local-stats-pixel fb-conv-api

Kā pilnībā atbrīvoties no bailēm?19

Bailes ir vienas no cilvēka spēcīgākajām emocijām, kas kontrolē mūsu dzīves. Evolūcijas gaitā tās ir izveidojušās, lai pasargātu mūs no dzīvību apdraudošām briesmām. Mūsdienās daudzi cilvēki labprāt atbrīvotos no baiļu sajūtas, jo uzskata to par nepatīkamu emociju. Kā izrādās, tad par baiļu sajūtas rašanos atbild viens neliels galvas smadzeņu apgabals.

Reklāma
573 1 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 19

0/2000

Izoperē sev amigdalu un brauc sabiedriskajā pa zaķi.

26 0 atbildēt

Tāpat būtu bail no mammas. emotion

14 0 atbildēt

Es kādreiz baidījos no zombijiem, bet kad viņi man jau katru nakti sapnī rādījās, tad beigās bailes un murgi pārvērtās par kopīgām nodarbēm. emotion

10 0 atbildēt

Atbrīvojoties no bailēm, ieslēdzas loģiskais princips, kaut gan ne vienmēr. Teiksim, var jau nolekt no mājas, kautgan nebaidies, bet vai to vajag? Principā, kad strādāju par apsargu, tad bailes pēc laika vispār pazuda, jo pazuda loģika. Piemēram, lūgt aiziet, vai sekot alkohola reibumā cilvēkam, kaut gan apzinies, ka jebkurā brīdi viņš var uzbrukt, un var būt bruņots. Tad, pēc laika pazuda arī pārējās bailes- no augstuma, piemēram, kur mierīgi ar nedrošām trepēm varu gandrīz vai uz krišanas robežas un bez drošības lentēm veikt remontdarbus, gandrīz uz sarkano gaismu vienmēr braukt ar mašīnu, spēlēties ar nažiem, elektrošoku.....līdz sapratu, ka tomēr loģiski domājot, labāk būtu tomēr ievērot drošību... Tā nu tā, tas ne vienmēr ir pozitīvi, kad nebaidies, jo tad atslēdzas arī loģika....emotion

8 0 atbildēt

Bailes ir normala un loti vajadziga cilveku un ari dzivnieku pashsaglabashanas sistema.Te nav runa par bailem no visa,bet gan par normalu aizsardzibas mehanismu kam japasarga jaunu un nepieredzejushu individu no nevajadzigam nepatikshanam ,ar kuram vinjsh vel neprot tikt gala.Augot un attistoties cilveks macas un uzkraj pieredzi ,un no daudzam lietam vairs nebaidas,vai ari zin ka  tikt ar tam galaa...  Cilvekam nekas nav lieks,kas dots no dabas. Ja kadu iemeslu delj (ari stulbuma) cilveks neizjut bailes,tad vinam japalaujas tikai uz veiksmi un ir tikai laika jautajums kad tas pietruks-Fortuna,ka zinams ir kapriza dama...

4 0 atbildēt

Bez bailēm cilvēks varētu darīt brīnumlietas un daudz biežāk savainotos vai pat mirtu.... nu karavīriem un glābējiem tas derētu bet paratsajiem cilvēkiem ne īpaši.

4 1 atbildēt

Kad man ir bail, es iztēlojos, ka iesitu tam no kā man bail un tad, viņam ir bail no manis.emotion

3 0 atbildēt

Protams, saprotams, ka bailes ir dabas dots pašsaglabāšanās signāls, kad rodas aizdomas par iespējamiem draudiem. Bet domāju, ka izoperējot amigdalu, protams cilvēkiem būtu daudz un es domāju tiešām daudz vieglāk dzīvot, ja vien cilvēkam saglabājās veselais saprāts. Teiksim, tu nejūti bailes, bet neesi taču debīls, kaut kur ejot, vai kaut ko darot tu tomēr apzinies riskus, līdz ar to attiecīgajās situācijās spēj saglabāt piesardzību. Iesi caur tumšu meža taku, tomēr ausis būsi saspicējis vai tik kāds neložņā pa krūmiem, vai neseko tev, bet tajā pat brīdi neizjutīsi bailes un nerīstīsies. Neesmu psihologs, psihiatrs un tā tālāk, tās tīri ir manas domas.

3 0 atbildēt
man to lieliski atslēdz alhohols...
2 0 atbildēt

Bailes tā ir tāda muļķīga iztēles kļūda, nezinu kā pateikt, jo ,piemēram, tu ej pa tumšu ielu un tev pretī nāk 3 cilvēki. Tev galvā ieslēdzas baiļu sajūta un iedarbojas iztēle, kas izveido iedomātu "nākotnes vīziju" ka tev pēkšņi šie cilvēki uzbruks. To es saucu par iztēles kļūdu, jo tev rodas nepareiza ideja, par to kas notiks. Ja noņemtu šīs bailes, kas rada to nepareizo "nākotnes vīziju", tad iespējams mums nebūtu bail no dažādām vietām. 

#BAILES IR TIKKAI IZTĒLE.

2 0 atbildēt

Bez bailēm , es jau sen būtu no skolas izdzīta emotion

1 0 atbildēt

Kādā sakarā jāiet šitādos mīnusos?Cilvēkam viss ir tā, kā tam jābūt, neko nevajag aiztikt emotion. 110% pastāv iespēja, ka ar šitiem bezbailuļiem notiks kas cits, piemēram diezgan nopietnas blakus parādības utt.

0 0 atbildēt