local-stats-pixel fb-conv-api

Kā mūsdienas pareģoja 1964.gadā29

498 3

1964.gadā pazīstamais zinātniskās fantastikas rakstnieks Īzaks Asimovs izdarīja minējumus par to, kāda pasaule varētu būt 2014.gadā. Izmantojot savu nākotnes pareģošanas iztēli viņš radīja gan pārsteidzošu, gan nomācošu priekšstatu par to, kādi būsim mēs nākamgad. Lūk, ieskats tajā, kā viņš paredzēja mūsu ikdienu un pārsteidzoši cik daudz no tā piepildīsies.

498 3 29 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 29

0/2000

Īzaks ir bijis precīzs kā snaipersemotion

44 1 atbildēt

Nav jau jabūt ģēnijam, lai saprastu, kas ir progress! Un nedzīvoja viņš tik senā pagātnē (1964. gads...), lai viņa "pareģojumus" vispār varētu saukt par pareģojumiem.. 

Ja drīkstu jautāt - no kurienes ir šī informācija? Kāds raksts internetā vai arī pats es lasījis viņa grāmatas?

31 6 atbildēt

" Protams, daži Asimova pareģojumi nav piepildījušies, piemēram par privātajām automašīnām, kas lidos pateicoties saspiesta gaisa strūklām. " 

Kā tu zini? Vēl jau nav 2014 gads :p

12 0 atbildēt

diezgan tuvu prognozēts.

11 0 atbildēt

Muahahahahahahahahahaha.... Tāpēc jau to sauc par zinātnisko "fantastiku". Gulēdams zālē, skatoties zvaigznes, rodas sapnis par ceļošanu starp zvaigznēm.. nāk pirmās fantāzijas par zirgu ratiem bez zirgiem, jeb divriteni, kuru vada cilvēka spēks, aizšaujas ideja par dzinējspēku, dzinējs, rodas idejas par dzinēju ceļošanai starp zvaigznēm.. 

 

Anyway, tas ko viņš par 3D vai mobilo telefonu pareģoja... he he he, ieskaties zinātniskās fantastikas kino un literatūras vēsture. Tādi "pareģojumi" tur jau gadiem stāv. 

Kā tev šķiet, kur Star Trek sērijas smēlies visas trakās idejas? Gluži vai pareģis, jo neskaitot burbuļgalvas un citus lopus uz citām planētām, lielākā daļa tehnoloģiju šodien jau eksistē vai vismaz matemātiskā formulā profesoru kabinetos. 

6 1 atbildēt

Man gan labāk patika viņa darbos attēlotā sociālā iekārta,un kari,un revolūcijas ko tā izraisīs.Starp citu tas jau sāk piepildīties.- Cīņa par resursiem.un citi pareģojumi.- "Fonds,sākums" Iesaku izlasīt.emotion

3 0 atbildēt

jo vairāk tā pasaule modernizējas, jo vairāk man gribas nomirt.  To hard for me 

2 1 atbildēt

apmēram 70% izklausās pēc nākotnes, kādu gribētu vidukļa apkārtmērā "mazie" amerikāņi.

1 0 atbildēt

pats izdomāji? emotion

1 0 atbildēt

Tas pats, kas ar Teslas teorijām.

1 0 atbildēt

Neticu.

Kur atrodams oriģinālraksts?

1 0 atbildēt

Es pareģoju ka 3014 būs tiešam mašinas ar gaisa strūklu emotion

2 1 atbildēt

Nekas jau nav melots. Viss ko viņš teicis arī ir.

0 0 atbildēt

viss rit uz pareizo pusi. Saakam paregot 2050?emotion

0 0 atbildēt

Protams, daži Asimova pareģojumi nav piepildījušies, piemēram par privātajām automašīnām, kas lidos pateicoties saspiesta gaisa strūklām.

Njaa, bet taadas IR izgudrotas.

0 0 atbildēt

8. attēls - ejot uz fitnesa zāli nepieciešams eskalators? Cik nožēlojami! Kā būtu ar kāju kustināšanu pa kāpnēm? emotion Un viņi iet uz fitnesa zāli... emotion

0 0 atbildēt

Tā vien liekas, ka vidējs amerikānis nepārtraukti dzīvo no pusfabrikāatiem un sasaldētas pārtikas.. Lai vai kā man, tomēr negribētos savas pusdienas aizstāt ar kaut kādu ķīmisku simtgadīgu mēslu. 

0 0 atbildēt

Bla bla bla. Ja tas būtu pareģots 1000 gadus atpakaļ, tas būtu brīnums, bet 64 gadā, kad strauji attīstījās kara tehnika un izpratne par fiziku bija augstā līmenī, ne tāda pareģošana vien bija. 

0 0 atbildēt
IInteresanti ........kā var izveidot rakstu?
2 4 atbildēt

vinsh neparedeja ka cilveki atistisies par 10 gadiem atrak ...bet deem ... 

2 5 atbildēt