smadzenes, bet pa to, ka nevar noteikt zemes izliekumu ir galīgas muļķības. Paņem jebkura celtniecības instrumentu nomā nivilieri/tālmeru un zemes izliekumu var konstatēt vismaz divos veidos ko ātrumā varu iedomāties.

Velviens veids kā konstatēt izleikumu ir reali feins jo meitenēm tas patīk... emotion saki ka vedīsi meiču randiņā skatīties vienā vakarā 2 saulrietus.. nez kapēc daudzas iedomajas ka divi saulrieti nozīmē kolka ;D nee triks ir tads.. sameklē pie jūras smuku vietu (der jebkura vieta  no lietuvas lidz kolkai un no rigas lidz ainažiem), guliet piknikojiet uz deķīša kad saule riet guliet max tuvu zemei, tiklīdz saule paiet zem horizonta piecelies kājas, un skaties velreiz.. saule palidis ara mazu gabalu un vares velreiz redzet ka tā noriet emotion

nu otrs variants ir ja ir piķis.. paņem meiteni aizved uz emirātiem pie burj dubai noskaties saulrietu leja samaksa 50$ no un uzbrauc uz torņa augšu..   torņa augšā sauriets ir par ~8min velak ka leja emotion vuala...

6 0 atbildēt

Zeme nav apaļa!! Un arī nav plakana !!! 

Tā ir melna un čirkst starp zobiem. Amen.

5 0 atbildēt

Plakanās zemes teoriju var apgāzt tīri vienkārši. Ņemam parastu 5w rāciju kas strādā 446MHz. Tāda var būt parsta Ķīnā ražota divdiapazonu Kenwood kopija no Baofeng vai teiksi to pašu Pofung vai Zaston. Parasti uz zemes esot sakaru attālums būs bez šķēršļiem nu 8km līdz 10km Bet uzkāpjot augstāk piemēram 150m sakaru attālums ievērojami pieaug. Tas izskaidrojams ka ultraīsviļu frekvence īpaši 70cm diapazonā tie izplatās līdzīgi gaismai, tie neapliec zemi. Horizonta līnija kā redzei ir maksimums 10-13km, bet esot austākā skatu punktā horizonta līnija jau attālinās ievērojami un skatiens var sasniegt pat 40km attālumu. Neticat pamēģiniet paši. Man ar tādu radiostaciju ir bijusi iespēja nodibināt skarus līdz pat 25km attālumā, uz zemes esot par tādiem attālumiem pat nav cerību.

3 0 atbildēt
Kā es esmu noguris no šī sviesta... Dārgie plakanzemji, lūdzu, paskaidrojiet man vienu lietu - kāpēc zemes veids būtu jāslēpj? Kas no tā mainās? Personīgi man būtu pilnīgi vienalga vai Zeme ir lode, vai plakne, kaut vai kubs vai virtulis... Sfērisku Zemes moduli pierādīja jau sengrieķu astronomi un matemātiķi 3000 gadus pirms mūsu ēras. Un kāds viņiem, lūdzu, iemesls būtu to izdomāt, melot? Plakanā zeme ir figurējusi daudzu tautu mitoloģijās - antīko grieķu, seno ēģiptiešu, skandināvu folklorā un tas viss izskaidrojams, ka tā laika cilvēki nevarēja pacelties gaisā un novērot planētu, bet viss, ko viņi redzēja bija plakne ar malu un, kura, pēc seno domām, kaut kur beidzās, tikai neviens īsti nav varējis nokļūt līdz pasaules malai. Tas man ir kaut kas ļoti nesaprotams. No sākuma, visi domā, ka Zeme ir plakana, tad gudrāki ļaudis, vadoties pēc zvaigžņu un citiem novērojumiem secina, ka Zeme ir sfēriska, tad atkal visi tic, ka Zeme ir plakana, jo trūkst pierādījumu un baznīcai nav izdevīgs tāds fakts, tad parādās atkal jauni gudrie prāti ar Koperniku priekšgalā, kuri apgalvo, ka Zeme nav Visuma cents un tā ir sfēriska. Pie tam, šādi apgalvojumi tajos laikos tika sodīti uz sārta par ķecerību. Kurš normāls cilvēks ies melot(tīšām) par kaut ko, par ko dzīvi beidz šausmīgās mokās? Kur loģika? Tad nāk mūsdienu laiki, kad zinātne sper ļoti tālu soli un tiešām pierāda, ka Zeme ir sfēra un tā nav Visuma cents. Baznīca vairs nevar neko ietekmēt un noslēpt. Tagad mēs atkal ieejam fāzē, kad atkal grib pierādīt Zemes plakanību. I mean, kas pie velna tas ir? Tā ir kaut kāda fāziska prāta sašķidrināšanās ik pēc kādas tūkstošgades? Nu ja jūs neticat sfēriskai Zemei, nu tad, lūdzu, uzbùvējiet lidmašīnu, kas bez nosēšanās var aplidot apkārt Zemei, izlidojot cauri abiem poliem. Piestipriniet kameras, kas rādīs nepārtrauktu lidojuma translāciju un piestipriniet dažādus mēraparātus, kuri veiks visus nepieciešamos mērījumus... Vai tad tas ir tik grūti, ja reiz jùs tā pārdzīvojat par mūsu planētas formu?
3 0 atbildēt
Labi jus uzvarejat. Nebus vairak rakstu no manis.
3 0 atbildēt

viss kaut kas var būt emotion 

4 1 atbildēt
sviests
2 0 atbildēt
kāpēc rakstā neatradu bildi, ar Zemeslodes malu?
2 0 atbildēt
Aicinu visus nevis piekrist visam, bet vienmēr jautāt - kritiski domāt! Man personīgi pietika parakties par gravitāciju un jau vairs nezinu kam ticēt!
3 1 atbildēt
Daudzi piemin ka nosēšanās uz mēness bija fake. Tad kāpēc pat ASV ienaidnieki atzina ka nosēšanās notika? Viņiem visiem bija tehnoloģijas lai to pārbaudītu emotion
2 0 atbildēt
Patiesībā Zeme ir ieliekta, atrodas sfēras iekšpusē. Ar spēcīgu teleskopu debesīs var saskatīt Ņujorku.
2 0 atbildēt
Lab aizmirstat par visu. Kurs cilveks butu gudraks? Cilveks ar 150 iq vai cilveks ar 3 augstakajam izglitibam?
1 0 atbildēt
Kas pa murgu? Jau virsraksts man lika smieties. Nekad neinteresējoties par šo tēmu jau zinu 2 ienmslus, kapēc Zeme ir apaļa. Es no vienas vietas varu sākt iet uz priekšu un vēlāk atkal nonākt tur pat. Tāpat arī horizonta līnija. Plakanā zemē tas nebūtu iespējams.
2 1 atbildēt
Vecais, tikai nerādi to plakanās zemes karti nevienam Austrālijas latvietim. Viņš Tev diezgan emm... teiksim, POPULĀRI paskaidros, ka Austrālijas kontinents NAV kaut kāda izstiepta desa, kur attālums no Sidnejas līdz Pērtai ir trīsreiz lielāks kā attālums no Sidnejas līdz Koktaunai emotion
1 0 atbildēt
6. Ūdens molekulas lauž gaismas starus un rada tādu skatu kā bildē. Kāds sakars to likt šeit? Tas pats telefons jau vien ir un zīmulis. Sūds konfekšu papīriņă tak ar paliek sūds, nevis konfekte.
0 0 atbildēt

Ja kādam tiešām interesē fakti par šo tēmu, tad šeit ir pieejami daži materiāli veidoti ar vienkāršiem skaidrojumiem angļu valodā (ja kādam ir vēlme, varu pameklēt arī akadēmiskos avotus, kur skaidrojumi būs apjomīgāki, sarežģītāki, bet nāks pa taisno no zinātniekiem) -

https://flatearth.ws/

https://www.popsci.com/10-ways-you-can-prove-earth-is-round#page-3

https://www.metabunk.org/debunked-the-flat-earth-theory-14-ways-the-flat-earth-theory-is-false.t7148/

0 0 atbildēt