local-stats-pixel fb-conv-api

Par zemi labākas planētas6

28 0

Eksoplanētu meklējumos uzsvars tiek lits uz Zemie līdzīgām planētām, starp citām meklējot arī Zemes dvīņu māsu. Taču Vašingtonas štata Universitātes petnieki Dirka Šulces - Makuča (Schulze-Makuch) vadībā jautājumu aplūkoja plašāk, no zināmajām eksoplanētām atlasot planētas, kas ir vēllabāk piemērotas dzīvības pastāēšanai nekā Zeme.

Viņi izvēlējās planētas, kas ir vecākas, lielākas, siltākas un iepējams, mitrākas nekā Zeme. Vēlamā saimniekzvaigzne pieder pie K spektra tipa klases, tā ir nedaudz vēsāka par Sauli, ar garāku galvenās secības stadiju, kas nodrošina planētai stabilu enerģijas plūsmu.

Nkataloga atlasīja 5 - 8 miljardus gadu vecas planētas. Vēl vecākas planētas varētu bū zaudējušas sākotnējo iekšejo siltumu, un tām nebūtu magnētiskā lauka. Par piemērotām tika uzskatītas planētas, kuru izmēri ir līdz 10% lielāki un masa līdz 1,5 reizes lielāka nekā Zemei, jo tajās turpinās radioaktīvās sabrukšanas radītā sasilšana, kā arī to gravitācijas spēks spēj ilgāk saglabāt atmosfēru. Un, visbeidzot, izvēlējās apmēram par 5 grādiem siltākas planētas, uz kurām ie šķidra ūdens pazīmes.

Pētnieki atrada 24 kanditātes, kas gan ne visiem kritērijiem atbilst vienlaikus, taču šie rezultāti noderēs, izvēloties eksoplanētas turpmākai detalizētai izpētei.

28 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Arī kaimiņu podjezdā ir gaišāki un labāki dzīvokļi kā man! Labi tikai, ka es ar šo domu sen jau esmu apradis!🙈 Nevajag man citu labāku planētu!🙂

3 0 atbildēt

Par rakstu pelnīts pluss..

Bet man tā radioktīvās sabrukšana neliek mieru ...

teiksim Urāns ir vien dažas miljonās daļas no kopējās Zemes masas.. - lai

urāns 235 sāktu daudzmaz reāli ko uzsildīt- tur būtu diezgan jautri - mēs te visi nobeigtos no radiācijas.. respektīvi Zemes kodolā būtu reāls kodol reāktors..

- savulaik biju parēķinākis cik tūkstoši tonnām būtu jābūt lai zemes kodoli izkausētu ar urānu dabisko sabrukšanu - nereāls cipars sanāca, pie tam - svina daudzums sanāca nereāls.. - var izrēķināt cik uz Zemes ir svins, - cik daudz maz vajadzēja būt urānam.. - viss ir vienkāršos Vidusskolas fizikas aprēķinos..

(jāņem vērā arī ka svins bija tāpat, bez urāna- pie tam vismaz reizes 2 vairāk... - mums nav atrasts radioktīvais (urāna svims/ izatops - pieņemam ka izmainijies) ...

Un jā Radina tad tikpat kā nav..

Pēc teorijas - urāna raktuvēm būtu jābūt super karstām.. ..

/ par kritisko masu klusējam - tad viss aiziet... "pastaigāties" /

- a transurāna elementus vispār var neņemt vērā.. ..

P.S. par rakstu pluss...

2 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt