local-stats-pixel fb-conv-api

Mūžīgā diena4

17 0

Ķīna ir apņēmusies vienu no savām pilsētam (Čengu, ja pareizi pārtulkoju) līdz divtūkstošidivdesmitajam gadam padarīt apgaismotu cauru diennakti. Projekts paredz Zemes orbītā novietot milzīgu spoguli, kurš Saules gaismu atstaros tieši virs izvēlētās pilsētas. Kopā paredzēts, ka Zemes orbītā tiks izvietoti četri šāda vieda spoguļi, kuri nodrošinās pilsētai pienācīgu apgaismojumu nakts laikā, lai pilsēta varētu pilnībā iztikt bez elektrības tēriņiem ielu apgaismojumam, kas varētu gada laikā ļaut ietaupīt aptuveni divsimt milijonu dolāru. Pirmais šāda veida satelīts eksplotācijā tikšot nodots 2020. gadā, kam sekos vēl trīs satelītu ievadīšana Zemes orbītā līdz 2022 gadam. Jāatzīst, ka šis nav pirmais šāda veida projekts, pirms vairāk kā desmit gadiem tika izmēģinātas tā sauktās gaismas buras, kuru mērķis bija noteikt iespēju izveidot pārvietošanās iespēju, izmantojot atstaroto gaismu. Tomēr iepriekšējie mēginājumi tika vairāk saistīti ar tehnoloģijas apzināšanas iespēju, kas projektam piešķīra eksperimentālu raksturu. Patreiz izstrādātais projekts paredz, ka ierīce atradīsies krietni vien lielākā attālumā no Zemes un tās izmēri būšot grandiozi, kas ļaus izvelēto apgabalu apgaismot ar apgaismojumu, kurš ir astoņas reizes spēcīgāks par Mēness apgaismojumu.

Kosmosa spoguļa aspekti:
+ jābūt pietiekami masīvam
+ jābūt nodrošinatam ar degvielu, kas ļautu saglabāt vajadzīgo trajektoriju
+ jānodrošina ar iespēju tikt pagrieztam, lai apgaismojums tiktu pavērsts citā virzienā

Lai kā arī nebūtu šī iecere ir visai inovatīva, tāpēc visi tiek aicināti izteikt savu viedokli par projektu, lai labāk apzinātu dažāda vieda ietekmi, kuru apzināšana ļautu izvairīties no dažādām neērtībām vai nevēlamiem efektiem. Jo vairāk kritikas un dažādu ar projekta izstrādāšanu saistītu nianšu apzināšana tiks konstatēta, jo inženieriem tiks dota lielāka iespēja manipulēt ar atstarotāja koordinēšanu un trajektorijas korekcijām, lai saprastu šāda vērienīga projekta potenciālo ietekmi uz iedzīvotājiem un vidi.

lasi, vērtē, komentē emotion

17 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

 emotion  kad to visu būs vieglāk un izdevīgāk sataisīt, tad jau būs strauja attīstība! Tikai grūti saprast, dažādiem lietderīgiem projektiem naudas nav, bet daļiņas dzenāt caur 3 valstīm ir emotion 

1 0 atbildēt
This is it! Kkas uz to pusi sak iet un atceraties ko gaisrege Vanga paredzeja? Parstas darboties otra maksliga saule,kids!
0 0 atbildēt

Nu vai tad tiesam cilveku tumsoniebai nav robezu!? Jaa naudu ietaupit, ka tikai viss par un ap naudu! A ka tas ietekmes dabu un dzivas radibas, ja 24/7 bus gaiss? Visam tacu ir paredzets atpusties - dzivniekiem, kukainiem, piemeram, bitem,kas apputeksne augus. Tam nevajag atputu? Vinas tacu izmirs tur. Augiem, kas razo skabekli , tiem nevajag tumsu lai nenokaltu un atgutos no gaismas. Un galu gala ar pasiem stulbajiem cilvekiem, kas dzivos taja pilseta!?  emotion 

0 0 atbildēt
Mēs,vietējie,šito mmm varētu "eksplotēt" brangāk. Ap ziemassvētkiem šeitan eglēs būtu mandarīnu raža jānovāc. Un visi ķīnīzeri tāpat pie gaismas nekad netiks.
0 1 atbildēt